Jul 1, 2011

2 Sebab kenapa saya tak leh jadi cikgu!

Assalammualaikum.  Hai lama tak update doodle kan.  Takpe takpe saya cume nak korang tengok transformers dulu , wakakaka.  Saya tengah bengang ni tak de orang nak belanja saya GCB.  Eh, GCB ke BCG?




dah dekat 3 minggu tak balik rumah kan.  rindu dengan parents dan makanan di sini.




























































































































 



































 dan sebab kedua adalah...















































Game ni best jom main LINK

142 komens:

ak1 said...

hai saya first comment..xsempat nak bace sbb nak komen first..hahahaha

cikSukaSuki@AL said...

4+4/4= 4 lah kan?

zulaika.puad said...

LOL
"sbb cikgu pun x fhm ape yg cikgu terang td.."
hehehe...

Cik Nursya said...

kite pong x reti nk jd cekgu.. huhu

bact. said...

bukan ikut hukum math
darab bahagi tambah tolak ke.

operation ikut susunan

so, 4/4=1
1+4=5

JIJI YU said...

haha..engko senirik pon dah naek pening jugak

ღ p!nk veLvet ღ said...

sy pon ta sesuai jadi cikgu sbb bebudak suke nangis kalau dgr sy timing, hahaha~~

nurdani said...

hahahaha. comel betol

Elie Lily said...

kalau semua cikgu kat malaysia macam ni, memang boleh buat maharaja lawak antara cikgu sedunia!
hahahha

CikPuan Fara said...

hahaha sabor je lar ain nih. nak jd cikgu kena tau lebih dr student. kalu tak naya jer ^^

dak eina said...

ape da cikgu nie.. haha

Cik Aqilah Wardah said...

comelnyelaaahh ^_^

Siti San said...

syok ler lau baca ni, mcm komik la pulak.. hehe.... nanti buat la lagi, siti nak baca. hehe

EZAN IDMA said...

AHHAHA ;P cikgu pon tak fhm cmno ni

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

aahahaha.......mmg lawak..tak bole nk jd cekgu la ek..kekekek....:p abis nk jd ape ni?? kartunis ke pelukis? heheheh.. :D

sergeant keroro said...

hehehe, comel jek XD

p/s : rindu lah :P

cahayabintang said...

haha,sendiri terang sendiri tak faham. kelakar lah. ;D

diana said...

hehehe...
cikgu mudah merah muka mcm ni la yang ibu bapak nak datang serang ni..heheheh

aliesha kirana said...

hahaha comel! AK tingin jd cikgu tp xde pluang lg hehehe

khadijah said...

hehhe..comel la..:)

pyejal said...

cikgu, saya pun tak paham. terangkan semula....haha.

pyejal:jd cikgu tak seronok, tapi ilmu yang dipanjang2kan tu yang seronok.pahala tak putus2..:)

cik qiqilala said...

hahaha. parah tol la cikgu nih... grrrr.

Tea said...

err, cikgu tak paham ape yg dia terangkan.. -..-

Izad Muib said...

cikgu tahu kira tak atas tue...? 4+4/4=5 lah cikgu... :)

Abang Stalker said...

hahahaha..ckgu pun x fhm ke.ok,ni kne ngajar kt skola mkn je ni.xpyh ngajar. :P

nazirulhazwan~ said...

jeles tgk katun, wahahaha
abg takleh jadi cikgu sbb nati abg lempang bebudak yang payah nak paham tu

Miss b said...

saye pon xleh jd cikgu sbb sy cpt marah.

padle said...

hahaha!!!!4+4x4+?

comel la lidi2 tu..^^

Подтверждаю said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

adei.. chumel je

=p

ni betul-betul ke, cobaan?
haha~

1.Blogger Ter-buta Dari Nama Pena Sendiri
2.Isra' Mikraj Dari Sudut Teori Saintifik Albert Eistein
3.Berubat Dengan Minyak Wangi Ka'abah
4.Tutorial Posting Entri ketika Dashboard Tak Boleh Di Akses.


by : http://Fadzli-rt.blogspot.com (link entri segmen).

dianazlan ♥ said...

haha >< pening kepala cikgunya..

tapi yang 4+4/4=24 tuh kelaka :D

Подтверждаю said...

as salam..
pakcik dah komen ke tadi??
huhu.. error.

oo..susah juga jaid cikgu. salah terang, lain yang anak murid faham

=p

Entri terbaru dan baru pakcik =)

1.Blogger Ter-buta Dari Nama Pena Sendiri
2.Isra' Mikraj Dari Sudut Teori Saintifik Albert Eistein
4.Berubat Dengan Minyak Wangi Ka'abah
3.Tutorial Posting Entri ketika Dashboard Tak Boleh Di Akses.


by : http://Fadzli-rt.blogspot.com (link entri segmen).

