May 30, 2011

Cuba fikir sesuatu apabila memandu, HA-HA-HA

Semester baru telah bermula, jadi saya memang akan jarang update.  :)




























































Saya ada dengar lelaki tak suka cara perempuan bawak kereta sebab kalau dia orang nak masuk, dia orang main masuk je, kalau dia orang nak potong tak tengok kira kanan, kalau kat tempat kecik pun still nak bawak laju dari lelaki..  Kalau lambat , memang lambat gila.  *kekadang saya pun fikir macam tu.  Hik hik hik















Hahaha tengok sendiri lah lelaki pun sama jugak, tak yah lah nak beza2kan lelaki ke perempuan ya.  Kaum korang pun sama jugak tak reti nak hormat pemandu perempuan tengah drive sorang-sorang, rasa diri terar main nak potong je, bila dah langgar baru lah macam-macam alasan dibagi. Ish ish ish geleng kepala.






































*Dalam proses pembelajaran Adobe Photoshop.  :)

108 komens:

EZAN IDMA said...

hahhah bukan semua driver pompuan cemtu. ingt tu jejaka!

IeRa said...

huhuhu..
beTol tue..
ingat pOmpuan jew kew camtu..
laki pOn same..hihi

twinkle twinkle said...

ahha due due jantina pon ade silapnye

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

due2 same..

ada salah silapnya.. =)

p/s: cntek!!! suke entry ader gmbr2 nie..

meaw said...

sama je...tapi meaw otw belajar kete balik, dah lama tak pegang stereng kot,hehe.... :P
tapi bila naik highway redah 90 gak :P

shafmechy said...

sy sebagai penunggang motor (bukan mat rempit), takut semua driver kreta tak kira laki atau pompuan..hehe

kura said...

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. itu kes lain. sy percaya jalan licin, sbb tu van pos laju tu TER langgar. Haaa.. *angkuh seorang lelaki ni. Hahaha..

Erk. tak perlu bawak ke mahkamah pun.. Yg manusia pg hospital, yg lembu mengenangkan nasib diri. selesaiii Hahah :3

bact. said...

kalo terlanggar lembu
yg patut di persalahkan tu ha sayafaiz- blog aku bukan blog bapak kau..

dia la pemilik lembu tu..


kahkahkah

Cik Tqah said...

driver pompuan ni ego..penting diri. siyes.. pntang dicabar.. heheh..

NURUL AINI NORAZMAN said...

lelaki ni poyo aw kekadang,.bajet sume bnda dia hebat,.hahaha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha..betul tu..nk salahkan lembudan kerbau ke ek psl diaorang lintas x tgk kiri kanan?

d_LA said...

hehehe..salahkan tuan lembu tu..lelaki n perempuan sm je..ttp manusia biasa kan, msg2 ada wat silap..

NisaAdnan said...

WHOAAA TERINGIN KOT BAWAK KETE. HUHU

Anak Wak Mail said...

haha..laki dengan perempuan sama je..tak boleh salahkan mana2...

lelaki kalau bawa laju sangat mcm nak racing kat highway tu..bahaya giler..

sian lembu tu..tak payah bawak pergi mahkamah la ek..hihi..=)

ejulz said...

patut.. mmg patut bawak lembu tu masuk court.. heHe

selamat belajar photoshop.. kalo dah pandai jgn lupa ajar ejulz k.. :)

Mas Nur Shahirra Saleh said...

saye x pandai bawak kete ! hehe

SofieyAzwa said...

Skill drive kereta bukan bergantung pd jantina. Seksis kan sape wat statement perempuan tataw memandu.. Gerammm

Aretikz said...

jap2.. motong dari kiri? maknanya ain sebelah kanan lah yek? oo.. mna leh slow ikut kanan.. haha..

apapapun, xkira atau lelaki, semua sama jak.. hehe.. ada pro dan kontra.. hehe..

ohh ddy said...

laki pun sama. diorang suka cucuk2 dari belakang rapat. haishhh. rimas.

eLLa said...

aah...kalo perempuan yg bwk kereta mesti org mengeluh..xthu kenape..yup..mmg girl kadang2 agak xberape terrer ..tpi lelaki pown ader jgk cmtu kan..
yg penting ke-2 2 jantina kena berhati2..

sya hassan said...

sokong ain.. xsemua pompuan bwk kete cam tue.. laki 2x5 je..

