Nov 28, 2010

Sebab tiada wajah untuk sarapan

Wahh tajuk entah hape hape entah.  Hari ni saya akan senyum dari permulaan entry ini sehingga lah akhir entry sebab saya nak senyum ikhlas ni akan berjangkit dekat semua orang. Haha.  Saya nak cerita sesuatu pasal tajuk di atas.

Semenjak saya berblog ni, saya memang ada lah letak gambar saya, itu pun sikit, nampak tak nampak muka je.  Lepas tu saya ada letak gambar yang muka memang terang-terang tak payah nak suluh dah.  Nampak segala parut-parut di muka. Hidung mulut mata semua nampak.

Sekarang ni saya dah mula hide gambar saya semula.  Cuma Welcome Pic je ada nampak muka saya sikit kan?  Lepas tu tup-tup ada orang tanya;

knp wak xltk gmbr wak pnuh2? knp wak cam nk selindung jek? wak xcntik ek? 

Hehe.  Saya tak cantik?  Betul lah kot apa awak tanya tu.   huaaaaa , Di sini saya serta kan sebab saya tak banyak nak tunjuk gambar saya, tapi saya bersyukur sebab Allah ciptakan makhluk-Nya semua indah-indah belaka wahai anonymous.  Chewaah!

  • Saya tak banyak gambar.
  • Saya tak reti bergambar.
  • Saya jarang di capture.
  • Gambar saya memang tidak cantik untuk dipaparkan di dalam blog ini. huwaaaaa :(
  • Inilah sebab utama, saya tak de kamera. ngiahahahha

Terima kasih atas komplen anda wahai  anonymous.

If saya ada kamera dah tentu saya tangkap gambar saya, garfu, sudu, makanan, kucing, jalan tar, pokok-pokok, rumput-rumput, semut dan hama.  

di bawah ini adalah gambar saya yang terbaru.



Agak-agak penat gi minum air, tengok tivi basuh kaki.







55 komens:

Mr Ceym said...

des.nak jadi cinderella balik kot

Admiral Hafiz said...

hehe
seyes pelik ngan blog ni
tuan blog lawa
tp kurang betul gambar sendiri eh

berbeza dengan blog2 yang lain..
xper
klu selesa begitu
bagusla


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

ciknabil-a said...

hehe kak ain tipu.. nabila tahu kak ain nie cantik orgnya. :)

-telordibasuh- said...

hahaa...kak ain..nak sign hahhaa

eiela said...

ala takpe, kita berblog bukan nak menonjolkan diri kan just nak meluahkan rasa hati dan sampaikan info je. salam kenal ye.

Latest Entri :
Redah Aku dan Kau Punya Oleh Ben Ashaari
Jana Pendapatan Dengan Burung Walit

Nica said...

haha.. kita ada persamaan. tak punya kamera sendiri.. sob sob.. btw sy ollow awak jgak :)

Adam said...

jangan layan Anonymous..

bagus saya puji. paras rupa anugerah Allah bukan untuk ditayang minta pujian orang lain. cukup sekadar untuk suami dan teman-teman yang rapat sahaja.

bila tayang untuk tatapan umum. sedikit sebanyak akan timbul perasaan bangga dan ujub dengan kelebihan yang Allah bagi sedangkan itu hanya kurniaan Allah.

Anonymous said...

lol! sy saje je tanye wak. adam tol ar tu. tp sy sbg peminat blog ni nak kenal an owner ni. slah er anonymous nk tau psl owner blog ni?

tol sy ske blog wak. sbb tu sy nak tau rupe wak cne. mgkin semua owg pon nk gak tgk wak cne. an? time kasih sebab layan peminat anonymous dgn baik. bkn cam stgh owg tu asik nak kte sy ni penyibok. keep it up ain zulaikha.

Fariq said...

huh 2 gelen air mnum xjumpe2 gak gmbr die,,

EmanCloud said...

heheh eleh tgkkat fb comel jek! :P

Ain Zulaikha said...

@Mr Ceym

huaaa huaaaa, tak nak jadi cinderelah lagi.. hehehe

Ain Zulaikha said...

@Admiral Hafiz

wakkakaka... mcm pernah nampak je admiral ni...

Ain Zulaikha said...

@ciknabil-a

hehe thanks nabila. tapi nabila pernah nampak muka kak ain?

Ain Zulaikha said...

@-telordibasuh-

telor nak sign meh sni smbil belanja mcd.. haha

Ain Zulaikha said...

@eiela

:) betul sangat tu,,,

Ain Zulaikha said...

@Nica

hehehe.. tapi kita juga ada persamaan mempunyai blog.. kan? hehee

Ain Zulaikha said...

@Adam

heheheh tapi saya tak baik mana pun.. wahahahhaha :) thanks adam..

Ain Zulaikha said...

@Fariq

adoyy bawah itu deh... hehhe

Ain Zulaikha said...

