Aug 31, 2010

Ragam Merdeka 53 Tahun!!


Selamat pagi.  Jap-jap selak langsir, oh hampir tengah hari.  Panas gegiles dekat luar ni.  Bangun tidur pun tadi sakit-sakit perut.  Badan pun tak bermaya.  Patut tak saya buka puasa sekarang ni?  Jangan Ain!  Jangan!  Terus kan puasa.  Oh, okey2, thanks sebab bagi nasihat.  Hee.  



Hari ni 31 Ogos 2010.  Akhir bulan Ogos, bermakna esok adalah bulan September.  So hari ni adalah hari merdeka.  53 Tahun Merdeka.  Saya bangga jadi anak Malaysia.  Lagi-lagi lahir dalam bulan Kemerdekaan ni.  Syabas  Ain!  Syabas!

T___T  Ogos dah berakhir?  Kenapa berakhir?  Nak ikutkan hati nak je putarkan masa ni biar 1 Ogos balik.  Tiba-tiba rasa sayu macam orang tak dapat balik kampung, kampung tak sampai 20 minit je padahal.  huu.  



Bila lah saya nak merdeka tak tahu lah.  Saya merdeka dengan ketawa berdekah-dekah macam orang tak bersalah.  Bila buat salah dengan orang macam orang tak bersalah.  Berkerut dahi bila orang lain tanya macam tak pernah belajar ABC.  Kenapa saya jadi orang lain tetiba?  Dulu saya tak macam ni.  OH, itu sebab awak datang bulan kot.  Ish, sesedap rasa je awak cakap macam tu.  Saya puasa tau.  

Seingat saya, saya dulu habiskan tension saya dengan menari.  Macam orang gila, sebab time tu nak kuruskan badan padahal.  Berat 53KG kata gemuk.  Berat 48KG kata gemuk.  Berat 47KG kata gemuk.  Agak-agak 1 KG baru saya puas hati dengan berat saya ni kot.  Tak siuman!

Actually, saya tak nak speaking.  Tapi minggu ni ada sepiking test.  Macam mana nak imperuve Inggelish kalau cakap pun masih lagi tunggang langgang.  Tak nak berubah langsung.  Zaman dah makin berubah hang tak nak berubah pasai pa?  Nak cakap loghat Kelate?  Perlis?  Thailand?  Kahai na laka...? [ lembut tau ]  Pruth ta kai ku saket ka gila ka.  Hoiiii.  Ice Lemon Tea tung kepala hotak kau ka.  Gege Sokmo.  T_____T

Wow, kehidupan sebagai pelajar sangat extreme, sangat disaster, sangat power dan sangat unbelieveable <-- nampak ayat ni ada garisan merah bermakna salah ejaan.  Kamus  selak dari tadi tak dapat-dapat.  Pelik betul kenapa selak kamus tak dapat-dapat .  Cis!




Lagi sekali, Esok akan tiba bulan September.  Ogos 2010.  Macam tiada erti bagi saya.  Pergilah jauh.  Saya tak nak ingat sampai bila-bila.  Forget it!! 

Happy Merdeka Semua!!  Yeayyy, Alhamdulillah. ^.^ Selamat buka lagi 2 jam.

3 komens:

ak1uno said...

best giler.....!!

HaNTwO said...

hahahahah....masuk air ek???

anazeyy said...

hoho... comel lukisan2 kt atas nie.. hehehehe....