May 25, 2011

Haaaa untuk semua student yang nak masuk sem baru ya.

Fuhhhh rasa penat sangat hari ni banyak benda kena buat.  Rasa tak boleh nak duduk diam pun ada jugak lah.  Rasa nak rasa makanan sedap-sedap je.  Rasakan!  By the way, siapa yang sudah tengok keputusan UiTM tu, congratz di ucapkan, tak kisahlah lulus ke GB ke, repeat ke, ada aku kisah?? Hahaha!
































































Haaaa lepas ni siapa nak tanam azam, tanam kat Kolej/Universiti, baru lah tercapai, dari azam tanam kat mulut je.  Hahaha.  


Ilmu adalah satu genggaman.  Kejayaan adalah satu pinjaman.  Dont forget Allah because of Allah ,you get what you want and proud or Yourself.

132 komens:

Syafiq Rosli said...

wah..ada tip2 eh..hehe..nasib baik masuk lmbt lg..weee

Amna.Qadeeja said...

eh,ble msuk sem bru ain? cm awl je,ktowg cuti 4 bulan taw heee

syufaa said...

hihih olohh2..
comel..
:P

Ain Zulaikha said...

Syafiq Rosli : tip? apa tip?


Amna Qadeeja : hujung bulan ni :(


Syufaa : hehehe sama aja ya...

JIJI YU said...

azam tak pernah berubah..tapi pernah buat ke tak

Fika Rozaidi said...

haha samela kite. azam dkt mulut je ;)

Lizzie Yasmin said...

klu azam hari2 nk g keje mcm mn plak ek?? tanam dpn pintu ofis.. hahaha

aneka said...

haha.. lawak la.. well, yang penting niat baik yer dokkk..??? hehe.

ain dzaya said...

ta tanam dari sem 1 dulu..tp ta subu2 pun..kurang baja kowt..ngee~

bact.! said...

ain ain
kelakar la kartun neh
hehe

diana said...

ooo..sulka merajuk jugak rupanya...:p

kaizen said...

ape yg penting?? kerjasama!!!!

wahahaah
klaka la ain nih...

CutieIntan said...

ain ain...kelakar lah u ni...gelak akak baca u punya entri...
So study smart and work hard to achieve your goal..insyallah allah ill guide u the way

wunny said...

ehehe! bagus tips sini! selamat maju jaya! :D

Miss b said...

rindu lak zaman belajar.

dah tua..sob sob

cik azeya said...

macam pernah ada je azam macam ni tapi still berulang jugakk. hahaha.

mad khaz said...

macam azam tahun baru jek,tiap2 tahun sama.

tak tertunai,kan cik ain?

hehe XD

Norfidayu said...

heheh..ain tanak pakai selekeh2???
selame ni selekeh ye.. hihik.. main2 jer.. :D

Cik Tqah said...

hoho.. memang azam yg sentiasa baru dan sama..tapi last2 malas gk kan..same r..hehe

amlyn chuuky said...

nie benda bese bila baru msuk..
masuk minggu 3 and seterus nyer,
azam nyer pun berkubur..
hehehehe..

pape pun, gud luck k.. =)

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

hehe...nasib baik dh abis blaja..tgh keje..huhuh... ;p

Cik Ezy said...

yg penting semangat nak berubah tu..
hihikk

rara pinkmafia said...

heheheheh takpetakpe.yg penting ada azam,jadi ke x blakang cite eh.heeheh

Aimi dan Pakcik Hashim said...

hak hak
aku ketawa nampak aksi katun dengan setiap dialog... memang ngam

Kyra said...

comel je gambar kartun tuh. style. he he. btw, goodluck. samalah kita. start kelas 29 nih. hu hu. tanam azam tapi kat mulut je berbuih. ^-^

Cik Mira said...

rindu la nak masok sem baru. huhuh time study dulu cuti lame2 tak sabo nak masok study balik. bila da takde cuti baru sibuk nak cuti tanak pegi class haha

Puteri Iqa Izyan said...

haha. azam dari sem 1 x lepas lagi =P

Izz said...

yes! betul dari tnam kat ttepi bibir baik tanam dekat kolej tu haa. haha

Sally Yatiey said...

wahhh .. best2 :)
haha . Berazam kemain lagi kan .
^.^

Alin said...

alin mmgu dpn baru baru start sem baru. short sem dah hbs :D

[sutera kasih] said...

dulu2 stdy, asal masuk sem baru jek, mcm2 azam dipasang tp tak tertunai haha

FINA said...

knp azam kita sama? haha. tp selalunya tak jadi pun azam tu. :p

love this blog ! ^^

Liyana Zahim said...

