Dec 26, 2010

Siapa ni?? samalah.

Geramnya semalam tak blogwalking gila-gila satu hari.  Tak dapat nak balas siapa yang datang komen.  Sorry lorry strawberry.  Semalam kenduri kahwin, hari ni kenduri kahwin lagi habis lah perut saya yang tak berapa nak slim world ni jadi world terus.  Oh bulatnya.  Saya tak kahwin-kahwin lagi.  T_T


Bawah ni adalah gambar saya.  Separuh.  Memang hobi saya suka letak gambar separuh-separuh tak nampak muka penuh-penuh.  Sampai maksu saya pernah tegur " apesal kakcik suka letak gambar separuh-separuh? kejap sinilah, kejap sini lah " . =.='





Hah tengok gambar agak poyo sombong tengok atas tamo tengok orang ni.  Lepas tu tengok kat bawah ni pulak. 







dan ini




Kenapa muka dia sama dengan gambar saya?  Kenapa? Kenapa??  


Hahaha tadi save gambar ni kan, terkejut pulak den melihat dia save nama gambar ni  T_T  , tapi ni bukan saya.  Entah budak tembam mana tah ni.  Saya suka sebab gambar ni nampak comel dalam kartun.  Reality tak comel pun.  Tapi ni bukan saya tau.


Dah jom gi kenduri lagi. 


Jeles gila tengok orang pandai melukis guna komputer ni.   Rasanya dia budak art kot.  Jeles jeles dengan orang INI.  Best gak entry-entry dia.  Membuatkan saya blur sejenak.

85 komens:

Jo Qusary said...

Ada orang kata dlm dunia ni terdpt 7 manusia yg seiras rupa... ingin tgk sapa yg ada iras saya, malangnya setelah bertahun2 keliling dunia dan layar tenet tak pernah jumpa lagi :(

Jelesnya tgk ada org jumpa kembar seiras... suka tgk mata tu

n i k l i s a said...

same la ain.! cunnnn..

Zuratul Ain said...

Peminat Kak Ain kot.ngeh ngeh.
Dia rasa gambar Kak Ain lawa sebab tu dia jadikan kartun pulak.haha

ecah said...

ain try guna pen tablet..lagi mudah nak melukis pakai komputer..

y-A-n-A said...

awak.. nak pinjam bulu mata.. cantik sangat!!!!! :DD

bukan photographer said...

ni la namenye blogger tegar..sibuk g kenduri pon masih bleh update blog..
=P

-[miracle]- said...

heee~
habislah. ade peminat :D

rossoneri said...

wow tgk header dia

Yanie J said...

yanie ske tgk bibir ain,cantek :)

Amirrah Zawani said...

kadang2 gambar crop mmg nampak lagi smart :)

^cahaya_harapan91^ said...

wiwiwi..sama..besnya kan org pandai lukis,,ngee~

Encik Tikus said...

yeah memang comel kalau dalam versi karton, LOL

FasiHaH SupiaN said...

Ain Zulaikha dalam lukisan kartun..tapi bukan ain zulaikha..tapi siapa?itu kartun..:)

MIMIE AIZA said...

haaa.. ain makan ingat2 orang dekat sini. heeee

kembatolo™ said...

oo.. kakcik eh? hhaha

ejulz said...

muka separuh.. heHe..

HonEyBuNNy said...

cantiknya gambar dia separuh pun.....cun sgt...cepat2 g kenduri..hehehhe

ANATI SOKI said...

anat pun suka letak gmba separuh!!! hehehehe
ain comel!!

AdiaLuze said...

Ain comel aper....Cantik mata...suka la akak tengok...hehehe

athiea said...

maybe dia memang lukis kamu tak..

Azuan said...

Tembam tu yg comel tu.. hehe..
nice pic lah...

Ain Zulaikha said...

jo: errr kembar seiras?

lisa : hehehehe bukan saya ni.. haha

ain : aiyooo kak ain ke? bukan lah..

ecah : hehe, insyaAllah nak beli tahun ni.. eyaayyy

yana : boleh beli di toko jamu berdekatan.. hehe

bukan photographer : hehehe tak de la, sayang nak tinggalkan blog tak berupdte

miracle : bukan lah.. hohoho T_T dia dah ada gf .. hik hik hik

rosso : header siapa?

yanie : huhuhu cantik ke? tebal je T_T

amirrah : gambar crop mcm gake kan? heheheh

cahaya harapan : tahu takpe, best sangat.. hehe jeles woo

encik tikus : yeeeee,,,

fasihah : hahaha dah keliru dah ni..

mimie : opkos mesti ingat mimie punya hehehe

kembatolo : aiyooo hahaha

ejulz : hehehe kenapa?

