Nov 17, 2010

Tag dari Dayu

Hai semuanya , kawan saya nama dia Dayu ada buatkan saya  20 soalan.  http://ceritadayu.blogspot.com



1) selalu bangun pagi pukul brape?
Pukul berapa jam kejut saya?
 
2) ramai kawan laki ke kawan perempuan?
Saya ramai sangat-sangat kawan perempuan.  Lelaki boleh kira dengan jari.
 
3) bila 1st time korang bercinta?
BERCINTA masa umur 13tahun. Hahaha.

4) tau memasak x? masak ape? (paling superb lah yg korang tau masak)
Tau masak.  Super B tahu masak Air.  Haha. Adalah nak senaraikan memang panjang. haha

5) pkara paling lucu pernah blaku dlm hidup korang
Apa yang lucu? Macam hari-hari je lucu.   

6) pkara paling gila pernah korang buat
Saya tak pernah buat perkara gila.  Kalau ada pun sila abaikan. 
 
7) jawatan korang time skolah (menengah)
Adoyy!  banyak.  Nak cakap satu-satu ke? T___T
 
8) selalu keluar dgn member x? brp kali dlm sebulan?
Tak selalu lah Dayu.  Kalau keluar pun sebulan belum tentu boleh keluar.  Haha.
 
9) dgn kawan2 gune bahasa aku/sy/nama sndri ?
sometimes " kite ", " saya ", " Kak Ain " kalau kawan lama lelaki  " aku " :)
 
10) dah berpunya ke belum? if dah , brp lama kenal si dia
Saya baru je clash 2 bulan.  Meh ngorat saya meh.  Tapi saya nak rehat dari couple sepanjang hidup saya.  Tunggu orang masuk meminang je lah.  Okey?
 
11) pkara yg korang paling pantang skali ape? means mmg korang x suke lah
Menyentuh hak sensitiviti saya/ guna ayat kasar/ benda kotor/ selalu cakap sebaliknya.
 
12) if ada org yg baru dikenali minta no tel , apa respon korang?
Kalau orang tu baru je satu mesej kat fb or baru pandang sekali dah mintak no hp saya memang tak bagi.  Kalau orang tu dah lama kenal sikit or saya dah boleh ngam dgn dia.  Baru lah saya bagi. 
 
13) bile ada duit je , korang suke beli ape?
Sekarang ni kalau ada duit nak beli barang pun kena fikir.
 
14) nama glamor korang time skolah
Ain 
 
15) korang selalu habiskan kredit (sms/call) kat sape?
Dekat orang yang rajin call dan mesej saya.  Tak de call and mesej tak de lah bazirkan kredit.
 
16) sudah tercapaikah hajat korang?cite la hajat ape 
Belum lagi.  Masih belum lagi.  Tengah menunggu. Kalau nak cerita memang panjang lebar sangat.
 
17) ape yg paling korang geli gila2 gelilah !! huhu
Serangga.  Apa-apa jenis serangga. errr
 
18) pernah accident/injured (teruk) x slama ini?
Tak pernah, excident jatuh basikal pernah lah. Hehe.
 
19) perkara yg paling menarik minat korang? sampai korang lupe kt bf/gf/husben/wife lah! huhu
Bila benda tu menarik di mata.  Memang semua lupa.  Haha.  Biasanya kalau ada cerita best .  :)
 
20) perkara terakhir sekali yg korang nak buat kat dunia ini 
Saya nak tinggalkan perniagaan saya untuk anak-anak cucu cicit saya nanti if saya tak de kat dunia ni nanti.

Itu sahaja.  Sekian terima kasih.  :)

11 komens:

Mr Ceym said...

wah wah wah... tunggu esok i masuk minang :)

AiN Z said...

tak nak. haha

Puteri Iqa Izyan said...

wah3..tgu org masuk minang tuhh..uhuhu :p

Peminat Lady Gaga, Jum Check Lady Gaga

Selamat Hari Raya Bloggers

Pulangkan balik barang aku!!! | Oh Lelaki I

Honey Daa said...

haha kelakar jgk lee...huhu..sory2 k..btw thankss sb sudi berkenalan dgn lbih rapat dgn sy (geli je ayat ini) salam aidiladha ;D

Cik Su said...

banyak sungguh soalan

jojo said...

tu soalan 19...
jo boleh tlg jawab kan...
fb, blog, game, keluar ngan kwn2

AiN Z said...

@Puteri Iqa Izyan

hahahha

AiN Z said...

@Honey Daa

tahu takpe.. klau nak berkenalan dgn lebih rapat lagi sila beri soalan 40 tau.. baru syiok ..

AiN Z said...

@Cik Su

tahu tak pe cik su.. bnyak sungguh dan saya suka mnjawabnya...

AiN Z said...

@jojo

kah kah kah.. mcm dah terkena je..

Uchi kay-f @hmad said...

ceh,kapel boleh rest2 plak iyer...ainx2

*senyum sambil geleng kepala*