Lizzie Yasmin said...

claim insurance lembu, klu dia ada hahaha

syida spongie. said...

haha. comel betul lembu tu. :D sebab tu kena hati hati bila bawa kereta, lagi lagi bila masuk kawasan pendalaman. banyak binatang. binatang tkde akal. :D

sergeant keroro said...

hahaha. saman lembu, buat sembelih raya korban.

hehe XD

pompuan ke laki sama je, yang penting kena hati-hati dan hormat setiap pengguna jalan raya.

ain, jom join segmen. hehe

come to my blog :D

diana said...

lelaki pon ramai je yang gitu..
kalau lelaki kata pompuan suka sambil lewa bila bawak kereta lelaki pulak suka sambil lewa bila bawak moto..
sama je dua2..
tak payah suka2 tunding jari

Liyana Zahim said...

Eh, sy ske drift2.. 200km/j brula wow!!

bantalbucuk said...

hahaha..saman owner lembu tu sebab dia tak jaga lembu dia btul2..hehe..

apa2 pon..laki pon sama juga..tau la dia lelaki..bawak kereta pon nak gila..macam dah power sangat je bawak kete kat jalan raya tu..huhu

[sutera kasih] said...

betul2..mmg prnh ada org kupas isu ni..org ternama huhu
erkk kalo lggr lembu, salahkan diri sndiri haha tp kalau lggr lembu, kereta kita yg remukkk

kembatolo™ said...

sembelih dulu lembu tu. baru bawak g mahkamah. hahhaa

padle said...

kalo lembu yang langgar,sembelih je pastu buat sup tulang..best woo!!hehe

chemay said...

pemandu perempuan lagi berhemah dari pemadu lelaki.
:)

YONG JIAO XIU said...

hehehe mmg tul tu, lelaki pun sama je. Kekadang bengang je bila ada pemandu yang sesuka hati dok kat tengah line. taknak dok kat kiri or kanan, geram macam jln dorg pya. or jln slow cam kura2 tapi dok line kanan. semua masalah ni timbul tak kira pada org laki or pompuan. ni suma atas kesedaran diri masing2.

Cikguseni said...

Ain, buat buku macam Wimpy (kt MPH ada). Mesti ramai nak beli. awak bukan kartunis, tapi penulis yang ada bakat lukis kartun. sebagai permulaan, boleh publish yg dari blog ni saja. Cepat, cari publisher, saya rasa PTS minat karya2 yg mcm ni.

(tulis lg nk pastikan Ain dpt message ni)

Miss Kotak said...

pemandu lelaki mmg suke pandang rendah kat pemandu pompuan.huhu.. comei la lukisan cik ain :)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

pemandu perempuan memang x bertimbangrasa

memang
memang
memang

azi nur said...

memang patooot!!

bawak kerete kene ade 2 naluri..

1)naluri pempuan

2)naluri lelaki... hhaaa

@juera said...

hehe..lembu x de akal la ain..
so kite sbg mnusia yg ada akal ni kna la take care..

if nmpk ada lmbu nk mlintas, bg la lembu tu melintas dlu..klu nk tgu lembu tu berhenti mmg alamaknya tak la kn..

moral: lembu tak de akal..hehe

Amanda Sasha said...

hahaha kalau mau pergi mana2 saya jugak yang kena cari. sama la kita bha. =)

kimomoto kozaima said...

ekceli gurl selalu teragak2 klu bawak kete tp x sume, laki plak ego je..x tau bawak kete tp ego tu yg kasi konfiden tu haha

naem glizzy said...

ahah! salahkan lembu tu. xbelaja lintas jalan ke? hihi..

pandangkedepan said...

lembu punya susu sapi dapat nama...lembu kena langgar, langgar lari la jawab nya...:P

Cik Ezy said...

slah kn tuan pnye lembu..
sbb biarkn lembu die merata2..
ekeke

Azmira Yusoff said...

Ain rindu kamu.. suda lama tak lepak sni ...

kalu lembu tgh melintas .. suruh JKR .. sediakan trafic light utk lembut .. baru dia fhm .. hahah

tp kalu lembu tu ade akal .. cmfrm dia pandai melintas

Amna.Qadeeja said...

haha 2la laki ske pndg pompuan sblh mata huuu

Fatin Amirah said...

erk.tak de lesen lagi macam mane ni?hehehe

Dee Chicuita said...

hahaa laki ke pompuan ke same jee. yg penting JANGAN careless :)

Jer ... said...

yea , blaja adop . :D

HonEyBuNNy said...

hahaahha..

ila suka pandu laju2 lawan drift dengan pemndu lelaki...ngeh3..

geram dgn sikap diorg..suka pndg rendah kt kaum perempuan..hehhe

hahhaha..jangan salahkan lembu itu...kui3...

rara pinkmafia said...

aah ain,mmg laki nk pompuan same je.takde maknaya laki drive ag bagus.hmm kalo bab lembu tu kite kena bwk lembu tu g sekolah.heheheh

amlyn chuuky said...

sama aje laki or perempuan sebenar nyer... berhati hati larh di jalan...

