Dec 27, 2010

Sepak Bola Gol!

Selamat tahniah kepada pemain bola Malaysia dapat gak ya menang mengalahkan pasukan Indonesia 3-0.  Well Done.  I dont bilibit!  Haaa siapa kata Malaysia tak boleh.  Malaysia boleh kalau dia orang betul-betul nak menang perlawanan kali ni.  




Yang tak faham nya, apesal lah nak main laser-laser orang ni?  Haishh.  Mak siapa kasi anak dia bawak mainan pergi stadium ni?  Dah tua bangka pun nak main lagi laser-laser lagi.  Hang nak ngorat anak teruna orang ka.   Laser dari hati terus panah ke mata.  Gay! Gay! Gay!  Agak biadab dan memalukan.  Tamo kawan!  *harap dia bukan penulis blog.


Kiranya pertama kali lah layan bola semalam.  Awak semua kena bangga dengan saya sebab saya layan bola semalam.  Ngiahahahah.  3-0 tu beb.  mana nak cekup 3-0 tendang-tendang masuk dalam gol?  Saya main bola kat rumah dengan adik pun nak masukkan bola dalam gol dia orang pun makan masa 1 jam walaupun pemain hanya 3 orang.  =.='


Harap-harap orang Indonesia dapat terima kekalahan.  Adat pertandingan lah kalah menang.  Dan sememangnya bukan mak saya yang jadi pengadil.  Dan saya pun bukan.  Jadi pengadil adalah sangat adil.  Tak payah nak pasang-pasang bom ke apa, tak elok.  Kita sesama Islam.  Dah kalah tu nak buat macam mana.  Tengok penjaga gol pun tak banyak nak lompat-lompat tangkap bola dengan sepenuh jiwa raga nya. 





Kah kah kah aku gelakkan diri sendiri sebab tak percaya adakah ini entry bola?  Okey-okey tak reti sangat nak explain pasal bola, harap ini lah kali terawal dan terakhir cakap pasal bola.  Harap-harap  T_T 

78 komens:

areteacar said...

hahahaha...

Mohd Fitri said...

lawaklah pengulas sukan ni. comel je. ahakz.

tapi bolasepak memang boleh menimbulkan pelbagai perbalahan. tapi untuk yang terlampau fanatik je. kadang-kadang mereka terlupa yang adat dalam pertandingan ada kalah ada menang.

hem, semoga Malaysia menang di perlawanan akhir kedua nanti. Malaysia Boleh :)

Mohd Fitri said...

lawaklah pengulas sukan ni. comel je. ahakz.

tapi bolasepak memang boleh menimbulkan pelbagai perbalahan. tapi untuk yang terlampau fanatik je. kadang-kadang mereka terlupa yang adat dalam pertandingan ada kalah ada menang.

hem, semoga Malaysia menang di perlawanan akhir kedua nanti. Malaysia Boleh :)

syufaa said...

hoho..mak die xpasan anak die gi tgk lwn bola bwk laser..huhu..balek umah msti kne ketuk kat kpale mcm shin chan..hihi..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

syok gak kan layan bola ni...

bila time gol jer...riuh 1 kuarters polis....hehhehehe

rossoneri said...

hahahahah wuhuuu ain terjangkit dgn kita wawawaaaaa..skrg tunggu next match lawan kat Indo plak

Anonymous said...

heheh..ntah pape ntah awak ni..

ciknabil-a said...

haha akak pown tgk kew? ngee.. :D
tp mmg x rugi pown tgk malaysia lawan smlm sbb menang!

tahniah wat pemain malaysia. ;)

nazirulhazwan~ said...

wah, adek ain men bola la.hehe:P

dabuldahi said...

hahahahahhaha..
kenapa lukisan tu comei sangat tu??? ahahaha

jangan la cakap kali terawal dan terkahir tu... takot dengar.. hoho

Ummi Iman said...

Malaysia bOleh..
x sia² akak dok depan tb ngn baby Iman.. huhu
x berganjak taw.. hihihi

A.D.A.M. said...