Nnti tarok anak name azam yo <--- Azam pas kawen.. Huahahauahau..

kembatolo™ said...

nama pon azam. stendek r gitu. haha

HonEyBuNNy said...

hehe sama la ila..

azam yang sama tapi bila nak laksankan malas gila..huwawaww

adrinaqamarina said...

kte boleh guna tips ni next sem la sebab skg baru tengah final. tak cuti lagi. hehehe.



macam azam tahun baru pulak.

betul. kejayaan tu milik ALLAH, kalau kte nak, kte kena "minta", nak "minta" ada cara dye jugak.

:)

bantalbucuk said...

hahahaha..agaknya memang kebanyakan dak2 camtu kan..azam je lebih tapi wat nye tidak..sama la macam saya..hehe

*Miss Syahnia* said...

moga azam sem ni
akn terlaksana jua..hihi
gud luck!

takmo toching2 ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

adik..psllink blog jahanam tu cuba masuk pakai google chrome..

moga azam baru tu tercapai sem nih eaa..hehe

meaw said...

betul-betul....tanam azam kat u baru tercapai ....kalau meaw tunggu salah satu subjek fail time tu la baru nak berazam,HAHAHA

b a m b a m ' s said...

HAHAHHA...

ntah awal2 sem jek nie..kekekekek..

farah wahedda said...

hahahaha saya berazam saya akan lakukan itu semua hihihihi dan saya juga akan tanam azam saya di semua tempat kuliah saya hehheehhehe

Dee Chicuita said...

hikhik. comel. macam ain!

padle said...

aku dah masuk 3minggu stat sem baru..msih bermalas malasan...haha!

cpahniza said...

smngat bkobar2 msa naek sem..pehtu hampeh...hehe..

ishiko said...

hik3.. comell... je katun tu^^

shafmechy said...

sama kat xmau buat assigment last mint ^^
bila masuk ja tetap last mint jugak buat =P

eLLa said...

gud luck next sem..;)

Aimi Dayana Bahari said...

samelah azam kite. mari mencapai azam sama-sama. yeay! haha.

Imam Muda said...

dan bila esok

tia @ Ini Kisah Tia said...

hehee . Tia lah tu yang suka tanam azam kat mulut je . haha ..

Arief Arf said...

bukan diorang cuti sampai bulan 9 ke?
hahah
anyway good luck utk adik2 baru..
cewahh

hahaha

X)

Blueice Butterfly said...

~entry yang sangat bermakna..hehe
*terasa dalam hati*=)

syrupmasin said...

wuahaha..nih azam tiap sem..mule2 mmg ikot..lame hilang macam tuh je..haha

schaze zainn said...

ta mau taoching dah eh? ;p

caliph shuriken said...

gambatte utk new sem ^^

Anak Wak Mail said...

haha..tanam betul3x..biar cukup baja cukup tanah cukup air..barulah tanaman boleh berbuah..hahaha..

Solihin Zubir said...

mintak tukang kebun kolej tolong tanam.. heheh..

alyaclumsy said...

haha, tula. i pun slalu tanamkan azam cmtu, tp bila dh smpy masa, still mcm tu. ta berubah pun, sob sob sob

Uchi kay-f @hmad said...

tanam tebu dipinggir bibir...

hi3..sile buat mcm ayt tu ain...

slmt bljr rajen2 taw!

azi nur said...

hahhaa...tanam bawah katil lerk..bile nak abes study..cepat2 abes..cepat2 kawen..huhuuu

HAZWAN17 said...

same la...
setiap sem azam nak jadi rajin
tapi last2 malas jugak hahaha

leEya said...

haha..kiut la katun

ahmad endo said...

paling penting sekarang ni cuti!!....sapa2 yang nebes jangan cek result dulu...nanti cuti panjang tak ada mood...hehehe

Mr Syafiq said...

haha, best2, sama jer kita yer ;)

kura said...

