Jun 9, 2010

Saya pun Mahu Kahwin Jugak!!!

 Okey yang pandang Belakang tu saya


Hari minggu selalu giler ada orang kahwin.  Tengok Nona pun ada orang kahwin.  Turun bawah pun kad kahwin sampai.  Pergi dapur pun mak ajak pergi rumah orang kahwin.  Pergi kolej pun pensyarah2 ramai yang nak kahwin.  Urrgggghhhh!! dah naik menyampah dah dengar pasal orang kahwin ni.  Bila lagi saya nak kahwin ni Mak???


Tulah kau, ada 2,3,4,5,6 pakwe.    [Penipulah]  Ya Allah, Keren tak habis2 kacau Cici dengan anak2 dia.  Sekarang tengah gaduh.  Tengok lah tu.  Haihhh.  [suka hati saya lah nak merepek apa ni page saya]


Kahwin ni best.... Betul sebab haritu tengok Kakngah kahwin muka dia berseri-seri je.  Apa tah lagi suami dia happy giler tengok.  Dari mula sampai akhir senyum2 je.  Saya pun happy giler sebab jadi sebahagian orang penting [walaupun tak penting sangat] tukang buat hantaran and pengapit Kak Ngah.  Haha I glamour U!  Paling banyak gambar I lah sebab suka enterprem. ihik ihik ihik.  Seronoknya lah.  


Tapi tulah masalahnya Prince Charming saya ni mana haaaa?  Where are you?  Tak nak kahwin ke ha?  Saya tengah panggil awak ni.  Awak jawablah.. Awak mana?  Jomlah kita kahwin.  Saya boringlah duduk rumah sorang2 kena mengadap laptop je. Uhuk Uhuk batuk pulak. [ sekali lagi terpaksa merepek]  


Bila dah kahwin nanti, tengok lah betapa beratnya tanggungjawab, hati masing2 kena jaga, kena bertolak ansur, kena pandai uruskan rumah tangga, kewangan perlu stabil, jangan kahwin sebab nak enjoy laki bini je.  Pastikan isi rumah tak terganggu dengan keperluan dan buangkan terlalu banyak kehendak.  Hah?? Mana boleh! kehendak kena ditunaikan!  Ish emo..   Kalau bergaduh salah sorang perlu mengalah, ish tak nak lah, saya tak kan mengalah!  Saya degil. [ihik ihik] 


Ha? Siapa nak kahwin dengan saya? Nak tak ?nak tak? Tak nak? Okey .  Tak Paksa.  Terpaksalah tunggu Prince Charming I.   Awak mana? Saya pun mahu kahwin jugak!!!

Hehehe, Selamat Bahagia.


OhHaha : Tak sabar nak tunggu umur 24tahun.  Sebab time ni bakal suami mesti dah jumpa. Kahkahkah.

13 komens:

Admiral Hafiz said...

wah
nk jugak kawen!

aliesha kirana said...

dh umo 24.. tp blum jumpe prince charming.. wuwu..cmne? sape nk jwb?hik hik~~

AiN Z said...

Amdmiral Hafiz : huhu. carilah calon

aliesha kirana : uih2,, takpe ade lagi 2 tahun shgga 26 tahun.. hik2

Jojoe said...

jo ni sape?
huhuh
sedih jo...
huhuh

ak1uNo said...

=p

wunny said...

haha
kenape 24??

nk tunggu 24 gak lahh..
;D

AiN Z said...

wunny, rsenye 24 dah dikategorikan tak gatal nak kahwin, sbb perlu berkahwin tme umo cmtu.. kalau time2 camni nak kawin itu dah gatal sgt.. errrr

so sb tu saya nak kahwin skrg sbb mnympah tgk org kwin, sy pon nak kahwin gak... hahahha jeles..

Oh Malaysia said...

hari awak akan tiba juga nanti. hehe.. tunggu... :D

-telordibasuh- said...

hehe..ala telor dah 24 haha..melepas laaa

AiN Z said...

Oh Malaysia : InsyaAllah... tungguuu... saya jemput 1 malaysia mai datang. hik hik

telor: hidup mesti berjuang habis habisan... ekekekkekke. hehehe..

MiszMaryaNe said...

samela, rase cm nk kawen jugak,
tp blaja x bis ag, duit pun tarak,
wuwuwuwu..

jojoe said...

bukan dah jumpa ke ain?

suFiah Y said...

..24thun?hurmm dlu pon pk cmtu gk...but time tu pon bljr g (nk kawen cmner..haha)

skank dh >24..tp masih lom msih lom kawen lgik..(ahahaha sudh sedia kah sye nk brkawen...byk t/jwb tuu..huuuu)

Ain Z:sudh bersediakah?~ngeee