May 11, 2011

Begini ceritanya ....

Cerita ni bermula semasa saya betul-betul dah bosan dekat rumah, serius saya  menangis tak de internet kat rumah [ orang kalau terbiasa dengan teknologi memang susah nak berpisah ] , internet bagaikan  separuh suku dari jiwa saya.  T___T wuwuwuwuuwuuww  Pada ketika itu saya di bilik dengan semua adik-adik saya lengkap!






Saya tanya sorang je, tapi adik yang ke 7 pun menjawab jugak.  Hahhaa, itu semua taktik dia nak ikut keluar je. 





Masa tu saya dah happy dah bila dapat tau kat situ ada Wi-Fi.  Tapi suddenly, my lil bro ask his lil bro too, .....









Adik saya yang ke 7 tu seriously dia sangat dan konfiden dengan apa yang dia jawab.  Nak tau dia jawab apa?
















Wi- Fi tu adalah ...
































" Kak Cik tak tahu lah ko ni melawak ke atau memang tak tahu Wi-Fi tu apa " kata saya di dalam hati.







Lastly kitorang semua ketawa, adik saya yang last tu pun ketawa juga, padahal dia tau ke tidak Wi-Fi tu apa?



Wi-Fi FREE = Nasi Lemak FREE ?

Ni lagi sorang syndrome nasi lemak.

62 komens:

Anonymous said...

hahahahahaha..batuk kering cik intan baca entri kamu..hahahahaha...serius terbaikk

Unknown said...

leh wat adik ipor ni..

Dr Afifah said...

comelnye watak dalam komik tu. hehe.

wunny said...

haha lawak comel! :D

Hajar Hasan said...

miahahahaha~ awat sengal sangat ni. boleh pula mcm tu en. :)

MIMIE AIZA said...

ahahaha.. best2

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...adik ooh adik...kelakar la...ngeh3...

Unknown said...

hi3...lucu bce entry ni, ain..terima kasih buat saya ceria arini..;)


rmi adik beradik iyer...

mila said...

bestnye ade adik rmi..meriah keluarga huhu

Cik Puan Tqah said...

hohoh.. siyes lawak

bantalbucuk said...

hahaha..comel je kalau dengar adik2 kecik berbual.. :p

Miss Shikio said...

memang lawak gila. adik tu lapar nasi lemak kot

hehehe~

Diana Rashid said...

hahahha...
suka hati dia je..

ak1 said...

hahahah..cian bae..mcd ada jaul nasi lemak ye ee?hahahaha..

suria lekatlekit said...

mcm mana wi-fi blh jd nasik lemak lak ni.. kekekekeke
TERKINI : HANTU HOSPITAL
TERKINI : LAGI ISU BLOGGER MAKI HAMUN DALAM BLOG

Unknown said...

as salam..
ahaha~
comel je adik ain~
berapa umurnya tu?

XD

NASI LEMAK.adei..
hehehe

Ardini Humaira said...

hahahahaha.. nasi lemak rupanya yang dia paham :D

Wanie said...

haha..rmai nye adik ain..kat mcd dh de nsik lmak ke..keh3

Solihin Zubir said...

hahaha.. ni kes nasi lemak diharamkan kt skolah ke? heheh..

eLLa said...

kelakar larh..best2

[sutera kasih] said...
This comment has been removed by the author.
[sutera kasih] said...

hehe..kelakar adik awak tu..peminat nasi lemak kot

1.FIRST INTERVIEW, AWAK DAH?
2.ASAL AWEK CUN JE, MATA KAU TAK KELIP!!
3.JOM JOIN PERADUAN GORES & MENANG BLOG MISA SAKURA

Azmira Yusof said...

Ain sy baru mkn nasi lemak .. walaupun skrng dah kul 2.00 ptgh .. mkn untk breakfast . hahah

teringin nk mkn nasi lemak sbb bace entry nie . :)

m!3yr4h_LolLy said...

memang duk teringat nasi lemak je kot. hee.. btw, kreatif la..

