Jun 17, 2010

Bila Sudah Tua

Saya selalu fikir hari tua.  Bila dah tua mesti dah tak boleh main-main lagi dah.  Maksud saya, main-main.  Eh bukan, maksud saya bermain teng-teng atau main getah lompat-lompat.  Kadang-kadang terfikir tak mau tua lah. Nanti tak boleh main-main lagi dah.  Maksud saya bermain permainan.  hehe.  Tapi semua benda mesti ada umur. Umur pula meningkat dari hari ke hari.  Tapi saya sentiasa 20 tahun, heehee.  Tahun depan sentiasa 21.

Yang best nye bila dah tua ada rumah sendiri, kerja sendiri, hidup berdikari dan tak de sesiapa kongkong.  Tapi yang tak bestnye banyak tanggungjawab.  Kena jaga anak, belanja anak, belanja suami, belanja kucing.  Lagi-lagi bila dah tua susah nak tackle orang ,  ^.6   Gurau gurau gurau.  Saya tak mau anak ikan.  Tapi rasanya bila dah tua still boleh main-main dengan cucu , main lari-lari, tepuk amai-amai, ajar diorang mengaji, ajar A B C.
3 komens:

nuyuEna said...

yuhuu~dear..tajuk entry tak nampak la..maybe kne bwt color hitam kot..:)

abg hensem said...

hehehe...klaka je..da tua nt byk bnde yg boleh dimain..tai chi..eh..bukan permainan yeh?huhu..main cabut gigi palsu..main lumbe kursi roda..jOm..hahaha...

Ain Zulaikha said...

nuyuena: ok2 cube tukar nnt :) thx

abg hensem : main lumbe kerusi roda? hahahah.. tak nak2..