Hahaha. comel je lukisan last. :P

Apa2 pun Malaysia blh!

aliesha kirana said...

xsempat tgk smlm sbb kuar jalan... tp bangga dgn Malaysia..harap menang laa lawan kt indon tu pulak..amin~~~

~hAKim ZaiLAn~ said...

tahniah ain kerana tgok game yg paling best malam tadi..hahhah
tapi tula,xsyok btol la yang laser2 tu..apa da..naseb baek la dorg xhentikan perlawanan..
tapi curios gak..ntah2 org indon sndiri yg wat kot..huhu..

shida saje said...

cik ain membebel tentang bola yer ekekeke =)
3-0 lega dah *fuhhh..lap peluh kelegaan semalam =P

ecah said...

comel itu gambor..
ok, x minat bola xpe biasalah perempuan kan..ehhehe, yup tahniah kt msia dpt sumbat 3-0..
kes main laser tu mmg x patot betollah..kalau supporters msia yg buat mmg kasi maluk saja..

AFF Suzuki Cup 2010 | Vietnam Salahkan Supporter Malaysia Main Laser Hijau

tqaAwesome said...

haha. ramai betol yg baru first time tgk bola. me too =.=
ain, sakit tak kepale tu kena bola. kekekkee

-telordibasuh- said...

hehe i sokong indon smalm hahaa

alif said...

wah ctik pic tu hebat..mlysia boleh

DKPM files said...

hay please add my ym, saya nak sharing chating di yahoo. ditunggu yach. mafia.cinta86@yahoo.com

-[miracle]- said...

haha. suka lukisan tuhh. comell. ahax :D

Amna.Qadeeja said...

ahahha asl kali terakhir plk?
besh ape lyan bola,xtdow mlm pn xpe heee ;D

WONG SIKAMPUH ngoceh said...

Tahniah saya ucapkan untuk malaysia..Namun permainan belum selesai.Masih ada 90 menit untuk penentuan sang juara piala SUZUKI..Terus terang saya sebagai warga indonesia merasa kecewa dgn sikap suporter malaysia yg main2 laser...

Zuratul Ain said...

Rasa tertarik nak baca sebab ada picx kiut miut.seronoknya pandai melukis.

saya pun tengok bola semalam.cuma tahu jerit je lah bila dah gol bukan faham pon menatang ape ofside ape suma tu.kihkih

emieysandra said...

xtgk bola gk..tp ramai yg melaporkn penuh tgk je news feed kt fb..ehehe :)

pikapie said...

heheee. nanti ulas lagi untuk 2nd leg okayy? ;DD

mySheiRa said...

hahahhahaa...suke2...
mesia menang :)

Admiral Hafiz said...

comeynye lukisan!!!
hehe

apa2pn, mmg best giler la game smlm
bangga woo jadi rakyat Malaysia!




Wow! Cantiknya Header Blog ni! Jom undi! Pencarian 10 Header Blog Tercantik 2010!

Robot | Sakti said...

best betol tgk bola kat stadium malam tadi.

berbaloi tiket rm30.

hehehee

:D

shahjiehan said...

Sj tag ain~

http://shahjiehan.blogspot.com/2010/12/sj-kene-tag.html

nadzirah razalli said...

haha..comel je katun tu..hebat2..malaysia boleh !haahaa

Amalina Jo said...

kartun comel! :D

MiszMaryaNe said...

hehehe,
akk pn tetibe trtengok smlm,
nsb menang, huhuhu

Nordin said...

dapat tengok 5 minit masa tambahan saja semalam T__T

dabuldahi said...

selamat memandu cik ain:)

Panglima Arep said...

hehe.. btol2 adat la kan mai bola..
takkn nk suruh refree yg kalah. heheh
ain suke lyn bola gk ek? hihi

cimut munniey :) said...

comelnya lukisan. lukis kat mane eh :)

Cik Yana said...

