Dec 5, 2010

Dajal kawan dengan Peter Answer

Pernah tak buka laman web Peter Answer?  Sebenarnya dah lama dah tahu pasal web ni, cuma baru nak share je,  Firstime buka laman web ni masa Semester 1 tahun 2009.  Time ni memang zaman kuno belako padahal tahun lepas je.  Kawan saya yang buka web ni dan dia panggil semua orang datang dekat dia.  Waktu malam yang memang paling tepat dia buka web tu.

Dia perkenalkan laman web tu, kata dia, laman web Peter Answer ni boleh tahu apa sahaja yang kita buat.  Boleh tahu apa sahaja yang ada kita pakai.  Boleh tahu apa saja yang ada dekat sekeliling kita.  Asalkan orangnya tak jauh sangat lah.  Kirannya dekat-dekat face to face gitu.  Dia macam Virtual Tarot.

Memang rasa seram sejuk bila kawan soal Peter tu, dan Peter menjawab nya dengan betul.  Soalan buduh tidak di terima ya.  Hahaha.

Di bawah ini adalah contoh kotak Peter Answer.  Mari bersama-sama membuat tanduk di kepala bermain dengan Peter Answer pada waktu malam dan gelap gelita dengan rakan-rakan awak yang lurus bebendul tak pernah dengar nama laman web ni. Hahahah. Gelak jahat.


Klik gambar untuk lebih besar

Dekat atas tu, Kotak untuk minta pertolongan/permohonan iaitu Petition dalam bahasa inggerisnya.  Dibawah pula Question iaitu kotak untuk pertanyaan.  Awak bebas tanya apa-apa, suka hati lah nak tanya apa.  Asalkan pandai main benda ni. 

Klik gambar untuk lebih besar

Sebenarnya tak payah taip habis pun tak pe.  Hehe.  Tapi Question mesti penuh-penuh.  Jangan ingat Peter Answer ni bijak sangat.  Dia pun buduh jugak.  Hahaha.

Klik gambar untuk lebih besar

Lepas dah tekan Question tu, pastikan tekan tanda soal akhirnya supaya Peter boleh jawab soalan kawan awak tanya.  Lepas tu Peter answers akan menjawab soalan.  jeng jeng jeng.  Hahaha.

Mula-mula saya percaya gila dengan benda mengarut ni,  sampai tak boleh nak tidur malam sebab takut gila.  Nak pergi toilet pun suruh kawan tolong temankan.  Dalam diam, saya pun jenis yang suka explore benda-benda pelik ni.  Dan dah terkantoi.  Rupa-rupanya, macam ni cara main dia.  

Langkah 1: Tanya dulu kawan, dia nak tanya apa.  Suruh dia bagi soalan yang logik awak boleh nampak sendiri.  Contohnya, kawan aku tengah pakai baju kaler apa sekrang.


Langkah 2: Di petition, Mulakan taip simbol titik " . " dan akan keluar huruf "P" , lepas simbol " . " taip je jawapan yang awak dah agak.

Contoh:  .dia pakai baju warna merah.

Langkah 3: Di Question, taip soalan yang telah di ajukan.

Contoh:  Kawan aku tengah pakai baju kaler apa sekrang?

Kemudian tekan simbol tanda soal " ? " pada pengakhiran, nanti Jawapan akan keluar " Dia pakai baju warna merah. "

Selamat memPRANK kawan-kawan. Hahahaha. Gelak jahat.  Jahat lagi saya yang mengajar.

23 komens:

Ayeem Jemain said...

hahahaha benda ni mmg syok. i da kene and pekena tahun lepas dah. skang dah lupa nak guna. hahaha thanks 4 the tutorial! ;D

Miraluna Zaini said...
This comment has been removed by the author.
twinkle twinkle said...

ahhah,,da try,,,kelaka sungguh ;D

ProfHariz said...

Wow! Menarik Ain.. Nak tanya dialah.. Bila rasanya leh main bowling dengan ain zulaikha :P rasa2 dia ada jawapan x?

http://profhariz.com

Aku Otomen said...

wakakakaka...pernah jugak main benda alah nih. tp, aku buat tak mnjadi pon.
ada cerite, peter dpt bgtahu nama awek dia lagi tuh. aku rasa dia sajer nak kene kan awek dia..hehehe

si Kasut Hijau said...

best2.hahaha :D :D

hans said...

hahahahaha
aku tingat benda nih
alhamdulillah
kawan aku nak tipu aku tapi tak dapat
lepas tu aku join diorang pekena member2 kitaorang
yg tak tahan bila tgok muka diorang cuak
hahahahahaha

P/S : Apakah Perasaan Anda Apabila Umur Anda Menjadi Bahan Tekaan? Gembira Atau Duka Atau Tiada Apa - Apa Perasaan?

Shaofie said...

itu ok lagi. cuba main cleverbot pulak. mmg konfirm dier psiko balik. hahahah

fat+ha+ka said...

haha.. da lme crik bnda ni.... ;p tq ain zulaikha ;)

Encik MT said...

HAHA! kakak Encik MT penah terkena ngan menda nie,padan muko beliau.haha

Ain Zulaikha said...

ayeem : ooo kita sama2 jahat lah ni? haha

mira : tahu takpe.. sekarang baru terasa nak post..

twinkle2 : dah try? lepas ni boleh lah dajal orang.. hahhahah

profhariz : tetttttt.... itulah jawapannya.. hehe

otomen : ngiahahhaa... siaplah lepas ni.. boleh pulak mcm tu..

si kasut hijau : apa yang best? sila beritahu.. hehehe

hans : awk pun sama jahat..

shoafie : clevervot? akan di try lepas ni.. haha

fathaka : lohhh yaka.. hahhaha orite same2

Encik MT : hahahha agak kejam jugak ya Encik MT ni..

Mar said...

nk cube la tgk,.hehe

Fariq said...

@Ain Zulaikha
xphm..[sambil garu2 pale ain.. hehe]

When A Young Met Older

WZulhilmi said...

Wahaha..ni website sengal nih! LOL! Boleh buat stok kaco2 kawan ni. =P

si Kasut Hijau said...

best r dapat pekene orng.haha :)

evagebob vid said...

pena denga ..bdk2 laki suke men bnde ni XD

kai azmier said...

ala kalo betul pon xpayah le pecaya.. syirik jek.. hahax!

Solihin Zubir said...

sampai takut nak pi tandas? haha.. songal..

soffea said...

haha.. peter answer.. kawan i penah buat kat i. malam2. giler takut. serious kecut perut time tu.. pas dh tau tu, habis lah die. pastu p kenakan mber yg len plak. wahaha. best gak bnda nie. hehe.

aliesha kirana said...

adeh, mcm penin..xpenah guna..hahaha~

Encik MamaT said...

tak pernah plak main mende nih.. kekeke

Zulfahmi Abidin said...

haha.aku penah kene bnde nie dulu.aku dulu igat mati2 dye boleh cakap bahasa melayu.rupenyer tipu.tengs sbb igt kan aku balik pasal nie.hehehe.^_^

Sasa Al-Sharif said...

trik yg canggih tu. tak pernah aku main trik canggih