Jun 1, 2011

Sergeant Keroro tanya apa hobi anda

Ini banner segmen. dari PLATUNKHAZ :)






















Dah trang tang tang korang nampak blog saya ni banyak lukisan, Potret pertama yang saya lukis adalah potret Mak saya.  Sebab saya rindukan mak bila ada dekat UiTM Kelantan [ kini tidak lagi ], dari saya Form 4 saya sedar saya suka kan seni.  Bila mana seni itu melambangkan anak yang tidak boleh dipisahkan dari ibunya.  Saya anggap korang faham HAHAHAHA.  Tapi saya tak PROFESSIONAL lagi.











Pada masa yang sama saya suka duduk diam tak cakap apa-apa.  Sebab memikirkan masa depan.  lahhhhh sangat..  Bila mau kahwin bila mau ada rumah sendiri bila mau dapat pergi luar negara, senang cerita " Macam mana aku nak berjaya dalam hidup " , so bila kita termenung tak bermakna kita buang masa.  Hahahaha Makkkkkkkkkkkkkk kakcik tak buang masa tau hahahaha.












Lagi satu suka menari, korang mesti tak percaya kan? Haaaaaaaqtuih










Hahahaha gelak untuk diri sendiri.  Saya ni suka masak tapi malas, saya suka sangat cuba masakan baru.  kasi lah saya resepi desert or western food gerenti saya nak cuba, resepi masakan yang saya teringin nak cuba adalah Cream Puff.  Lepas ni siapa nak rasa masakan saya boleh prepare untuk menangis.


















Begitulah ceritanya :)

105 komens:

Haziq Padie said...

bile nk blaja photoshop ngn flash plak??XD

d_LA said...

jom menari ain!!! hehe..sume hobi ain tu dla suke^^

Ain Zulaikha said...

Hazi Padie : nak belajar esok boleh ? hahahaha



d_LA : best kan buat tu semua :) melapangkan dada dan fikiran hehehe

bact. said...

hahha... tolong masakan crabby patty..

dah lama ngidam neh

syida spongie. said...

haha. comel betul. :) hobi syida pun suka cuba masak benda baru juga~ hehe. yea kea seni tu melambangkan cmtu? tk tahu pun? ==

@juera said...

hobi kita cm lbih krg je..=)

Cik Ezy said...

cik ezy pon suke masak..
tp malas jgk..
haha..

Haziq Padie said...

@Ain Zulaikha

nk blaja bile2 pon bole..haha

Fika Rozaidi said...

hehehehehe kita suka MAKAN je!! ;)

Pink Frogy said...

saya suke temenung jgk, tiba2 nnti terkeluar cakap sesorang... Alamak kantoi..

Bazilah said...

boleh kawen dah ni :P

iwan_dextrous said...

semua iwan x minat.hahaha

JIJI YU said...

tang masak tu yang aku ragu2..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cute sgt ain cerita psl hobi neh..

sya hassan said...

nape lak kena prepare nak nanges?? hek3

sergeant keroro said...

hehehe. nice!!

thanks join! =)

jom menari XD

ecah said...

cutenye entry kali ni, ain inspired ecah a lot.

Amna.Qadeeja said...

hihi mai pn ske termenung,menari n mencuba masakan tp tang melukis tetiber malas Y___Y

emieysandra said...

hobi yg kedua..jom kite geng ar, huhu^^

asfira aminuddin said...

babe, i tau u suka melukis. btw i pun suka menari. hihi. menari syok la. tapi i suka menari sorg2 so that org lain tak nmpak. haha.

YONG JIAO XIU said...

suka masak?good! sy just suka makan. hahaha. adik lelaki sy pandai buat cream puff yg best sgt. really miss his cook. kakak dia ni pemalas, reti mkn je.huhuhu.

YONG JIAO XIU said...

suka masak?good! sy just suka makan. hahaha. adik lelaki sy pandai buat cream puff yg best sgt. really miss his cook. kakak dia ni pemalas, reti mkn je.huhuhu.

YONG JIAO XIU said...

suka masak?good! sy just suka makan. hahaha. adik lelaki sy pandai buat cream puff yg best sgt. really miss his cook. kakak dia ni pemalas, reti mkn je.huhuhu.

YONG JIAO XIU said...

suka masak?good! sy just suka makan. hahaha. adik lelaki sy pandai buat cream puff yg best sgt. really miss his cook. kakak dia ni pemalas, reti mkn je.huhuhu.