honey : dah kenyang makan da tak larat lagi T_T

anat : huhuhuh biasa je anat , jom makan jom

adialuza : heheh akak tq. :)

athiea : errr tak kot.. takk... T_T

azuan : huhu T_T ini orang lain tau..

kay yea said...

weewwiiit ;P

kay yea said...

weewwiiit ;P

Redzuan Kassim said...

nmpk yer En. tue xbaca lagi entry nie...
hehehehehe....
dia mmg ske art...
=)

Sarah-rah-rah said...

uish dasyat ni. kebetulan pulak same ^^

Misz-sakura said...

subhanallah ! comey sungguh ciptaan Allah =)

shahjiehan said...

ehem3..org cute miut, mesti la letak separuh je...klo letak full muka anda tuh, kompom kalah cik haniz zulaikha tuh~

emieysandra said...

lawa katun tu!
eh..Ain pun comel :P

mardhiah ismail (: said...

comel sngt kannn kannn :)

Amna.Qadeeja said...

dlm versi kartun pn still cantek ! heee yup,ske gax ltak pix separuh huhu

tsaicoutic tranmorphersys said...

perghhhh..cun wooo kartun version...cayalah...

Fay said...

amboiii comelnye versi kartun! dalam diam-diam ada peminat rupanya yer. :P

Sophie Al-yahya said...

sama..cantik lah.ain ni mesti cantik kan orgnyeee..hehehhehe..

AIMAN said...

gambar kartun pun comel jugak.. :)

Botak said...

jangan lupe ambik nasi minyak banyak²..
lapo ni..

~hAKim ZaiLAn~ said...

dia animate gamba asal cik ain je kot..huhu..
boleh wat..

Enna Banana said...

senang citer, gambar ini telah dikartunkan sebenarnya, ahaha comel okay! haha kembar ke? mungkin tak, haha

Njla Azman said...

woaah, kak ain ! nak pinjam mata sehari bole tak ?? nak market jap dengan mata toh.

haha.

dabuldahi said...

aiyarkkk!!! hahahaha.. sapa ni?? kenapa linkkan kat belog bodoh en bul?? haha..
tula.. lain kali letak la gambar penuh.. baru la leh teka tu sapa.. ni tak.. letak separuh.. susah la nak cam.. hahha..
kirim salam kat bool!! haha


p/s: dah agak dah. mesti bikin konterbesi..

Fxysche Nas said...

peewit..ain ade peminat kot!
jeng jeng !!
;"P

dabuldahi said...

tambahan..
en bul bukan budak art..
just orang kebanyakkan jaa

wunny said...

ehh sama lah! :D cun cun!

soffea said...

anda cantiklah~ cantik je kulit :)

Puteri Iqa Izyan said...

ain macam rossa versi pakai tudung ;))

syufaa said...

wowww..nice drawing! =D

Cikbelog said...

setuju dengan yanie J, bibir ain cantik. nanti leh masuk iklan lip ice ganti lisa sughihani..hehehe

E.d.Y said...

yeke bukan??sama je tgk

liyanaziz said...

comel la! suka suka suka suka

Aretikz said...

hak2.. jangan jak betul2 separuh.. bahaya tu.. hehe..

faiq said...

ang pun pi la belaja melukis:)

Redzuan Kassim said...

anda di tagged..
http://redzuankassim.blogspot.com/2010/12/tag-by-hasmida.html

AKU DIA DAN VESPA said...

same la gmbar nye

MiszMaryaNe said...

tu disengajakan ke secara x sengaja ain? hehehe

Ain Zulaikha said...

kA : weewit kat sape tu kA? T_T

RK : lah yeke, kawan rapat ke dengan dia tu?

sarah : hehee boleh lak ye kebetulan.. hik hik hik

sakura : awak baca entry abis tak ni? =.='

shah : hanis lagi lawa lah shah, huhuhu

emiey : sy biasa2 je , thanks komen :)

mardhiah : mmg comel gambar kartun tu :)

amna : hehe bestkan letak pic separuh.. mendamaikan suasana..

tsaicoutic : hehhe tgk lah siapa yang buatnya

fay : dia bukan peminat lah, dia dah ada gf dah :)

sophie : akak, tak de lah ain biasa2 je thanks komen :)

aiman : hehehe :)

botak : hehe lapa ke, nih nasi minyak dah tak larat nak sumbat mana

hakim : oohhh yeke :)

enna : heheh entah lah ni orang lain ni..

njla : nak market? huhuhu tak faham.. janganlah nanti kak ain nak pakai mata apa..

dabul : bul, hehe tak pe sambil promote blog bul ye tak.. bool kata meowwww

fxy : akakkkk , huhu dia dah ada gf dah.. :)

dabul : owh orang kebanyakkan.. haha ye kan aje walaupun tak faham sangat..

wunny : hik hik hik..