@EmanCloud

eman, eman salah org ni.. hahaha... tgk gambar katun tu comel kan? heehe

miss faten said...

takpe miss ain zulaikha!
saya sokong tindakan awak ;)
wajah yg cantik cantik hendaklah disorokkan agar hanya insan yg layak sahaja boleh memandangnya!!
SUPPORT! yeayy ;))

shiedahkamil said...

sy pon jarang ltk gmbr sdri.
x elok kot. pompuan kn.
nak2 yg gmbr yg gedik2 ish.
tgk pon malu.
org laki mst ar suke tgk haha

btw support u ! :)

ღ Sumomo-chan ღ said...

awwww. comelnyaa ain ! ekekeke :D

Mr H said...

Kak ain ?? cantik ?? tipuu itu semua.. hahaha. tapi, kalau chomel, memang jamin2 lah sangatlah chomel.. Juz anip lebih comel jeh.. haha..

p/s - Lipstick merah sangat lah.. macam vampiree.. eh, silap, macam doktor cendawan punya kedai.. haha


http://betul3salah.blogspot.com/

Botak said...

ape kebende lah dia ni.,
hahahahaha.. :))

Ain Zulaikha said...

@miss faten

owhh sokong sy? hahah thanks ye...

Ain Zulaikha said...

@shiedahkamil

heheheh rasanya kalau saya letak video gedik ada orang nak tgk tak?

Ain Zulaikha said...

@ღ Sumomo-chan ღ

ngiaaahahahahaha....

Ain Zulaikha said...

@Mr H

kak ain mmg vampire lah anip...

Ain Zulaikha said...

@Botak

itulah dia wahai botak...

Fakhrur Razi berkata said...

wahh cantiknya..
terpegun* ;D

hans said...

hahahah
jadi kartun pun comel juga

P/S : Re- Publish Entry Lama : Video Nih Punya Effect Lagi Power Dari Film Avatar Dengan Harry Potter..Teruja Dowh Aku Tengok!

P/S : Nak Jadi Artis Ker Nak Habiskan Belajar Dulu? Aku Buntu!

n i k l i s a said...

wat pe tayang muka an cik ain?

N said...

tuan bloh humble la ni xnak letak pic sendirik banyak2 :)

Muhammad Farid said...

haha entry yg kelakar... kalo nak, sy bleh shoot gambar kamu tanpa sebarang caj sebab saya photographer...

anytime free habaq la no.

DaHLia said...

hahaha...seb bek xde yang komen gitu blog DJ..kalo x, mau DJ tayang gambar DJ bebesauu...opssssss konon jer tu..

xsuka ah tayang2 gambar..dedulu rajin gak, sekarang rasa mcm pemalu..hehee

Entry Terkini DJ : Rahsia Sebenar Cikgu Shida

Jom Join Projek Disember DJ2B - 31 Blogger

Qutiq Ishanee said...

haha funny u :) btw, yours is wayyy cuter than my chatbox taw. plus, blog u adorable. unlike u, i never had my self once trapped in creativity like u do. btw, glad to have u blogwalked at mine. =) looking forward to in touch, though

Cikbelog said...

ala..tak dapat nak tatap gambar ain.hekhekk ;p

Solihin Zubir said...

manusia.. manusia..
ada saja yg tak kena...
kalo letak pix byk2, org ckp nk interframe..
kalo tak letak cakap camtu plak.. adeeyh...
xpe2.. low profile lg bagos! :D

HaNTwO said...

pokcik xcantik tapi pokcik suka letak muka pokcik kat blog hahahaha..

Ain Zulaikha said...

@Fakhrur Razi berkata

hamboihhhh perli nampak.... hehhee

Ain Zulaikha said...

@hans

betul la tu..

Ain Zulaikha said...

@n i k l i s a

hehhee..

Ain Zulaikha said...

@N

tak de la.. klaau sy ada gambar, agknye mmg sy dah letak beribu dah dalam satu entry.. wakakkaa

Ain Zulaikha said...

@Muhammad Farid

sy takut farid tgkp gambar sy , farid akan geleng2 kepala.. hehe

Ain Zulaikha said...

@DaHLia

hehehe thanks kak..

Ain Zulaikha said...

@Qutiq Ishanee

owhhh,, thanks qutiq.. :)

Ain Zulaikha said...

@Cikbelog

nanti takut cikbelog termimpi2 sy ... huhuhu

Ain Zulaikha said...

@Solihin Zubir

sy ni low profile yek? wkakkaka

Ain Zulaikha said...

@HaNTwO

pokcik kan photographer, mmg la kalau sy photographer pun sy letak gmbr sy sendiri walaupun tak berapa nak mengancam.... gituwwww

ProfHariz said...

Saya berasa teruja :) Peace ain zulaikah.. Hehehe sangat comel awak ain

http://profhariz.com

HonEyBuNNy said...

ain zulaikha pasti comel kan...

Anna Boleyn said...

oh my...comel okay! :)

iyapifie said...

ish sangat berminat lah tapi agak kesuntukan masa dengan exam spm. saya harap akak buat lagi dalam holi-holiday ni, hehehe , sangat minat dengan contest ni, bagus-bagus xDDDD

iyapifie said...

eh tersalah komen , salah entry sowwiii =.= huk3 .

komen tuh untuk entry "contest" tuh . baru terperasan :S

cik zaza said...

i like.. =)
gmbr kite hak kite..cehh..