Cik Zara said...

salam~

hobi zara melukis sama macam ain!
hehe

A retarded kitty said...

den suka tidur sebab tu orang kata den sleeping beauty
kekeke

eLLa said...

termenung!!!or berangan..hihihi

farah wahedda said...

e'eh farah pon suke termenung...ngeh2

padle said...

gambo yang bawah skali tu xde explaination ke?hurm...

saya suka menonton raja lawak kalau ada masa terluang!

Piah Becok said...

masak la masak la.... buleh tumpang makan. aku ade resipi cream puff. nak?

terbaru-->A FRIEND IN NEED let's.help -->WORDLESS WEDNESDAY #1 -->HAMBA ZAMAN SEKARANG: ulasan ringkas

b a m b a m ' s said...

pic bwh skali tuh pic per dear?heheheh..xde details pon..ekekke

pandangkedepan said...

hobi saya ialah melihat hobi orang lain...:P

nina said...

oh pandai nari ek..comel!

miss.Addin said...

suka tengok ain lukis dalam blog ni. memang ada seni la :)

[sutera kasih] said...

alalala comel je ain menari hehehe...gmbr last tu comel !!!

Dah share link utk autopublish di fanpage FB?

Uchi kay-f @hmad said...

ku mulai jatuh cinta..............









dgn ain zulaikha.....





punya 'SENI LUKISAN'...


hi2,moge ceria dan baek2 saje iyer (*_*)

AzwanRamli said...

how to drawing doodle? teach me.hehe

Ini Kisah Tia said...

gelek seh ;)

Kan Dah Makan Penampar

sarah mohamad said...

hihi. bukan semua orang tahu melukis tau :) me tangan 'keras' hihi

Anati Soki said...

hobi anati soki ialah tidoq!!!! ulalalalalalala
tido itu dapat menenangkan fikiran
muahahhahah

kaizen said...

apekah kaitan keroro & hobi?? hehehe

Liyana Zahim said...

Kak cik nape balik awl sgt kak cik? Hahah.. Sy tidak pelu prepare utk nangis sbb sy ase sy nanges dlu tgk awk msk.. Muahaha~

wunny said...

wahh! mesti pandai masak kan? :D

ahmad endo said...

alamak makin cool pulak doodlez ni...jeles aku...hehehe

Kazen said...

haha nice lukisan :) ade bakat ...!

diana said...

kenapa sambil memasak muka kelat??
hahhahah...

caliph shuriken said...

dok diam2 tapi otak ligat pikir mcm2 plan kreatif kn, hikk...

latest en3: persidangan blogger sedunia

Botak said...

termenung pun dikire hobi gak ke? pelik tu., baik gi jumpe dokter keroro., hahaha..

Izz Hazwani said...

Saya sukaaaa tido. Lepastu dengar lagu. Dan ber'imagination' dengan memulakan word 'WHAT IF...'

Didiey Fadhilah Ramli said...

Comel nye doodles :)

Aretikz said...

Ya, masih tergamam part menari.. keh keh keh.. jom msuk mari mnari.. eh? nak kena nikah pula.. uppss..

MuNsYi SaMa said...

ehsamalah! suka....termenung gak. :P

Wanie said...

eh2, suke menari?keke
sume hobi ain kreatif tk tmasuk temenung 2 la..haha

iekasub said...

memang ada bakat melukis. awesome! :D

saya suka cream puff! sila buat untuk saya satu! muhehe

Anak Wak Mail said...

jeles sangat tengok orang melukis..tapi saya tak de bakat tu..setakat lukis org lidi je..itu pon buruk..=( bila cik ain nak ajar saya melukis??hihi..

Aimi dan Pakcik Hashim said...

jap
pic last tu apa meaning?

Naddia said...

sy pula suke tidur..maka saya seorang yg bulat

Iznie said...

saya suka berangan...
hehe...
cantik la lukisan ain..ada bakat ada bakat... :) hehehe

YOUsoF said...

Saya suka AZ.. ;D




Melukis, tangan saya agak tidak membenarkan.

termenung, tidak berapa kerap la.

Menari, suka tengok orang menari tapi sendiri jenis kaki kayu.

Cuba masakan jauh sekali. Cuba makanan tepat sekali.. ;D

Adam Roeslani said...

Lukis

Terkini: Jana Pendapatan dengan Kajiselidik

EZAN IDMA said...

yg menari tu same, hehe

Cik Mira said...

kte sedar kte dari dlu tiada seni utk melukis huhuhu :P

ak1 said...

da lame xlukis2.......='( mesti bakat melukis saya da hilang..

missh chiorika said...

missh suke termenung bile ade prob jea .. hehe ...

