May 18, 2011

aku sememangnya tegar , eh dan kau sekali

































































































































mengadap laptop sampai mata jadi lebam!




Haha terasa tak? terasa tak? sememangnya saya tak de lah tegar sangat, tak de lah duduk laptop 24jam tercongok je.   Ada jugak masa nak makan, solat , rehat-rehat, main dengan kucing ke dan pergi ambil adik sekolah.  Blogging sekadar suka-suka. Dalam masa yang sama boleh share pape ke dan lepas gian untuk melukis.  Lagi2 lukisan cincai macam ni. I make it to you readers. *romantik tak?

116 komens:

tyka chou said...

comel nye lukisann! keep it up! :)

CutieIntan said...

hahahahaha...mata jadi mata panda..hahahaha

bantalbucuk said...

w0w..banyak tu satu ari boleh baca 83 entry..btw terharu sebab de mood romantik last2 ayat kat entry tu..haha ^_^

mad khaz said...

hahaha,nice!

panda girl XD

Myra ^^ said...

panda cute .

bile lah ain bole lukis gambo myra lak ni . ekekekeke .
83 entry ? HEBAT XD

rara pinkmafia said...

heheheheh comels je muka panda tu.hmm cane buat doodle comels tu =)

b a m b a m ' s said...

suka tgk ur drawing!!ehhehehe..

CB pon sama ar...blogger tegar tak berapa nak tegar gak ar..huhuhu

Love hurt aeNnn said...

comel gila lukisan cik ain zulaikha.. suke sesangat... ;)

d_LA said...

hahaha..dah jd mata panda dah..dla lg la, laptop tepi kepala je..kdg2 bila tersedar tangan pergi cr mouse dulu..hehe..

cik fara said...

ahahahahah . akhirnya ain muka jd mata panda . kihkihkih . comel je ain lukis . gne ape ain , aja aja aja ! ;p

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm..cik moon plak harap hadap blog ni time keje je... huhu~ lappy dah lama jatuh sakit... so..xde kesempatan nak hantar klinik...

Aimi Dayana Bahari said...

alahai omeynyee panda tuu. hihi. *byebye!!

Adlan said...

HAHAHA..comel laa panda tuh! kalo gito nak ngadap laptop 24 jam ah..huuu

Fariq said...

hehehe.. pranjat gak tetibe jadi mata panda last skali tu... hehehe.

ain mmg romantik.. mcm saya gak la kan.. eh eh.. mcm ade chemistry plak.. :p

Abang Stalker said...

so sweet sour sweattttt~ hahaha

bact said...

kah kah kah
kalih tunjuk muka
terus keluar muka panda..
siap ada reben atas kepala

MIMIE AIZA said...

sweet la ain... hahaaha

ann dhaniah said...

alolo..comeinye..jd mate panda da..hehe ;)

Uchi kay-f @hmad said...

bhahahaha..amboi!!!!entry yg penuh tersurat dan tersirat ni tau Ain..

apepun kena pndi uruskn masa,sbb masa tak kan kembali ...

ps:-jadi panda ekk...miahahah..luculah ;)

Azie Azman said...

cantik awak lukis =)
lukis lagi banyak banyak sampai lebam okey ;)

~syue~ said...

romantiknya !
haha..ni mata dah lebam ni :D

Mfs said...

beruang panda! haha
btw nice lukisan tuh..

syufaa said...

ahaaaaa..mata panda!
comeyyyyyyy! =P

bunga said...

suka bc blog awk sbb comel sangat..

bunga pom suka berblog tapi xla tegar sangat..lau ada masa mmg bloglah tempat dituju,,haha

liana'azmi said...

kalau update entry every hour pom tak kisah. Sukeee bace, comel SANGAT (;

JIJI YU said...

kang jadi cam bulldog naye

EZAN IDMA said...

comel gile kot lukisan . hehe./ same la kite blogging dpt release tension bile balik dr keje tau :)

dak eina said...

xterasa pon dik. tp last tuh mata xlebam tp mata lebih ke arah rabun. kehkehkeh!

cik heroin said...