Cik ain tengok bola jugak?
hahaha~
kalau cik Yana tengok bola, serabut la adik ngan abah cik Yana,,
sbb mcm2 cik Yana tanye,,
knp pengadil bunyi wisel la, knp kuar kad la,,
hahaha~

Amirrah Zawani said...

malaysia boleh.. hebat kan 3-0..
i tak tgk pun.. tak minat bola.. hehe! dgr org cakap jep :)

Kasim Ahmad said...

dimana ada kemahuan.. di situ ada jalan tar..

tahniah malaysia..

comey gmbar tu..heehe

ANATI SOKI said...

whahaha.. anat pun terkjeut anat buat entry pasal bola. muahahahaa.. tp best giler layan bola.. wahahaha... sbb mlysia lawan ngn indon. sbb tuh tgk jgk.. kalau mlysia lawan ngn team lain. tak brapa bminat nk tgk. muahahaha

Yanie J said...

tula pasai ain,indonesia trime jela kekalahan..huhu..kt n3 yanie yg bru ni,de sorang indon ni komen xpuas hati,mcm2 die kutuk skuad Malaysia..haishh...

AIMAN said...

lawa player bola tu. ;)

Chaoi said...

hak hak hak,,harap2 die bukan penulis blog..kelakar jer..

Aretikz said...

Satu kemenangan.. bukan sal malaysia menang.. tapi Ain tengok bola.. haha..

AdiaLuze said...

Lawaklah n3 Ain ni...Ada geram, ada emo, ada joke...Macam2 la ada...sonok baca :)

Miss Yaty said...

yeah! malaysia memang hebat :)

arap2 indonesia terima kekalahan dgn terbukakan..


p/s: ain buat sendiri ke header ain tu? lawa gila :)

burnkelana said...

sungguh creative.. good job..

ɐɥs+ɐɟ said...

haha.. comel2 la gambar tu semua.. kreatif sgt ;)
shuke2!!

Muhammad Zulhaizer said...

suaka tgk lukisan kamu.. Hehe.. nice!

papehal pun MALAYSIA BOLEH!

harap-harap berjaya kali final kedua nanti.. sekaligus menjulang piala AFF tu.. Hehe..

Kita ramai2 doakan Malaysia berjaya!

Fyzal said...

boleh apply jadi pengacara sukan kat espn ni cik ain :)


cik ain.. jemput join segmen pertama saya sempena penghujung 2010 kat entri ni.. http://fyzals-territory.blogspot.com/2010/12/yang-termanis-dan-terpahit.html

azizan4444 said...

selamat meneruskan minat bola sepak bt tuan belog:)

ejulz said...

tahniah Msia.. rugi plak x tgk kat bukit jalil..

soffea said...

a'ah.. adat pertandingan kan~

azhar said...

janji ada perkataan bola..kira ok lah tue...hehe

Iznie said...

seronok kan tgk bola kali ni?? best2...harap akan terus konsisten n lbih baik masa dekat indon nnti...!!!

MIMIE AIZA said...

ain jum lawan main bola.. hahaha

bukan photographer said...

glory malaysia

iwan_dextrous said...

hihihihi..x psl2 tgok bola kn..

Dextrous cyber life

4umyfans said...

tahniah dan syukur sebab team kesayangan rakyat jelata kita semua menang.

teman pun dapat rasa kelainan perasaan kali ni. rasa macam tengok team Malaysia dah main kat World Cup!

haha

EIGHT IS SAMANIAH said...

tak tengok pom malaysia lawan semlam coz tersangkut kat jalan raya..jem gile..hukhuk

HonEyBuNNy said...

hehhehehhe....xtertgk pulak...apa2 pun yahooo..malysia mng..hehhe

n i k l i s a said...

waaa ain tgok bola! bagus2.
tuh la. nak men laser2 pulak. hesh!
cam xclean sgt la jadinye game tuh..haih
kesian bro markus emo lak malam tuh

E.d.Y said...

harap2 malaysia menang kat indon nnt

wunny said...

haha saya pon baru smangat tgk bola. nasib baik malaysia menang! :D

FarhanaFabulous said...

mesia memang power la ! bangga !

azi nur said...

somel~ :)

abdul hakiim said...

kak cik pandai ke main bola... nk gak tgk ni.. lepas ni men futsal team hakim k.. hahaha

ehm kommunika said...

Selamat yaaaa....salam persahabatan brader...