Tapi saya cuti 4bolan. Belum masuk sem baru. heheh. *suka plop. Hahah :3

Shamsuddin Amin said...

haha... zam kite cam same je tiap sem....
ujung2, x terlaksana juga... haha

Wanie said...

haha..bagus2, moga sume azam ain t'capai..
ain uitm ek? kesian dak uitm cuti pendek..

k a k L a m p said...

seriyess ntry kali nih comell. cm ne erkkk buat ntry yg cute miutt nih..hee tepikat seh

MuNsYi SaMa said...

dah masuk sem baru pon~ ;)

cik teyn teyn said...

selalu jugak berazam mcm tu tp slalunye mula2 je la. last2 len pulak jadinya.. hahahaha

ABU said...

tanam tebu je la tapi bibir..
*mintak ain lukis tebu di tepi bibir..:D

btw, gud luck stdy semstr baru.. masuk kelas, jgn bnyak mgular..haha

cik teyn teyn said...
This comment has been removed by the author.
asfira aminuddin said...

haha. ini sama la dgn azam i since 1st year lagi. hancuss.

CIK HUJAN ;) said...

Sye pon selalu camtuuu ;) Pastu kawan cakap, bulan sem lepas pon ko cakap benda ni ke. HAHA.

Fariq said...

@diana
nasib baik cik abg dia ni pandai mujuk.. kalo tak abes la.. hehehe

Fariq said...

wah dah nak naik sem ye... rindunye zaman blaja.. walopon time blaja tu la paling bosan.. tapi bile dah abes ni rasa cam rindu lak.. ain kalo takmo rindu2 cam saya nanti,, rajin2 la kena repeat paper ye.. hehehehe.. gurau2,,

miss.Addin said...

waaaa dah nak masuk kampus, aduhh cepatnya masa berlalu :)

have a nice day !

De Mois said...

Haha..kata taknak merajuk2.

Sama la macam SS setiap kali awal sem, azamnya tetap sama. Pas2 sama jugak..kih3


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

iniialahaku said...

TAK NAK MASUK SEM BARU....amacam okeh tak???hehehe

sarah mohamad said...

walaupun tiap2 sem azam yg sama tapi bila bukak sem baru mesti berazam jugak kan. hihi

emieysandra said...

emiey bru nk habis sem, hri ni paper last..pastu leh cuti, hoorayy!

EZAN IDMA said...

haha. azam tu kene ade, biar tak buat skali pon. ye dak? haha nice one

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya dah lama masuk sem baru..sem 3..hahha..blog cik ain lawak la..xnak masuk blogger pilihan malaysia kategori lawak ke..huuhu.

Amni said...

Setuju! Yeahhhhhhh! apapun, buat tak buat azam tu, berazam sangat penting sebelum buat sesuatu.. mudah-mudahan boleh bagi semanagat lebih! =p

kenapa da yang masuk u awal, ada yang masuk u lewat eh? err...

YANA YONET said...

alolo comelnye gambar! ^___^

deeya said...

best ker bina azam tuh ?? sye tak pernah ade azam pun .. mesti xkan menjadi punye . tau dah . ahakz !

SYARIFF HAIKAL said...

hahahah..ayat dr gueh diploma smpai nk grade dgree..sama je..kah..kah..lek sudeh..wt je apa yg mampu..lau failed..ada chance repeat skali lagi..)

shark said...

bnyak btul azam sem baru..
kalah azam tahun baru tue:)

Pyka Rahmat said...

jaranglah jumpa azam tercapai. haha

ciknabil-a said...

rasa baru lagi cuti... dah nak masuk sem baru. huhu..

Nina said...

hahha...amboi..azam berazam..

A retarded kitty said...

kekeke, teringin nak jadi student u

iwan_dextrous said...

sama lah kita..hahahhhah

ak1 said...

xmo la tantik2..i jeles..huhuhuh..

Bazilah said...

ahaha okla tu sekurang2 nye ade azam

sya hassan said...

tmbh lagi stu.. xmow comot2.. nak comey2..haha :)

syAzAnA said...

samalah macam kita. masa mula2 sem jeh, semangat. hehe

Rashid said...