Hahahahahaha. sama lah kitaaa. tgh cuti ni. adeiii.. 23 ni dh nk smbung belaja doakan sy yee hihi



Tutorial Baru- Facebook Send Button

[sutera kasih] said...

hehe comel muka panda!!!

KiUk said...

haha....tak terasa pon... :P
tp kadang2 ada juga la mak panggil masa ngadap pc..
suruh mandi...hehehe....

farhah dzarif said...

Eee mata dah lebam heheeh :)

btw, nice. suka lukisan cantik ni :D

*Miss Syahnia* said...

cpt2 trun mkn nanti
mak mbebel ngdap laptop..

kat ofis plak
boss dok jeling2 manje..kihkih

*Miss Syahnia* said...
This comment has been removed by the author.
intan.maisarah said...

comel la..lukisan anda

farah wahedda said...

alololo tomeinyee mata dy bila lebam hahahaha....esh geram la tngok cartoon tu

Miss Shikio said...

Shikio mengadap laptop sampai mata pon dah jadi rabun

hahahah~

LALA shaheila said...

hehe..saya larat dalam 3 jam je stay,

pastu kena berebti jap g mkn ke ape ke.. pastu,sambung balik..hehe

Cik Tqah said...

tak terasa sangat la.. hehe.. wat kije smbl belog..bw pon xtggl jejak..mlas..huuuuu

~hAKim ZaiLAn~ said...

bhahaahaa!comel panda...hahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cute la the way u plot it:) comel sj lukisan!

Fadzli Amir said...

Salam kenal....terhibur dgn lakaran, walaupun simple tapi berkesan...hehhee

SuFy said...

same like me.uhuh T_T..da la skrg musim cuti..aduyaii

Liey Yatiey said...

HAHA . best2 ;D
comel betul lukisan tu .
kalau asyik ngadap laptop je mesti mata macam mata panda hihi^^ ;p

Lieyda said...

rajin nya lukis2 :). comel

HAJAR hasan said...

ceh ! miahahaha~ gilerr lebam mata, sebab menghadap laptop. eyebag mesti ada kan. :)

pssttt: kak ain, ajar la lukis cincai2 tu. nk jugak buat entri lukisan. wee~ :)

APi said...

hallamak..
melting~
keh keh keh..

Norfidayu said...

pehh..banyak nye 83 entry sehari... tak penat ke..?

Amalina Jo said...

kahkahkah muka time akhir tu , lawak gilaaaa XD

comel !

YONG JIAO XIU said...

WOW 83!!!memang caya lah!
sy pun suka mengadap laptop,tapi takde la baca entry smpi83. mengadap laptop untuk baca manga on9, movie, drama on9-tak kisah jepun,korea,inggeris,melayu suma layan.
novel on9 lagi la baca. kadang-kadang tu siap booking kat kedai 2-3bln sebelum buku keluar. hehehe.
sentiasa kagum gan lukisan ain. really rasa nak tiru gaya ain. buat lukisan. lagi comel kan. hehehe. tapi takde masa nak try lagi. assignment still menanti, gan kursusnya..huhuhu

Solihin Zubir said...

ahahaha.. kalih2, terus jd muka panda eh.. heheh.. comel..
sy mmg suka blog awk sbb kartun awk comel2.. :D

Amirrah Zawani said...

haha!! takda la terasa sgt sbb sy pun skrg ni dah jarang on9 dah =p

TunTeja said...

comelnyeeee!!!! :)

mardhia yusof said...

sgt comel!

same goes to me.
sis pun xde la tegar dlm blogging.
ada benda lain nak kena buat jgak.
kerja, makan, jmpa kwn2, rehat, tgk tv, tdur, solat. and yes, skadar bla ada masa terluang.

waitin' ur next entry! ;)

YONG JIAO XIU said...

ain mmg ada talent buat ayat. nanti blh la tulis novel or komik lak ni. komik on9. sebab lukisan ni cute n bersahaja je ayat dia. buat ktorg gelak.
ni kira hasil karya komik ain nih. tahniah, sebab rmi pengikut bc komik ain yg sememangnya real ni!

De Mois said...

