Jan 31, 2011

Selamatkan mereka Ya Allah...

Ya Allah , bila terbaca pasal krisis dekat Mesir.  Saya pulak yang jadi tak duduk diam.  Risau, saya tak tahu kalau-kalau saudara saya sendiri ada dekat sana.  Kawan-kawan saya ke,  Berdebar-debar rasa hati.  Sebenarnya apa yang terjadi??  Kenapa jadi macam ni??  Tak faham aku. 


Jom sama-sama doa supaya Pelajar Malaysia dan semua orang tak berdosa selamat dan Kerajaan kita sedar diri , bawak lah pelajar Malaysia balik.  Tolonglah, tak payah nak pilih-pilih orang, tak payah nak berkira pasal duit.  Tolonglah bawak pelajar Malaysia balik, kesian dekat family dia orang.  Risau tu. 

41 komens:

MingMing said...

amin... huhu..dahla ade kwn kat sane.. hrp sgt die slmt..huhu

bantalbucuk said...

betul tu..mudah2an semua selamat dibawa pulang..amiinn~

JIJI YU said...

tu la kan..member2 aku dk kat sane sume dok meremang bulu dada..mau nye tak meremang kete kebal dok depan mate je..

Redzuan Kassim said...

ntah la ain...hari tue kawan wan kat mesir ada bgthu ada isu pengeboman kat gereja...diorg shutdown semua komunikasi...ntah la...risau kawan saya kat sana...harap2 diorg okay...

-[miracle]- said...

agree .
pity them . :(

Ratu Sulaman said...

btol... dgr crite ad pelajar msia kena rogol, x tawu la betol ke x. Tapi rasenye tak payah la kerajaan msia nk bwk doran p negara2 dekat, bwk balik msia kan senang.

~hAKim ZaiLAn~ said...

mari kita berdoa..amin2..

Mr H said...

Sokong kak ain.. :-D

emieysandra said...

semoga mreka selamat.

✿ CikCimi said...

sama3 kite doakan mereka.
:)

Solihin Zubir said...

rakyat mesir skang ni sdg berdemonstrasi nak gulingkan rejim Hosni Mubarak...

risau kan..
kawan2 sy ramai kat sana.. sanak saudara pon ramai.. tak sedap hati btul la..

mudah2-mudahan tiada yg buruk berlaku..
insyaAllah..

Raji berkata said...

aah life worth more than a money does

twinkle twinkle said...

betul2,,takotnye nak study luar negara :(

ANATI SOKI said...

ada 11ribu pljr malaysia kat sana. nk bawak balik? T__T mcm susah ja.
anat punya hubby kt sana. td dia kol.
dia gitau. spjg perjalanan ke turki banduan penuh jalan.
anat tnya pndpt die. ttg krjn nk peruntukkan duit nk bawak balik student ke malaysia smula. wajar atau tidak.
pastu dia tanya anat. ada 11ribu pljr malaysia kat sana. dia suruh anat fikir balik wajar ke tak. T__T
kalau tnya pndpt student sndiri pun diorang fhm knp kerajaan tak dpt nk kuarkan duit balik ke malaysia.
pndpt anat je. wallahualam :)
dia ckp. TUDM dah ada kat sana dari hari first lg. TUDM bertugas untuk pindahkan pelajar2 ke negara jiran yg berdekatan cmm turki and arab saudi.
:)

MIMIE AIZA said...

semoga mereka dilindungi Allah.

Bazilah said...

betul betul, sekarang mungkin keadaan terkawal..tapi esok lusa siapa tahu ape2 pun boleh jadi..gov malaysia sila cepat2 bertindak sebelum menyesal :(

She's retarded said...

tau xpe. seram tengok pergolakan kat Mesir sekarang

miSssabrinaa said...

doakan mereka selamat..:) :) :)

Firdaus Kasim said...

betul ke ada pelajar kena rogol kt sana? kak, nk tukar banner dgn akak leh?

AIMAN said...

amin.. harap2 keadaan kembali tenang.. ramai jugak kawan2 kat mesir

sya hassan said...

rusuhan terjadi disbbkn rkyt xske pemimpin Mesir.. tapi pemimpin dye xnak letak jwtn.. so sbb tue la rusuhan b'laku.. cik gebu pon bmbg gak sbb ad insan tersyg duk kat sna.. T_T sama2 lah kita berdoa semoga rakyat malaysia yg ad kat sna selamat dan dpt blik ke sini.. aminnnn

ejulz said...

rasanya kerajaan sedanng berusaha bawak balik pelajar Msia..

gaung said...

walaupun mereka mujngkin bukan sedara kita, tapi meka tetap seagama dengan kita...selamatkan mereka..

cik lyna kaman said...

yeaahh , kesian kan student dekat mesir ;')

ecah said...

betul, bawak je la blk..nyawa lg pnting..

shida saje said...

huhu..shida pon risau hope ade yg prihatin!

♥ mish NN ♥ said...

a'ah . kesian dorang . kita kat sini , banyak kan berdoa aje :'(

APi said...

harap harap mereka selamat..
doakanlah

*luv Syahnia* said...

ofismate mlm td dpt jgak
akhrnya kol anak die yg
study ka sane..

legaaaa

De Mois said...

Insyaallah..sama2 kita doakan agar saudara kita selamat disana. Desak hosni mubarak letak jawatan dengan segera

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

abdul hakiim said...

bukan kak cik salah sorg dari pelajaq yg kat mesir tu ke?
hehehe

TunTeja said...

harap2nya semua selamat di sana...

biasalh...konflik pergolakan politik.rakyat lah jadi mangsa kan.

mr luke said...

tu le ade dlm berita ckp stdt malaysia kena rogol.hope not la.

asTaNa iMpiaN said...

moga semua rakyt msia selamat pulang ke tanah air...ameen..huhu

Nordin Aga said...

dah masuk berita kot tadi pasal student Malaysia tu..



Jom Join Bloglist Burungman

Ain Zulaikha said...

terima kasih semua sudi komen.. :)

Firdaus Kasim said...

@Ain Zulaikha
kak, nk tukar banner dgn akak leh?

Taufiq Tiramisu said...

semoga semuanya selamat..amin..
yang berada di sana, kebanyakannya bakal penyelamat nyawa manusia (doc)

ehm kommunika said...

semoga semua masalah cepat terselesikan dengan damai...

... said...

as salam..
risau..adik sedara saya pun tercedera.cedera ringan je..
risau..sebab menurut adik sedara, ada sebilangan pelajar Malaysia yang hilang masa insiden.tapi kerajaan kita tak umumkan.pelik.

ardinihumaira said...

skang masih ada krisis kan kat sana.. semoga mereka semua selamat, amin