Ain...... header Ain sngat cute, jgan la amik hati dengan Ibnubaba tue... amlyn tetap suka ngan header ain.. jeles tau.... =)

Alin said...

kl drifff... vrooom vrooom

farah wahedda said...

2la pasal kan npe la laki suke sngat salah kan gegurl mcam kite ni ^^

adrinaqamarina said...

kte tak reti bawak manual, tahu bawak auto jeee.

sebab lesen tak ada lagi~

sadis sadis.

:D

caliph shuriken said...

try drift ;)

kaizen said...

g jumpe tuan lembu tuh byr gnti rugi jer...

dak eina said...

laki ade jugak xpandai bawak kete manual. kihkihkih... :P

CIK HUJAN ;) said...

Salahkan lembu. HAHA ;0

k e y r i said...

lembu tu akan cakap "see u in court!"haha :D

miss.Addin said...

kalau bawak mahkamah ada orang nak layan ke ek utk kes macam ni . haha

nik lan nik mat said...

ape kate kalo bwk g pjbt pos...

b a m b a m ' s said...

gajah pernah msk mahkamah..kes terpencil kat luar negara..try lembu pulak jd kes kat Malaysia..mana tau lepas!hahahah

MuNsYi SaMa said...

sokong si lembu, diorg tak salah.haha

ak1 said...

kita bwak tuan pnye lembu tu la pegi mahkamah..lembu pnye tuan lembu...hahah..

Mr Syafiq said...

erm, kalau Ain yg langgar. Syafiq rasa Ain mmg kena masuk mahkamah. hehehe

Ini Kisah Tia said...

semua sama okey !

ahmad endo said...

pegi karak...tak ada lelaki atau perempuan yang drive....hehehe.....alamak aku still geram lah ko terer buat doodlez ni....

*Miss Syahnia* said...

yea laki pmpuan time drive same
je..

follow kete dpn lmbt giler
taknk ngalah ikut line kiri
plak tu..

skali potong toleh
aihhhh pkcik rupanya..
takpe2 dmaafkan..weeee~

syrupmasin said...

haha..salahkan lembu tuh..haha..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

errr....tak amik lesen pn lg.hahahaa....tahla..takot ke? tak tau la saye..huhuh.. ;p

bunga said...

xkira la laki tau perempuan..yang penting sikap masing2..:)betul x ain..hehehe..

adan said...

kadang bila saya bawak motor.. tengok pemandu kete kat depan bawak kete tak betul.. bila saya nak potong je kete tu..

"owh patutlah rupanya pompuan"

Ihsan Arifin said...

haha cool ;D

Amni said...

sangat setuju! tak de beza pon laki ke popuan... yang banyak accident bukan laki ke? err...

zacky ~786~ said...

waaa ain ni best laa.. tak bosan baca entry die.. sbb ada lukisan yg comel2 .. hehee..

psl driver tu.. emm tak kira laa laki org pmpn .. same jer.. akan tetapi.. kebanyakan yer merupakan 'perempuan' kenapa ? mungkin mereka terlampau berhati2 .. sbb tu la kot.. ke byk kan yer laa..

lelaki pn tak kurang gak..

berbalik kpd "INDIVIDU" ... mcm mana cara pemaduan masing2.. ada yg semua perfect.. ada yg kurang yer gak.. kn3.. sbb kita manusia sentiae melakukan kesalahan...


peace no war..~

Creamze Lazat said...

SHaye bawak motor jer..kthanksbye

d i a n a said...

hahak..ska2.bca cenggini baru smgt!

Gee said...

hehe..cumil nya...jgn bawak laju2..hati2 di jalan raya..hehe

ABU said...

langar lari je la..bio je lembu tu kat situ hahahha

Pijahh' de-Arr said...

buat daging korban je..=)


sedap uhh kalu msak..=D

Rashid said...

Ain .. kalau langgar lembu confirm tuan punya lembu yang salah!! hehe

hakikatnya orang laki pompuan sama je kalau bab memandu kereta. Ada yang lebih kurang je. Orang laki kalau yang bawa laju tuu memang kalahkan pelesit je. Org pompuanpun sama juga. Kalau bawa pelan tuu kalahkan kura-kura je. Kat lorong kanan pula tuu.. hehe

missh chiorika said...

haha ...
betol ckp ain ..
tak semua pempuan macam tuh ok ..