Haha..perasan 2 gambar kartun yang hanya boleh dilukis bila nyanyi lagu nya sahaja. Kreatif2..teringat balik masa dulu


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

kaizen said...

sy pon ade mate panda....

wunny said...

haha tegar macam panda!
suka sume post kat blog tambah2 yg ade kartun. comel! :D

Kyril said...

blogging for fun :D
x bleh lar 24 jam mngadp lappy
mmang jdi mta panda btol larh :D

Liyana Zahim said...

Ain, jz call u ain la k.. U got talent utk berdongeng2 cani leyla tls buku fantasi remaje ke? (Ok, i pon ske ngarot gak tp ngarot cra sasau sket) =D
Then u try send skrip tu kat alaf 21.. Skrg dorg tgh encourage pnulis2 lama or pnlis2 baru wat cite2 fiksyen camtu.. Lg2 u bley mlukis.. Tayah cri plukis dah.. Hehehe..
Depends on ur interest.. Nk tls novel cinta cinton cam ai ni pon tadek hal... Hikhikhik..

emieysandra said...

mak panggil makan, laju je eh..bila nk tlg mak masak nih, ehehe :P

Syafiq Rosli said...

hehe..mata panda..:)

kimomoto kozaima said...

WaaaAaaaa Comeynya DooDle...WuuuuUUU..:)

NisaAdnan said...

haha comel je kan. suke la ^^

azi nur said...

sukenye....tp sy lak dah jrg hupdate.. @___@

Poporing Levy Smileyy said...

Sungguh cumel!! :D <3

caliph shuriken said...

best ar bole lukis guna tablet ni ^^

Dee Chicuita said...

romantik sesangat! thanks ain. muah muah.

heheh tingin nak blaja lukis doodle yg amat comel nih :))

jeRza said...

mate lebam cam panda :D

ghost writer said...

hebat bukan penangan blog.ketika mula kenal sepertinya tidak pernah mau berhenti untuk menjelajah di setiap blog yang lain..malah kalau ide yang datang juga seolah menyesakkan kotak fikir.tapi ternyata ia suatu yang menghilangkan kebosanan,ia seolah life yang terpidana..ada renungan di dalamnya..ada jiwa,ada spirit..ada cinta.ia satu keghairahan yang memeluk di kala kita dalam kesedihan.ah,sampai esok lusa tidak pernah aku mampu habiskan tentang dunia satu ini.

HonEyBuNNy said...

ila macam tu la kalau duduk rumah...

ngadap laptop ke kejenya...bila bosan baru buat aktiviti lain..hehe..

banyak tu BW sampai baca 83 entry...ila pecaya..ehhe

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kantoi mak masakkan
malas tolong mak tu

Aretikz said...

83? siap boleh kira lagi.. tahniah.. haha..

Rashid said...

Memang tegar ni .. hehe

Lukisan simple tapi kreatif. Terhasil dengan imaginasi yang agak tinggi .. dan yang pentingnya ia berkisar kehidupan ain zulaikha sendiri. Ia hidup .. bila kita bacanya kita dapat tau ..owwhhh gini kisah dia. Gini yang ain lalui ..


Kartun Lat pun simple tapi seronok bila kita baca. Penuh bermakna ..

adan said...

ahahaa.. bukan blogger tegar ar klu mata tak lebam!.. kah kah kah..

SYARIFF HAIKAL said...

hai zulaika...)

sya hassan said...

haha..i pon terase tegar jgk kot.. kah3.. tpi xde lah smpai 24 jam ngdap skrin neyh..keh3..

p/s >> yunk.. i slalu jenguk2 ur blog meyh.. tpi skunk nie i'm little bit bz.. xsmpat nak komen.. hehe

aza said...

panda ekh..panda comel..
ain pon comel..
heee
:)

Amna.Qadeeja said...

hahha selalu gak kena sound ngan mak cmtu heheh

serius comel lukisan nih geram haha =)

Wanie said...

hehe..same la kite..
tp ikut mood gak..
kdang2 tak tegar pun..

