May 16, 2010

Kucing, Cat, Kiddo, Meow, Comel

One Manga , Kucing pun ada one manga ke? Wow! best2, tak pernah tengok kucing pun ada majalah sendiri selain dari pada Doraemon, Doraemon pun kalah. Asyik2 keluarkan barang yang tak logik , kalau macam tu saya nak mesin masa boleh?? One Manga ni best la cerita dia, kelakar (╯▽╰) . Nak baca sampai habis pun dah tak larat. Sebab saya akan menangis kerana komik ini. Ia menyentuh jiwa saya yang serba sensitif ni. Fuhh, cayalah! Kalau nak tahu tajuk One Manga ni ialah



Chiis Sweet Home

buka je lah kat www.onemanga.com

Korang bacalah sampai tak de nafas nak gelak. Selamat membaca!

Eh2, korang ni. Sengaja je nak cakap pasal kucing sebab bosan lah duduk rumah tak tahu nak buat apa. Sekarang malam2 pun tengah hujan ni, Cikgu pun tak sabar nak esok sebab nanti dapat hadiah dari anak-anak murid diorang. So sekarang ni saya berminat nak cakap pasal kucing, so korang terpaksa lah pasang telinga dengar! kalau tak nak korang pergi ambil kapas tak yah dengar tapi korang baca la ye? hikhik. Korang pernah bela kucing tak? Apa? tak pernah? ish korang ni tak patut! Kucing la makhluk paling best untuk dibela di rumah.

Walaupun diorang yang bertelinga besar tu macam tak de perasaan bila kita bercakap dengan dia tapi diorang dah seperti sebahagian dari hidup kita. Kenapa geleng kepala? Tak percaya? hehe. Orang kata kucing ni boleh buat macam-macam untuk kita. Macam2? macam apa tu? merompak jiran sebelah? curi pasir? ke korang suruh dia pergi kedai? Gila ape korang nak suruh kucing buat macam tu? haha. Itu dah tahap melampau tiada batasan.

Kucing boleh buat korang hilang stress tak? ke kucing ni buat korang rasa nak panggang je? Hoy! gila ape nak panggang. Kucing kalau kita belai , stress kita insyaAllah mesti berkurang sebab kucing ni bagi pendapat saya, mereka ada satu connection yang tak de dekat manusia. Contohnya:-

Korang putus cinta lepas tu korang memang dah tak boleh nak tertahan hati nak bercakap dengan seseorang, so apa kata korang cakap dengan seseekor pulak, Apa? tak nak? korang ni jangan cakap tak nak, cuba korang cakap dengan kucing tu

ko tahu tak aku baru putus cinta tadi, sebab aku tertelan lolipop dia




seronok nya kucing tu dengar sampai tak terkata ape2 pun, dia diam dan terus dengar apa korang merepek dekat diekor tu. Sebab apa release? because of the respond of silent. Kalau korang mengadu kat orang lain, dah lama diorang cakap



Yang kau pergi telan lolipop dia tu apesal? nak mati?

menyakitkan hati tak? hati yang sakit tu dari nak elok tu, jadi bengkak, kang culik jugak selipar manusia ni karang. Saya ada bela lebih dari 20 ekor kucing semenjak tahun 2003, saya dan keluarga amat gemarkan kucing , tapi bila dia poo poo memang nak kena belasah dengan mak saya! huhu. Saya suka bagi diekor makan Frieskies dan Whiskas itu pun masa saya tengah kaya nak keluarkan duit untuk diekor. Kalau tak kaya, just give them makanan timbang. Murah tapi berkhasiat. Okey la kan? Kadang2 kucing saya cerewet sikit tak nak makan makanan masak, dia nak biskut dia je. Takpe sayang, saya akan beri apa saje yang kau mintak ok :)

lagi2 kalau korang terasa tak tahan nak cakap ni , ish! ish! aku nak jugak mengumpat pasal kucing nih! ish! ish! Haa, apa kata korang mengumpat korang ajak kucing korang, tak de la dapat dosa. hikhikhik

semua ni kucing2 yang pernah dibela


Bool My hensem a.k.a my BF ;p

Cibeng The Kesayangan Kak lang

Kucing adik beradik, korang duduk atas selipar saya eh!

Gombak, Tam Tam dan anak cici , korang semua hot2!!
dan ini Ci Tam saya merindui kamu semua :(

kacak kan diorang?

1 komens:

NA Yeene said...

sekarang ada bela kucing lagi ke ? semua comel2 :)