YOUsoF said...

Dua2 pun sama yang penting sentiasa berjaga-jaga atas jalan..

tapi dari banyak cerita, pompuan yang lebih cuai sebab terlalu berjaga-jaga sangat..

Sarah Mohd Saleh said...

nak salahkan lembu tu jugak..hehe

Republic Aku said...

alaa comelnya lukisan....mungkin juga benar kot ...

iwan_dextrous said...

mana2 pun same...law berhemah pun kn eksiden tetap kena gak..law pandu laju ke perlahan ke same je

ain dzaya said...

hehehe..
sembelih aje lembu tu..
korban kan senang..haha

Fyqa said...

haha

eh kte sme la.
cuti dok uma, jdi pmandu utk org yg kat uma tu.

;)

alyaclumsy said...

haha, betul betul. sama je. tp kekadang laki bila tgk pompan bwk keta slow sket, bukan main pecut lg, masa tgh pecut lalu sbelah, bg pandgn yg tajam lagi, hehe

アヌム ちゃん said...

boleh ke nak salahkan lembu..hahaa

ishiko said...

salahkan lembu... bahahaha

cpahniza said...

driver pompuan kdg2 takut...teragak nk masuk simpang or potong keta...tp xsuma cmtula...tp btul driver lelaki pon sama ja..so xyhla bezakn antara lelaki dn pompuan..

n lembu tu pulak..aishhh! ssh tol soaln tuu....sapa yg nk d slhkn eh? hehe

kata kila said...

heret lembu tu p court.saman dia sejuta ekekekekekek

Nina said...

cantek nye ain buat..comel

IQ = Iez Qis said...

ari tu nampak lembu kena langgar live depan mata, kereta myvi tu teruk gak pecah, tapi xley nak salahkan myvi tu sbbnya lembu tu ttbe muncul~

salahkan pemilik lembu yang maen lepas je lembu dorang~

Wani said...

haha .
jadilah pemandu yang berhemah ! huhu

deeya said...

kalau langgar lembu , ain la salah .. ain kena turun kreta tarik lembu tu ketepi baru ain leh jalan . bhahaha !

Arief Arf said...

kalau lembu tu ada tuan, boleh saman tuan dia sebab tak jaga lembu dia betul2. kalau lembu liar, hahaha nasib malang la kot.

tapi pape pun, pemandu perempuan memang...


muahahahaha

X)

aidabeelicious said...

kecian lembu tu kene bawak masuk mahkamah sebab tak tengok kiri kana hihi

teha said...

rse-rse nye.. due2 same jee kot.. hahahhah !

Ujang9897 said...

haah...pompuan bwk derm..=)


tuan lembu yg salah..boleh saman

emieysandra said...

xleh kire jantina..sme je laki & pmpuan kt jlnraya nih, bergantung ats s'sorg tu je sjauh mne die fikirkn kslmtan org rmai~

Uchi kay-f @hmad said...

pnah pandu 'kereta kuda' tak ain?
hi3..lalala

Puteri Iqa Izyan said...

wah. marah betul anon tu. huhu.


bg iqa, perempuan ke lelaki ke semua ada kelemahan masing2 bila bwk kereta.


tp iqa ade kwn yg bwk kereta entah pape sket. perempuan la. kdg2 dieprg igt bwk kereta ni main2. sedangkan kalau silap, boleh bwk padah~


takpe, meh kite sme2 jd pemandu yg berhemah k =)) hehe

Solihin Zubir said...

haha.. ada anon yg terasa la plak...
baik lelaki atau perempuan, msing2 ada pro n kontranya..
masing2 ada kelemahan..
tak payah nk debat siapa lg bagus.. pompuan atau laki.. suma org prnah wat silap..

Ain Zulaikha said...

betul tu :) saya minta maaf if ada yang terasa dengan entry saya, sebab entry saya just for fun.. tak de nak lebih kan lelaki or perempuan.. ini just pengalaman sendiri dan cerita benar.. ada tokok tambah juga..

Abu Huzaifah said...

comel doodle 2... huhu... apa2 pun.. kita mmpunyai masing ada pendirian.. kita mmng takleh ubah jadi mcm org lain.. tapi kita boleh berubah menjadi org yg lebih baik.. :)

cikida said...

sme je laki pompuan bwk..ade oke,,ade ko.hee

Anonymous said...

buy valium colour of valium pills - valium diazepam effects