*lukisan mcm ni la cute..rmntik sgt..wink~~ ^_^

cikida said...

mata sy lebam,.x tegar mane pon berblog ni,tapi lebam..haaha..awat ek..kui3..comel la bile mate lebam cma 2..=p

Husna Lana said...

comeii ^^ mata panda tuu. hehe

eLLa said...

tiap kali comment..
mesti ckp saye suker ur cartoon..
bukan xder bende laen nak ckp..
tpi saye mmg suke ur cartoon..

tpi apsl xleyh nak follow??

shida'R said...

wahhh terasa nya....hahhaaa..mata panda itu best :thumbsup:

zacky ~786~ said...

so sweet ~

Shamsuddin Amin said...

cepat letak timun kat mate tu...^^

cik teyn teyn said...

kite on blog ble rasa nak on je. heheheh

comel mata panda. haha

Anak Wak Mail said...

hebatnya ain..boleh baca sampai banyak2 camtu..haha..bagus2..

kartun awak kiut2 la semuanya..macam awk..=)

aniswany said...

tiut sgt cartoon tuh ,mcm tuan belog ^_-

Uchi kay-f @hmad said...

lalala......ain zulaikha,CAK!!!
hi3,hopefully ceria & sihat hendaknye arini (*_*)

iniialahaku said...

kak cik....kak cik....apa nak jadi ni ha???nak jadi panda kah???hehehe

YOUsoF said...

Tersentuh kami membaca entry khas yang tepat pada hidung... Nasib baik saya juagk tak begitu tegar hingga mempunya mata panda... ;D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak hupdate pagi..BW sikit..petang baru BW lagi..nk kata tegar taklah jugak tp hari² misti bukak..maklumlah bnyk tuntutan lain yglebih penting..

btw..suka cartoon kamu..

Arief Arf said...

dah la rajin berblog, melukis pun rajin, blogwalking pun rajin.
bagus betul la tuan blog ni.
heheheh

X)

teha said...

lawak2 ! suke2 :)

hadi said...

comell.. haha

holaulala said...

Ok. sangat comel ye panda awk tu. Hee! btw, i have something for u ^_^ Check it out.

http://holaulala.blogspot.com/2011/05/saya-jumpa-3-orang-zulaikha.html

padle said...

eley..mntang2 la banyak mase terluang.....untung la...

lassiegewdix said...

masam !
dah lame tak kesinie aww .
kenape doodle maken comei ni .
cm nak lempanggg jep .
hahahahah ! miss you dear ! :)

Ecah Shafiee said...

ain makin kreatif..lukis pakai ape eh.?

Juliana Sanafiah said...

suke entry nie..haha lukisan yg klakar..

Red said...

terharu. haha

mas saari said...

singgah sini dari blog ayeem ayam!
Mas suka blog lukis kartun2 ni..

kartun2 kamu semuanya comel2!

Lynn Rahman said...

comel!!!!

Ifti Larina said...

hahaah! terkozut mak nak! tgk panda tuu

Naddia said...

comel!!! hehe

lost kitty said...

mata den pun dah lebam sebab tengok skrin komputer je

Ecah Shafiee said...

nak jadikan ain sifoo leh.?
tengok sini!!

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/250883_2010805678593_1497274444_32228966_836322_n.jpg

Far8 budak baik said...

hahaha ain..mata tu macam panda dahhh..tu ar sape suroh on9 sgt..
hak3..pehh 83..org ke kau ni??
hahahaha =p..
kalau aku..emak dah membebel..
adik suroh wat susu lahh..
haih..mmg x ley 0n9 hak3..

sarah mohamad said...

katun cute sangat! sampai mata pun lebam duk menghadap blog je. hiks

Puteri Iqa Izyan said...

jeles ngan ain sbb ain rajin blogwalking. hehehe =P

Robot | Sakti said...

alalalala..

muka lebam amcam panda lak.

hahahha

:P

pandangkedepan said...

tq singgah blog saya...bertuah blog saya antara 83 entry yg awak singgah dalam sehari...ehehe...keep in touch..:P

trigyy said...

CERITA NICE NGN LUKISAN... WAOOO.. MASUK READLIST LA CMNEH.. HHOOHOOHO

LondonBridgeIsFallingDown said...

nice pandaface XD

ABU said...

muka da jadi mcm beruang dah hahaha