Pink said...

comel sangat! dgn doodle nya lg :)

Anati Soki said...

kalau btol la dia ckp wifi tu nasi lemak.. kira dia ckp.. MACd ada jual nasi lemak la eh.. wakakakakak.. lawak

Anonymous said...

eh kat mcd ada nasi lemak ke? haha lawak gila XD

cikida said...

kekkekekeke,,sabo je la..gelak guling2...=p

Arief Arf said...

nice siblings you have. hahaha
jauh gila kot nasi lemak ngan wifi.. haha

btw, this is my 1st time here, and i think ure artworks are awesome!
keep it up!

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.

jauh benor beza wi-fi dengan nasik lemak. huhu

Santan Berlada said...

hahaha...
klakar...
lukisan yg sgt cute...^^

Anonymous said...

hahaha.

p/s: ramai adik beradik ko

aza said...

hahahahha...ciannya...
sama la aza pon...streamyx dua hari xleh gunaa...dah xbtl dah dok rumah..
:)

feyza said...

hahaaa..~nsi lemak~~

lady-D said...

hahahaha...lawak guling2 bc..sweet je jwb camtu..hehe

Cik Yana said...

Hahaha~ konfiden gila jawab nasi lemak :P

NurAfiqahMohdGhazali said...

comel giler post ni, i like

Cik Bambam said...

HAHAHHAA...tgh pk.. ape yg sama WI-FI dgn nasi lemak? agaknya adik ain imagine..

nak pergi kedai sebab ada wi-fi?

lantas terpikir ada ns lemak..hahahah

izuddinrahim said...

nasi lemak sambal ikan bilis ke? ke sambal burger? hahaha

Nazirul said...

eh,ain dah pandai melukis la.haha

NisaAdnan said...

HAHA KLAKA LAA ADEK AKA YG
LAST SKALI TUU SBB DIA TAK
TAU PAPE TP BOLE GELAK.
HAHAHA

Fizah Ibrahim said...

Haha, serius comey gilaaa katon2 tuh.. =D

Elie Lily said...

hahhaha!
ni memang lawak!
hahah

islam mumtaz said...

assalamualaikum wr wb... hehehe menarik nih postingannnya... tp menurut saya sih... walaupun internet itu oenting.. tp jangn sampai terlalu terikat.. karna kita memiliki dunia yang lebih nyata...

Hanim Mahali said...

hahaha... kes tak dapat makan nasi lemak kat sekolah ke ni??? kelakau kelakau...

emieysandra said...

bijak3..wifi (nasi lemak) adlh peveret emiey..^^

miss lolly a.k.a luvfareda said...

PITAM























AHAHAHAHAH.

Encik Psychopath said...

mesti nasik lemak double meaning.

Hafiz Hafizol said...

Lawa nyer kartun 2 cane nak wat??? hahahaha...

Unknown said...

haha ! comelnye . lawa lukisan . buat sendiri ek ?

nis humairah said...

aahaha,
ngidam nasi lomak la uh, kat kantin sokola da tade,,haha

adan said...

ahahha.. dengan confidentnyer die menjawab.. ada..! tanya maksud wifi? nasi lemak.. kahkahkahha

caliph shuriken said...

konfiden jaa dia jwb nasi lemak, hukk...

latest en3: unknown

islam mumtaz said...

aduh telat ngasih koment nih..... hehehehe ain gmn punya kabar neee??

Sufy said...

hahahaa, mesti tomei kan adik ain zulaikha ni..;)

alexayussida said...

hehehe...nasi lemak free ye bang kt sini?

Shida Radzuan said...

seyes lawak hahahaaaahaa :D

Anonymous said...

klo begitu.. kenyaglah saye mam wifi.. ahahaha

dak eina said...

lawak lah adik2 ain nie... hahahaha!

Emancipated Pt Ltd. said...

kehkeh.

bedekah bedekah.

blog-tips-kurus said...

cik ain bz study ye? miss your cartoon.. :)

Wawa Tasliman said...

hihihihi.. gelak sampai pengsan.. :)