Liyana Zahim said...

Hahahahahahha.. Ain ain... Agk2 kte sme la.. Lau ajar ank org rosak ,se dpn budak tu.. MUahahahahahahah..

Liyana Yusof said...

kak ain ::

haha... mmg tension kan bila nak ajar org... bila bnyak kali ajar diorang.. kita balik yg trpikir sebab dpt jawapannye mcm tuh...

kite sama la kak ain ^_^
sometime, mmber mintak yana ajar sesetngah part yg diorang x faham, tp kita faham...
bila nk explain kt diorang balik, kita yg x faham ape yg kita cakap..

<<==== failed jd cikgu~! ^_^

syufaa said...

hahahaha!!
adehhh..shh jgk klau ckgu sndri pon xphm ajor ape.. =.="

CIK FERRA AWW said...

WAH SO SUUWEET. COMEL GILER AWK NI MMG BERBAKAT.

Abu Huzaifah said...

haha... bgus lah cikgu ni... tapi... kalau cikgu tak phm.. anak murid lagi lah tak phm... =..="

~syue syada~ said...

kita kna bhagi dlu kan ?
haha,lma kott da tingal matematek ni.. hehehe


i mish ur dooooodle tau ! ^^

syida spongie. said...

haha. comel nya. memang tak bole la jadi cikgu pasni. haha. tapi tk salah mencuba tau. :)

Kapten Atok said...

hahaha

jawapan dia 5 ler cikgu

Dosh Saleem said...

hahah,comel je cikgu ain pakai riben ajar kat class.hehe

Kapten Atok said...

aku suka doodle2 ko ni sebab ekspresi muka sesuai dengan dialog / cerita

tak nak jadi kartunis ker?

cik tikah said...

hahahaha... lawak2!!

♥CIK SHA♥ said...

cikgu!!!ape ni?salah tu..ajaran sesat la..ahahahaha..

gadisbunga said...

haha. very cute... :D

ciknabil-a said...

sonokla cikgu ain dapat balik uma.. uhuhu.. T_T

Iznie said...

haha...lawak la kak ain....


siyes klaka...iznie pun dah pening2 lepas guna lidi tu...hhehehe


:)

p/s: mcm mne nak buat header yg mcm bergerak2 tu? cantik + cumel sgt....

James Alexander said...

kalau cikgu duk tunjuk muke comel cenggini mmg sampai besok la anak murid x paham...


sigh...


'nah GCB, ajar sy smpai paham, cikgu. hehehe...'

mrs redzuan said...

er erk..patut jwpn bukannya 5 ke. erk erk..

Fyqa said...

kihkihkih



comeyy jekk

;)

Dee Chicuita said...

olololo comelll. kite pon taboleh jadik cekgu, sbb tak reti mengajar =,=

yann said...

adoh2..kelakar lah ain ni..hehe

akak pun rs mcm akak xlayak nk jd cikgu sbb nnti kesian bdk2 xfhm apa akak ajar :P

peep said...

wah lawa ah cikgu.. cikgu pn x paham, cekgu balek blaja la.. haaha :)

Anak Wak Mail said...

hahaha..lawak3x..tapi comel..

MuNsYi SaMa said...

cikgu, jawapan dia 5 kan?bahagi sebelum tambah. :)

Wanie said...

hehe..cikgu ain ni kelakar la.
ni boleh je jadi cikgu ni..:)

selamat kembali ain..hehe

Aisyah Aina said...

mula2 baca bengang je dengan budak tu...last2 cikgu yang tak betul :D

deeya said...

ain ni ta boley jadi ckgu math taw .. bahaye ! ajaran sesat tu . huhu ~

dalam math , operasi tambah lebih kuat dari bahagi .

jadi , 4+4/4=5

saye suke math taw cikgu .....! ^__^

schaze zainn said...

hihi. cikgu pun tak faham.adeh =,="

Yuyu Musa said...

comel sangat....

kretip la awk...

Faraa Eiman's said...

same la ! agk kurang ksabaran ouh nak ajar budak2 nieyh
haha ;p

Zuratul Ain said...

HAHAHA Kak Ain,5 lah jawapannye.Kena bahagi dulu baru tambah.

btw,miss ur blog.Lama tak singgah sini.hehe

Zuratul Ain said...

HAHAHA Kak Ain 5 lah jawapannye.Btw miss ur blog.Lama tak singgah sini.hehe

caliph shuriken said...

suroh budak2 tu buat2 faham, hukk...