Takper. Apa yang penting azam itu mesti sentiasa ada. Biar ia berlegar-legar .. Sekurang-kurangnya bila ada azam ada juga le semangat dan keinginannya untuk berubah ..

Tapi bab 'tak nak study last minute' tuu rasanya susah le bagi pelajar IPT .. maklumlah sibuk manjang .. hehe

teha said...

hahhha ! macam2 laa.. btw , suke2 :)

YONG JIAO XIU said...

wow dah 100 komen, i'm the 101. c cantik je no 101 ni kan. hehehe. azam kena la buat,klo tak lemah la semangat wat azam every year tapi tak penah buat.cam berangan, tp tak tercapai dek tangan. chaiyok! enjoy your campus life! bila dah kuar nti grenti rindu sangat kat suasana tu. gunakan segala kemudahan yang ada kat campus tu.

Setsuna Xeonoex said...

hahah! azam baru..tak nak buat assignment last minit..cuba try buang "last minit" tu..dpt lah azam i..haahhaha!

adan said...

ahahaha... ingatkan orang.. tp diri sendiri cepat majuk.. ish..ish..ish..

DuniakuAbstrak said...

haha tanam azam dalam tanah je la

YOUsoF said...

Simple tapi tepat..


Tapi entry sangat bagus sebab jadi peringatan kat semua, tak terkecuali tuan blog.. ;D

Adam Roslan said...

Banyaknya pesanannn. Goodluck! :)

Percutian Mewah dengan Limo Terpanjang di Malaysia

k e y r i said...

haha guud luck! boleh je atasi semua tu.. dimana ada kemahuan di situ ada jalan! haha :)

Red said...

Haha, tiap tiap sem azam sama.?? HAhahahaha

アヌム ちゃん said...

hope result best2 :) selamat masuk sem baru^^

MIMIE AIZA said...

ehhh azam baru x nak majuk.. tapi baru ckp sikit dah majuk. hahaha

Aretikz said...

Dah agak dah.. haha.. xpa.. itu azam dibarukan sebenarnya.. haha..

SofieyAzwa said...

Selamat bersemester baru! Jngan tidur lambat,nnti skip kelas pulak. ;)

Anati Soki said...

ahahahah.. stuju!!!!!!
kehehehehe
slalu cmtuh
azam new year pun cmtuh jugak..
T___T

d_LA said...

haksss..dla x boleh tanam byk sangat azam..mmg berkubur camtu jelah..hahaha...gud luck ain masuk sem baru nt..aja2 fighting^^

trigyy said...

hehehhe. msuk sini msti tgok krtoon.. suke2x.. like sgat2x... btw, stdy uitm mne?

Haffiz MohdNoor said...

gud luck sem baru :D

Epy Ain said...

sumpah chantek paint ni !!
azam ?? hehe
ain br start cutiii ^_^
azam sem dpan xpk ag

Wani said...

comel aihhh azam tuuu :)

cik heroin said...

haha. sy pon sama lah kk. azam pnya byk tp lama2 makin bekubo. wakaka ^^

Sarah Mohd Saleh said...

gud luck ainnn ;D

pandangkedepan said...

alamak..macam mana azam kita boleh sama ni...ehehe...yang beza nya saya dah 6 sem azam macam tu...:P

missh chiorika said...

comel sangat ikon2 tuh ...
3 sem azam yang same ek ?

hans0 said...

saya newbabies uitm.. bangga sial

twinkle twinkle said...

slmt teruskn pejuangan :)

dak eina said...

jgn tahu lukis je ain.. huhu =)

syida spongie. said...

haha. comel nya! syida pun selalu cmtu. azam sama jea tiap tiap tahun. p berazam jea la, tk pernah buat. haha. :)

ak1 said...

jgn la blik kolej...........='(

Naddia said...

azam? ape tu azam? sejenis jajan?

shark said...

kartun kamu sungguh comel..
dilog kamu sungguh simple..
terbaeeekkk~

shida'R said...

ain kita serupa hehee^^

zacky786 said...

suka3.. hehe

cikida said...

hee.sme la kite..azam yg terbiar layuuuu..ngee