Aug 21, 2010

Dulu anak saya pernah diculik

Selamat pagi, pagi saya muram pada hari ni, sebab tu saya berusaha untuk menyibuk kan diri sendiri.  Banyak benda yang akan saya lakukan hari ni.  Salah satu daripadanya adalah berkongsi cerita anak saya yang diculik pada satu ketika dahulu.

Apa perasaan awak ehh kalau anak awak diculik?  Of course lah risau, sedih, rasa nak meraung.  Anak kott... kalau hilang rasa macam hilang seluruh nyawa.  Rasa macam nak mati kan?  Lagi-lagi kalau anak tu adalah anak kandung sendiri.  Anak dari perut awak sendiri.  Ya Allah, betapa kejamnya orang yang sanggup menculik anak kita.  Nauzubillah.  Harap perkara ini di jauhkan dari saya dan awak jugak.

Masa saya semester 1, saya berada di dalam kolej yang agak terpencil.  Tidak  menarik dan di kelilingi hutan dan bangunan kosong.  Bangunan terbiar, bak kata orang-orang kat situ, bangunan ni sangat keras.  Kelakar pulak bila dengar, tak kan lah bangunan ni lembut macam jelly? Haishhhh...

Saya pada ketika itu sedang dalam peperiksaan Final.  Wahhh, memang best lah final lah benda macam ni akan jadi.  So saya ingat lagi waktu saya jawab soalan CTU iaitu agama, saya rasa tidak sedap hati, dan rasa macam nak keluar cepat dari dewan.  kenapa rasa macam ni eh?  Walhal soalan saya dah siap, masa tepat-tepat untuk membolehkan saya keluar dari dewan dengan senang hati.  Tapi hati saya tetap tak sedap, yang paling pelik, tak leh langsung nak bangun dari tempat duduk.  



Saya menunggu selama setengah jam... tik tok tik tok tik tok dan setengah jam berlalu, saya pun berlari keluar dari dewan dengan hati yang best gila, sebab dapat lepas dari bebanan jawab exam.  Tiba-tiba ada seorang kawan saya , memanggil...

Kak Ain.... Rumah kita di masuk orang!!

Aishhh budak ni, ingatkan kena masuk rimau ke apa ke, kena masuk orang?  Saya tergelak-gelak.  Dan mukanya semakin serius.  
Kak Ain.. Laptop Kak Ain ,laptop satu rumah semua kena ambik orang...

Ya Allah, saya terus bergegas balik ke rumah.  huhu, memang betul lah laptop saya di ambil orang.  T__T gila busuk hati punya orang tu, tak tahu ke aku ni orang susah.. memang masa tu menangis tak ingat.  Terasa macam hati di tusuk-tusuk orang sakitkan, padahal laptop hilang.  Masa tu hati sedih dan takut, takut ayah marah , takut mak marah.  memang takut gila lah masa tu, rasa macam nak bunuh diri.  So dalam rumah tu, saya sorang je yang menangis macam orang hilang anak.  


my baby laptop - kena culik tolong cari kan eh kalau terjumpa?

Saya memberanikan diri untuk telefon mak, tak sangka, mak pun faham saya, mak suruh sabar dan report polis.  Lepas tu ayah pulak cakap, ayah pun faham situasi saya, dia suruh saya sabar jugak , and kalau ada rezeki ayah beli yang baru.  Terharu nya.  Masa tu semua orang sedaya upaya cuba mencari, manalah tau diorang sorokkan kat mana-mana.  lepas tu warden pun spot check setiap rumah.  

Laptop itu hilang sampai sekarang.  Tak di jumpai.  So saya cuma mampu doa, harap orang yang curik tu sedar kesalahan dia, dan tolonglah jangan mencuri lagi.  Nanti satu hari nanti anak kau pun kena culik orang.  

 laptop baru, kalau calar pun tak kisah.. T___T 


*saya akan jaga baik-baik sesuatu yg saya miliki pertama kali, bila dapat baru, saya tak tahu kenapa tak kisah..

20 komens:

fatenhjikhsan said...

hey2...suspen jek memula..
ingt anak betol....
rupenye laptop..

HaNTwO said...

huhu ngat anak btul tadi....nakalnya

khalidahmacambaguss~O_o said...

hahaha...lawak..!

maCy said...

tapi kan.. memang ta ske pncuri.susakan orang~

-telordibasuh- said...

hehe..nasib bool xdicolik hehehee

Ogy said...

salam ziarah... :)

Jalan2 sebelum berbuka puasa...Comeinya blog ni..
sebab mama perasan mama jelita...mama follow ya :D

AiN Z said...

@fatenhjikhsan

hee, nauzubillah.. kalau anak sendiri ish, jgn lah... mintak di jauhkan..

AiN Z said...

@HaNTwO

tak nakal la.. mmg ni umpama anak.. jga sampai tak nak calar..

AiN Z said...

@khalidahmacambaguss~O_o

lawak ke? saya tgh sedih ni.. huhu

AiN Z said...

@maCy

yea, sy pun tak suka.. menyakitkan hati jgk.. harap mereka dapat balasan..

AiN Z said...

@-telordibasuh-

kalau bool kena culik memang mati lah sy

AiN Z said...

@Ogy

tq mama, sbb follow.. :)

abdul hakiim said...

kak cik... mau laptop diculik xpe. jgn kak cik sudah la. hoho

abdul hakiim said...

kak cik...kalo laptop xpela.. jgn kak cik je kena culik dah la.. hohoho

AiN Z said...

@abdul hakiim

hakim.. huhu, kalau kakcik kena culik, tak de lah kakcik kat dunia ni lagi... huhuhu..

✿ YANN ✿ said...

jagalah laptop baru tu baik2 ok. jgn bagi si pencurik durjana curik lagi ya. :D

zuar said...

rumah area ne??stdy mana ni?uitm shah alam kt pusat komersial pun sama..byk rumah hilang laptop..bukan sebijik 2..

ak1uNo said...

sekarang ni da nak final..eh cuti raye..so jaga2 la brang berharge tau...

Anonymous said...

die service seo review backlinks creating backlinks

Anonymous said...

Howdy! I simply would like to give you a huge thumbs up for the excellent information you have right here on this post. I'll be returning to your blog for more soon.

[url=http://xrumergeek.com]xrumergeek[/url]