Ecah Shafiee said...

haha..awatnye sengal sangat ni.? kompem ecah x anta anak ecah blaja kt ain..kahkahkah

Ayeem Jemain said...

haha. ayeem takleh jadi cikgu sebab ayeem cepat geram bila orang lambat pikap :p

Puteri Iqa Izyan said...

eh. iqa pon balik minggu ni lps 3 mggu x balik. hehehe.


ehem. jd cekgu ssh sbb belum tntu stdnt phm ape yg kite ajr. hehe

Cik Azizah said...

lol! mcmner nak ajar kalau cikgu pon tak paham apa yg di ajar. bahaha~~


cikgu ain ni kelakar la..sy tak nak bljr..sy nak tgk je cikgu spnjg ms..hehe

ABU said...

oh ain lama tak nampak..

kelakar katun kat atas hahaha
tp aku nak sngt jadi cigu..kalau aku jumpa budk mcm tu aku sekeh jak kpala dia hahahah

emieysandra said...

cikgu mai ni..cikgu mai nihh..huhu

naya la klu dpt bbdak yg susah nk phm cmtu..betoi tu, nk jd cikgu kne byk bersabar ;)

YONG JIAO XIU said...

hahaha memang kelakar r. hmm tu la, mmg letih tu nak kasi paham. berpeluh ketiak.
terubat tgk doodle ni. lama tunggu ain post. hahaha.
sok post lagi ye, alang2 dah ada kat umah, spend time gan lappy lah ye. hmm lambat comment, mlm baru buka laptop cz ari ni bz sikit.

pamie said...

jawapan dia 5 la cikgu..huhuhu..


Aku Anak Labuan

De Mois said...

memang lah budak tu tak paham. dah jawapan pun salah. kan jawapannya 5. cikgu2..kui3

Menarik di SuaraSendiri
Sejauh mana BERSIH bertindak bersih

Undi disini
Adakah wajar perhimpunan diteruskan

Ain Zulaikha said...

thats y la ain tak leh nak jadi cikgu ajar pun tak betul hahahaha

Bigdaddyz said...

pening budak2 kalau cikgu begini...hehe

shida'R said...

hehee..lawaks lah ain :P

iz said...

err... abis tu nak jadi apa kalau diberi pilihan??

ishiko said...

alahaii.. comell nya ckgu kt bawah tuuu..

pandangkedepan said...

cikgu...saya rasa bukan salah cikgu...slah blackboard tu...sbb skrang org gune whiteboard...:P

orkedwangi said...

hehehehe..tang mengajaq guna lidi tuh dah best citer ain tuh...alih2 xfham...hahhaha,,,,ok...xpa...

Bella Bell said...

haahaha.. ok.. comel doodle :)




^^

APi said...

kalau ain jadi cekgu, tak kadi den nak belajor..
keh keh keh

Aujinz said...

Hai cikgu Ain.. koh koh koh..

4+4/4=4 cikgu!.. koh koh koh...

neyna's said...

4+4/4 = 5 lah cgu ain.ish2.

shahjiehan said...

wah2..cute katun ain!


geram tgkk



erk... bukan kene bahagi dulu ke?baru tambah?

Terbelog said...

cikgu buat lawak la
nape x masuk m.lawak ari tu he3

nursyafi said...

contoh cikgu yg p'yabar :)
nak cikgu cam ni la.. >,<

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahahahhaa
kelakar je cikgu neh :P

Aflina Affandi said...

Alahh . comel je doodle last sekali tu. haha . tak suka math :P

YOUsoF said...

Murid yang tak paham : Cikgu ni ape lah? Buat pening kepala saya nak cari lidi banyak² je.. ;DD

teha said...

hahaha ! ssh laa akak nk jd cg kalu g2...

iwan_dextrous said...

sy suke sy suke.hahaa

Lieyda said...

hahaha pndai tol cikgu ain ni.eh kak,cmne nk lukis doodle eh?

Amna.Qadeeja said...

mai pn xsesuai jd cg sbb cpt naek hantu keh3 ;D

ak1 said...

hahahah..ye ye saya tau awak mmg xsuke jadi cikgu..cmne nak buka pusat asuhan kanak2 ni? =P nanti dorang cakap "cikgu tite yak2 dalam uwa"..mesti awak lari selamatkan diri..haaaaahahah...

farah wahedda said...

hahahhahaha lawak2..anda cikgu yang bagus :P hehehehehhehehe

najihah sahami said...

haha..ades..sengal betul sebab kedua tu. hahaha...naseb la anak2 murid..

delarocha said...

nanti susah nak beza, yang mana cikgu, yang mana anak murid.. huhu

HARITH ISKANDAR said...

hehe comel la katun.. :)

puteri ain said...

hehe. sbb yang kedua tu . hehehe

intan.maisarah said...

cikgu, kenapa cikgu comel sangat?

teyn teyn said...

hahahaha...

tp cikgu yg comel menjadi semangat murid2 utk bljr. hehehe

Scya Lollita said...

eh kak . jawapan tu suppose 5 kan kan ?

cik scya susah jadi cikgu sbb x boleh nk gram sbb nt nanges T.T

ejulz said...

faham cikgu!! heHE

A retarded kitty said...

haish

susahnya jadi cikgu

Misz-sakura said...