soffea : itu semua fake.. hahahha

iqa : rossa versi pakai tudung? sama ka? hahahahah dasat tul banyak sama ni

syufaa : credit to him.

cik belog : kah kah kah, boleh ganti dia ke? syiok nya.. ahha bibir sy ada macam angelina joling tak?

edy : betul edy bukan.. hahahaha

liyana : gi terjah blog dia.. hehe

aretik : kih kih kih, takut woo kalau betul separuh

faiq :dah pandai melukis dah cuma dalam pc nak guna ilustrator or adobe ke ape tah tak reti

RK : orite ;)

aku dia dan vespa : haaaa same kan ? hahaha

Miss Yaty said...

hihi..pandainya edit gmbr :)

dabuldahi said...

meow balik kat bool!! dah besar pun dok bunyi meow lagi.. bool bool..

thanks kat cik ain sbb promote.. hihihi...

genial said...

cantik :)

dabuldahi said...

ya la.. orang kebanyakkan la.. macam orang-orang la.. ish.. susahnya nak terangkan.. hahahaa

sudirman said...

awek cun..awak pl bila nak kawin..hahahahha...salam perkenalan semuanya di sini

sudirman said...

yeh....muahhh semuanya..hahahah

A.D.A.M. said...

Best kalo pndai lukis2 ni.

Cikbelog said...

ahaha try tengok depan cermin,ada iras angelina jolie tak? hehe

Zainick Abdul Malik said...

hehehehe... zaini penah jumpe 4orng dh muke sme. 1 of them is my neighbour a.k.a my bff too. tp die dh pindh so muke die msih dlm ingtan (;

areteacar said...

comel la kak ain!!

fyna said...

lawa~

*luv Syahnia* said...

ain zulaikha salm pknalan ;P

tp skali tgk mmg seiras
jelezz tgk org yg kreatif2
bila wat sndiri..ha huduhhhh

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

comey pic2 tu

(^^,)

Farra Ya said...

huhu, ain... try ltk gmba pnuh skali.. msti ag cun.. hihi

Muhammad Zulhaizer said...

cuba up gambar full.. baru mantopp.. Hehe.. tapi rasa2 pic kartun tuhasil ubah suai pic awk la.. Hehe.. serious.. lau tgk sejibik.. Hehe.. tak tahu la plakianya sekadar kebetulan je.. Hehe

Ain Zulaikha said...

yaty : heheh tu lah entah anak sape lah tu

dabul : sama2 bul :)

genial : hehehe kembanglah si pembuatnya tu

dabul : macam orang2? kat sawah padi apa? T_T

sudirman : lambat lagi nak kahwin.. haha

adam : ye betull tu ^^

cik belog : T_T malu lah.. hehe

zainick : huhuhu menakutkan..

areteacar : kembanglah si bul tu dengar.. haha

fyna : bul sila bangga.

luv : tahu takpe jeles kan

yanie : jap agi mmg melompat2 lah bul tu.. huhu

farra : malu lah nak letak gambar penuh T_T

zul : hehehe malu nak ltak gambar full.. gambar full blur sebab kamera kuality tk bagus.. huhuhu ,

Azuan said...

@Ain Zulaikha Emm, ye ke org lain? bukan awk ke??

shahjiehan said...

o0o0... ain ni gadis blogger yang misteri...hahhaa..

Psst: tunjuk la muka penuh anda, KAt SJ jer... plisss... hahaha..

Eyra syahirah said...

wewwitt...cunnn la kartun tu..hehe
cm ain je.. sama lah ! :D

dabuldahi said...

wah.. kembangnya saya.. hahaha.. lalalaa.. weeee... hoho.. hmm.. camna nak gelak lagi ni?? hahaha

Ain Zulaikha said...

azuan : tanya orang yang membuatnya hahahhaa

shah : ;p cannot cannot.. hahaha

eyra : heheheh same ke?

bul : dah cukup gelak dah tuuu :) ehee

dabuldahi said...

hehe.. ok.. dah tak gelak.. lala..

4umyfans said...

untung ler teman dapat tengok muka kamu sekerat je.

shahjiehan said...

ini kembar haniz zulaikha,tp versi solehah kan..kan.. ;d

Eyra syahirah said...

@Ain Zulaikha

same je :)

Ain Zulaikha said...

bul : :)

4umyfans : hahahaha..

shah : huhu muka xsame pun..

eyra : :)

HZQH said...

pujaan hatiku, wahai kak ain ;P

anishamzah said...

siyes, awk sgt cun ! mate tu chantek sgt ! mcm norjuma kan..kembar jgk eh hehe :)

nadzirah razalli said...

haha..same2 comel dgn katun jugak :))

♥ adlin roshaida ♥ said...

comel lah . ain nan katun same2 comel , hihi