ABU said...

menari? sungguh aku tidak menduga,..hahaha jom menri sama2..:D

k a k L a m p said...

banyak erk hobi ko ain.. hee baba masak yg sgt menarik tetarik.. sbb den tatau masakk..iskkkk

Pyka Rahmat said...

jom masuk mari menari. ehem mesti kita pasangan yg paling manis. hihihi :P

teyn teyn said...

suke menari jugekkk .. jom joget! hehe

adan said...

saya suka tengok orang masak.. ^_^

shida'R said...

ade seteng-seteng hobi kite ni sama hehee^^ tp bab masak tu shida kureng minat hahaa..

ejulz said...

xmo nanges.. lbh rela mkn maggie.. heHe :P

Faiz Tapit said...

ajo la cane nak lukih lawo-lawo....
huwaaaa

deeya said...

sye suke masak tapi saye malas .. owh ! kita sama . haha !

jaa64 said...

kite pun sukaa menung..huhu..tp tak pandai lukis


first time sini dan terpikat..teus folo..hehe

Hans said...

hahahaha
comel2
wah
pandai masak la nih
bagus2

kura said...

Hobi sy pun melukis! tp sy xda ablet utk mempertontonkan bakat. Ececeyy Hahah

Solihin Zubir said...

menari? haha.. shuffle or tecktonik? heheh..
jap.. nk byg ain menari.. :D

azi nur said...

me me me...hehee jum joget!

shahjiehan said...

ptut la penuh ngan doodle..pndai melukis rupanya,

hebat2


jeles tol ngan awak ni


jom baca dan komen Bulan Rejab bulan haram. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

shafmechy said...

byk ek hobi..bagus2...sy pun suka melukis gak..=)

ayie said...

ala comel comel..

follower 2599..

Ries Lee said...

saya suka termenung.
rasa rileks sangat.

kimomoto kozaima said...

kakcik belajar la masak masakan kampung kacik oi, suami lg suke mkann kampung dri western..hehe
x lama lg nk kawin dah tu hehek

meaw said...

alololololo,comelllll-comellllll-comelllll......kita dulu suka jugak lukis-lukis ni,tapi lukis kat kertas la, idea dr komik-komik...paling suka katun kat komik innocent tu,so sweet... menari pe sygs? zapin eh ,kekekekeke :D

DuniakuAbstrak said...

aku dah lama tak sakit perut

tolong bagi aku makan masakan kau

cik heroin said...

hobi kita semua sama except menari hahaha

bantalbucuk said...

cuba menari sambil masak..mesti lagi menjadi masakan ain tu..hehe

chemay said...

comeyyy doodle tuuu..
suke doodle2 kat belog ni tau..

NisaAdnan said...

haha nak rasa la mknn yg akak mask ;pp konpem best ni sampai nagis2. hehe

teha said...

wah ! bnyk nye hobi die.. hee ~~ memasak la syok ! ;)

aidabeelicious said...

cream puff? yummyyy. aida nak siket bila dah jadi nanti :)

Sarah Mohd Saleh said...

pndai nari rpenyerrr..pasni lehbg cket resepi cream puff ain tuh ea..yahoo

Rashid said...

suka menari? wowww!! harap sampai sekarang hobi menari ain ni masih ada. Bagus untuk kesihatan sebenarnya ..

Satu lagi bila menari .. dapat lepaskan segala keserabutan fikiran. Dan juga miliki badan yang cantik ..

cikida said...

i likee cream puff..nyum2..=)

HonEyBuNNy said...

hehe....pandai dia melukis...

termenung pun suka jugak...xpun berangan..heheh

Jer ... said...

yeke suka masak ? :D

Scya Lollita said...

cik keras sgt nak menyanyi adoiii

Raji and Yeen said...

woahhhh nak tumpang gak lah hobi kau nih.. ak pun lebih kurang jer xD

fyqa said...

comey doodle.

:)

blog-tips-kurus said...

HOBI saye = suke bace blog katun2 ni. teruskan berkarya ye. jimat $$ acik drpd beli majalah/komik. lalala! :-)

Bella Bell said...

wahhhhh.... cuba memasak ea hobi awak? heheheh!!~

Anak Wak Mail said...

hai2 ain..sorry reply sini xleh reply kat sb..hehe..=)

cpahniza said...

menari? leh ke ni...hehe

Eyra Azmy said...

nyh resepi sy kasi free of charges kat awk..hope awk try r if awk nx..

http://www.myresipi.com/top/detail/500

hehee^^

Setsuna Xeonoex said...

hobi sy is makan, makan dan makan tp gagal gemok..hahah!