Haha, comey je..Tapi kan, kan, kan kalo tak silap, 4+4/4=5, ahaa. Mesti la kena bahagi dulu b4 tambah, err betol ke, memandai je hehe

Solihin Zubir said...

sy pon x faham! sy x suka math la cikgu ain! hahaha..

Aretikz said...

dah bnyk kata ajaran sesat cik Ain.. ahakz.. memang xboleh jd cikgu ni.. hehe..

Jerry Ghazali said...

ececey..
cikgu ni kelakar la. lagi kelakar daripada cikgu yang suka main bola, hari-hari cikgu main bola tu.

btw, guna software apa buat doodle tu. nice la. baru tergerak nak tanya.

Siti Arfah said...

Comey sgt2 doodle tuh. :)

Belbel said...

same la.. x pandai nk ajar orang T__T

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mcm 5 jawapannya..tahla akak pon dah jd x phm..


KFC Tapak Kasut - Cadangan tindakan Yang Sepatutnya

kokser kokdam said...

4+4/4 = 5..

bukan gitu ek..?

rNesZaiNe said...

HAHAHAHAHAHHAA :D Sangat comel <3
HAHAHA :D

b a m b a m ' s said...

eh yang.. bukan jawapan dia 5 ker?? iskkk..cikgu nie..camano leh salah jwpn nie.. ngehehhehe

d_LA said...

mmg slh pom cekgu..hehe..tp dla pun x suke jd cikgu..haha..x reti nak xplain pjg lebar, asek blur jer..mengarut pndaila

Ujang9897 said...

sama la kita..=)

Rashid said...

hahaha!! nyampahhhhhhhh .. hehe

sakinah_tarmizi said...

comel je..boleh ilang stress neh

kaizen said...

hehehe.. lawok tol la ain nih...

nasiruddin said...

hahahahahha...susah nak mengajar nie...mcm2,nice entry

meaw said...

wakakakakaka, kalau dapat budak macam tu mau lesing je, kang kalau lesing mak apak datang lak, so kalau jadi cikgu kena tahan dgn karenah student kan,hehehehe :D

enyheartsdiamond said...

wee! comelnya cikgu ain <3

Qaseh dalia adelia said...

hahaha mahu biol kepala otak ..dpt anak murid camtu hihi

ainaa said...

hahaha. comel jerk ! :)

headayahchul :) said...

doodle comel banget :D
last2 , ckgu sndiri takpham~sedis sedis

lolitasinta polkapolkie said...

oke sumpahhh comellll agtagt cite cik ain kite ne !!!
likelike !

iejjah said...

haha...iejjah pn xnk jd cikgu...konpem bdk asyk kna piak jek..muahaha... :P

Encik Psychopath said...

cikgu ni nakal btol.

Sufy said...

hahahhhh...tetibe jadi gabra jadi cekgu...erkkkk....

adrinaqamarina said...

comel dan kelakar la cikgu ain ni~


baru dapat masuk blog ni, patot dah lama tak nampak update. busy rupanya dye~


semoga lulus sume subjek dengan cemerlang ain :)

izfanora said...

hihi.. cikgu comel.. tp ajaran sesat.. hahahaha..

Pure Lily said...

jawapannye 5 la cekgu...

Miscellaneous Smiles said...

sy tak phm =='

bantalbucuk said...

hahaha..so sweeettt...~ :p

missh chiorika said...

susah jugak jd cikgu nieyy..
betol2 kena banyak bersabar ..
hahahaha ,, comel jea entry awakk ..

sya hassan said...

haha.. sy suka ajar org.. tpi suka ajar budak yg dah bsr la.. yg dak2 kcik ssh skit.. kang xpepasal diorg tnye soklan cepumas... xterjawab lah sy.. ahaha

GCB la ain.. BCG mean belog cik gebu.. hahaha

da lame xjnguk sni.. rindu ain.. :P

cik hijau purple VS nur faie said...

suke doodle nyew ,

cik aletheea : said...

hahahhaha...
comel la

ïêmå å¢klê§ said...

nasib baek xbuat gambar sekeh kepala anak murid
hihi

Meera Dumeera said...

Kawaiii n best!<----yang muncul kat otak masa baca komik ni sampai habis....I lurp!

Tea Dno said...

kita pun sama je lah takleh nak jadi cikgu... kehkehkehk..

AmirahSM said...

naseb sy bkn cikgu math =)