Jun 11, 2010

Cara mudah melihat Result UiTM dan Cara Kira Pointer



Semalam 10 June 2010.  Ramai di antara kita yang akan dapat keputusan dari UiTM bengang sebab tak dapat buka ,page error, cannot be displayed, please try later, atau kejap2 keputusan hang tak boleh di paparkan kerana hang akan ke lombong untuk melemaskan diri selepas ini.  Hehe.  Itu mengarut je tu.

Saya sem lepas dah serik dah nak tunggu lama2 depan laptop tengok result, dan sampai sekarang pun tak buka lagi pun Student Portal UiTM.  Semalam dekat Facebook banyak jugak yang cakap result turun dan saya harap saya tak turunlah. Hurmm.  Di sini saya ingin menunjukkan cara mudah melihat result.


Masuk ke Student Portal terus
Kemudian LOG IN
Kemudian pilih Mini Transkrip
Dan pilih Server 1/2/3 [ suka hati korang lah ]


Tapi result ni tak di letakkan pointer Keseluruhan Semester sekarang anda.  Tetapi dia just letak Pointer Setiap Subjek.  Ini bermakna anda perlu mengira sendiri.  Dan cara untuk mengira pointer begini


/ : bahagi tau.


Kepada yang dapat result cemerlang Tahniah dan siapa yang dapat buka page UiTM pun tahniah and last siapa yang dapat peringatan pertama [P1] berhati-hati untuk semester depan :)


Perhatian! : Nampaknya dah ramai dah dapat tahu pasal cara buka ini, bersabarlah semua.   :)

12 komens:

Jojoe said...

jo x leh pun?:(

Safuraa Abdul Rashid said...

dh tgk dh..result pn ok..alhamdulillah..wlupn bkan 4+..tetap berbangga..

-telordibasuh- said...

oo...kat uitm ade 3.5 jam kradit yerk????....

AiN Z said...

safuraa: alhamdulillah.

telordbasuh: hehehe.. ada2... heheh

Haziq Zainal said...

THANKS!
dah kira pun :)

illafira said...

biasa la tu dik.. kalo dah berpuluh ribu student uitm serbu web tu traffic confirm la jam kan.. dari 10thn lps pn cm tu gak.. x pnh dpt settle pun

buyat(bebola tomato) said...

xpernah kire...hahahaha

Mr. B said...

ntah pape ntah student portal..huhuhu slah kira...cedih...='(

AiN Z said...

biasalaah tu, sabar aje lah .. huhu

fndrocka said...

nanti tulis tips naikkan pointer

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes

azree ieda said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your ainzulaikhas.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com