Dec 25, 2010

COVER YOUR AURAT CAMPAIGN | SHOW YOUR SUPPORT!


Saya telah di tag oleh Zetchi kempen menutup aurat.


Pandangan saya terhadap tentang menutup aurat.


Actually semua orang tahu tutup aurat adalah satu kemestian dan wajib bagi setiap umat Islam.  Ada yang berpendapat tutup aurat ni tunggu pintu hati terbuka.  Huhu kita sebagai manusia yang beragama Islam sebenarnya wajib tutup aurat.


" Alah kalau aku pakai tudung aku nampak kelakar lah "
" Alah, kalau aku pakai tudung, nanti rambut aku rosak "
" Ish, tunggu lah dulu , tak tergerak hati nak pakai "
" Tunggu lah suami I suruh I pakai tudung "


Ya, benda macam ni memang tak leh nak paksa.  Tapi apa kata kita fikir secara mendalam muhasabah diri bagi sedarkan diri kita, tutup aurat adalah satu kemestian.  Sebab sekarang banyak kejadian yang tidak diingini sering berlaku dikalangan yang tak menutup aurat.  I mean, nafsu lelaki kau tahu-tahu je lah nampak yang big size sikit dah terjojol mata.  Nampak yang slim liver sikit dah terliuq segala.


Lagi-lagi sekarang ni fashion sendat macam di bangga2kan oleh pihak media.  Kau nak tahu aku salah kan siapa?  Aku salah kan tu haa si opera cina yang bangga buat fashion show Islamic tak pakai tudung , tayang nama Nabi S.A.W terbalik.    Oh sorry teremo.


Saya tak tahu nak tag sapa sebab semua kawan saya dah buat entry ni.

3 komens:

AIMAN said...

sokong kempen ini..! :)

~hAKim ZaiLAn~ said...

tu le pasal..
benda2 wajib ni bukan satu pilihan..
mana boleh wat alasan2 camtu..

asyfiqaz said...

thanks for your support!
semoga usaha kita diberkati Allah =)