May 24, 2010

MAHU MENJADI.

Hah.  Terima kasih kepada pemberi idea. hehe.  Kelakar pulak bila dengar perkataan citacita, sebab dukacitanya citacita saya sentiasa berubah mengikut peredaran masa dan ketika.  Buwekkkk  nak tinggi je citacita, tapi belajarnya hampeh!  Kalau result gempak tak pe jugak.  haha . saya mengaibkan diri sendiri rupanya.



Here, categories of ambitions.



DoktorJaga/Rawat pesakit yang ada penyakit atau sakit. 
AkauntanKontrol akaun company diorang.
Jurutera[Engineer lagi sedap dengar] tak kisah lah awam, mekanikal ke elektrik @#$%^& sebagainya.
Audit NegaraKerja dia pergi check semua akaun dalam negara.
Cikgu/PensyarahMereka mengajar manusia segala manusia hee.
Perdana MenteriKorang dah bersedia nak memimpin negara? Ke negara yang pimpim korang?
Yang Di-pertua AgongMimpi je lah kalau  nak jadi memang paling besar pangkat dalam negara.
Pramugari/raKerja layan penumpang kat Flight ,silapsilap boleh dapat jodoh mat salleh
PolisKena pegang pistol dan tangkap pesalah atau yang tak bersalah.
Tukang JahitKerja murni buat orang tutup badan makhluk ciptaan Allah.
PengembaraBoleh tahan jugak, tapi kena tahan mengantuk [dengan mata terbuka]
PenceramahPekerjaan dahsyat sebab banyak pengetahuan dan idea yang dikeluarkan.
PelukisMelukis apa-apa je ilham yang mereka ada termasuk menconteng secara sengaja. Seni jugak tu.
ArtisPelakon ke, penyanyi, pemuzik semua yang dikategorikan Artis lah jugak ni. Famous woo, kerja paling best bagi lelaki ..hehe 
Model / Peragawati/wanNak jadi model apa? Model MEJABELAJARTIDAKBERJENAMA.
DesignerMerekacipta something new.  Biasanya dalam bentuk lukisan.
DJMemang gila tahan cakap 48jam tak berhenti ayam pun tidur.
CleanerMemang rajin membersihkan sampah.  Walaupun setinggi KLCC.
CashierKiranya bawah dari akauntan ke? Ntah lah, kerja jaga duit jugak ni.
PromoterPromote barang kat orang siapa nak beli alhamdulillah kalau tak nak  boleh belah!
PilotTerbang dan terbang banyak duit ni. heheh 
DriverHantar orang sana sini.  Orang besar-besar biasanya.
Pemandu TeksiHantar orang sana sini jugak, tapi sangat cekik darah bila NON METER.
KeraniKerja admin jaga dokumen segala. Taip laju ni. 
SetiausahaKerja jaga bos punya aktiviti kekadang orang panggil SEX-CRETARY kahkahkah [xpatut]

and etc.

Gambar tidak boleh dimasukkan, takut kena saman dengan polis trafik pulak.  Dalam banyak2 senarai menjadi kat atas ni yang mana satu adalah kategories your ambitions?



Ilustrasi ini adalah rekaan semata-mata.


Nak cerita something pasal citacita. hehe [gelak dulu sambil ambil tisu] sedia untuk menangis kerana frust menonggeng 10 hari 10 malam sebab semua citacita lari daripada subjek.  Nak di pendekkan cerita.



CITACITA NAK JADI POLIS
  Okey jangan gelak.  gelak?  Okey Stop.
 TETIBE NAK JADI PRAMUGARI
  Saya mengaku saya tak cukup tinggi. Memerlukan lebih kurang 1 kaki lagi.
dan memerlukan penderma naktaknaktak??
NAK JADI AKAUNTAN
  GAGALGILOS.
 KEMUDIAN FASHION DESIGNER
  Berhenti daripada UiTM Kelantan sebab jauh sangat.  Err. 
SEKARANG SETIAUSAHA
  Kali ni pengharapan.  Tak tahu citacita ni menjadi ke tak.
SELAMANYA DESIGNER
SAYANAKSANGATSANGAT



betulkan? saya dah kata. citacita saya selalu berubah ikut peredaran masa.

Tetapkan pendirian anda.




Bidang saya sekarang OFFICE MANAGEMENT TECHNOLOGY
 Sekarang citacita saya mahu jadi DOKTOR PAKAR BEDAH.

????????

2 komens:

ak1uNo said...

nice post...heheh comel je lukis gambar org lidi..n wt page jd lg happening..so keep it up..!!makes more nice cartoon like this...i love to see it..heheh.. ;)

AiN Z said...

thanks :)