Ain Zulaikha said...

areteacar : ape yg hahahaha?

fitri : setuju2x.. :) harap2 Malaysia menang ye..

syufaa : hahaha comel je kan..


kak yanie : ni mmg fanatik abis sampai riuh tu.. hehe

rosso : hehehe best pulak lah.. haishhh hehe.. harap2 Malaysia menang lagi..

anon : ape yang tah apa2?

cik nabila : hehe bravo2x.. hehe best woo

nazhaz : hahaha jangan pandang ain sebelah mata je okey..

bul : takmo lah takut, ain masih ada lagi ni.. hehe

ummi : wah mesti iman pandai main laptop satu hari nanti.. hehe

adam : Malaysia pasti boleh :)

aliesha Kirana : amin..

hakim : hehe , terima kasih :) oh tu tak leh nak kata, tak berani T_T

shida : shida pun tengok jgk ke?

Sophia Rani said...

tak sabar nak tunggu pusingan kedua... semoga pemain malaysia tidak diapa-apakan.. aminnnn

Ain Zulaikha said...

ecah : tahu takpe kan, rasa macam arghhh ape hal lak penyokong Malaysia yang buat, buat malu negara je..

tqa : wahahaha ape tqa merepek ni? festime tu ah yang best kan..

telor : telor telah mendurhaka kpd beta.....

alif : ya :)

miracle : terima kasih :)

amna : wah mmg peminat bola ya Mai ni.. hehe

Wong Sikampuh : :)

zuratul ain : heheh same lah, orang kata gol, kak ain kata haa???

emiey : hehehe betul tu , ramai kan?

pikapie : hohoho insyaAllah :)

mysheira : ehhee :)

admiral : tahu tak pe kan, sangat berbangga.. yahoo

robot sakti : wahh best lah ya boleh tgk live.. hehe

shah : orite :)

nadzirah : Malaysia hebat.. :)

amalina jo : tq :) comel macam amalina laaa..

Kak mary : hehe kalau tak menang buat penat je mata tgk ya.. hehe

nordin : alaaa siannya

bul : tq :)

panglima arep : hehe tak de la, ini suka2 je ni... hehe

cimut : yang ni lukis kat paint je :)

cik yana : hehe sabar ya cik yana.. kita pun tak tahu gak , tp duk diam tgk je la.. hehe

amirrah : Malaysia hebat macam ain tak .. kih kih kih..

kasim ahmad : hehe terima kasih..

anat : laaa layan sebab tu je ke.. hehe

yanie j : ish teruk nya dia tu, dia tak sedar ke yang dia tengah kutuk dekat orang yang tak bersalah.. hehe

aiman : hohoho player tu comel jek.. hehe

chaoi : hehe kelakar ke hehehe

aretikz : hahaha yeayyy ain menang!!

adialuze : hehe akak seronook ain pun seronok jgk hehe

yaty : header buat sendiri, kalau flash tempah kat orang..

burnkelana : terima kasih :)

fasha : terima kasih :)

zulhaizer : harap2 jgk Malaysia menang bukan senang nak menang kan Malaysia dalam bola.. btw thanks ya..

fyzal : wahahha perli nampak..

azizan4444 : huwaaa tak nak...

ejulz : takpe, tgk kat TV pun dah puas hati dah kan..

soffea : :)

azhar : kah kah kah... :D

iznie : harap cmtu jgk :)

mimie : jom jom! hehe

bukan photographer : glory malaysia

iwan : hehe tau takpe

4umyfans : hahaha yeke, itu doa tu..

8samaniah : hahaha jem pulak, adehhh

honey : hehehe :)

nik lisa : bro markus tu penjaga gol tu ke?

edy : harap2 jgk..

wnunny : tahu takpe harap sangat..

Ain Zulaikha said...

farhana : bangga :)

azi : hehehhe ... apa yang comel..

hakiim : don judge a book by its cover, hahaha mmg tak reti main bola pun..

ehm : salam juga :)

sophia rani : betul jgk tu, amin...

faiq said...

jum weyh freindly dgn team aku

ayaa alyy said...

same lh kita. first time tgk bola. hope they gonna win today ! :)

4umyfans said...

tak pe Ain..
teman memang doakan team Malaysia sampai tahap macam tu.
jom2, kita doa ramai2....


___________________________________
Malaysia menang AFF Suzuki Cup 2010

Solihin Zubir said...

ahahaha.. 1st time tgok bola? tahniah! hehe..

Hariz said...

Harap2 lepas nie ain minat bola!!!!! Fuh3 :P