May 10, 2011

Make up , Make up jugak tapi.....
































































































Make up buat kita rasa confident tapi adakah kita confident semasa kita bermake up?

67 komens:

iz said...

senang jadi lelaki..haha..xsah fikir pasal makeup2..kuar,bersih dan kemas..settle..

Puteri Iqa Izyan said...

kalau pandai make up mmg confident.

tp kalau tak pandai, punah =.='

waRDah a.k.a QiQi said...

kehkehkeh.. lawak laaa.. :D

Ardini Humaira said...

subjective.. hehe... kadang2 rasa biasa kadang2 rasa konfiden kadang2 rasa eh okay tak haku mekap ni??? wat jadi tambah tak konfiden kih3

Miss Shikio said...

Shikio jarang ber make up, hehehe~

tp make up mencantikkan, tu pon kalau pandai make up dgn betul lah

^______^

Mfs said...

sibaek aku lelaki..haha

[sutera kasih] said...

sy tak reti make -up hehe tu la kdg2 tak konfiden masa make-up, takut jadi mcm gmbr2 kt atas tu :)

HonEyBuNNy said...

hehe...

makeup pasti yakin n confident..cantik gitu...hehe

cik heroin said...

hahaha, lwk, pndai lukis. sy xcnfdent mekap2 so xmekap. haha.senang ajeee

Fariq said...

tak tau la konfiden ke tak.. tak penah lak nak make up.. hoho

Cik Nursya said...

suke tgk org bermekap.. tp diri sndri x reti sgt bemekap.. nak kne blaja nih..

Cik Tqah said...

make sure pas mekap tuh tanye pendapat kwn2 ok ke x..hehe

Aimi dan Pakcik Hashim said...

ambiklah kursus make up
kalau pro kurang2 300

dengan aku 50 ja... aku make up kan. aku konfiden KOT

cunndaa said...

nice n kelakau.....hihihi....

emieysandra said...

yakin je dgn diri sndiri walau mekap @ xbermekap ~_^

JIJI YU said...

ekek..kecantikan semula jadi bermula dari dirimu yang ade keunikan yang tersendiri..

Misz-sakura said...

Hehe, natural beauty tu penting... ^^

Nice la ain lukis2 kartun nih, nk blaja boley? Hehe

caliph shuriken said...

best layan en3 kartun ni ^^

latest en3: unknown

Rara Farah said...

bagi saye kecantikan semulajadi paling cantik..tapi bile tengok orang makeup rase jeles jep..hahaha...nasihat..jangan apply makeup kalau tak reti...nanti makin cantik muke anda...

shahjiehan said...

jeles tgk entri ain yg cute sgt.. buat guna apa nih? tringin gak nk buat...tp...xde seni dan bakat.. huhu

Firdani said...

hehe..make up biar b'sederhana..

Anati Soki said...

hehehe.. makeup tuh boleh aja.. tp jgn duk over confident la.. muahahaha

Atika Basiran said...

cool ! haha

Amirrah Zawani said...

sbb tu i tak mekap.. sbb tak reti.. nti tiba2 pulak orang gelak gitu =_=

Hanim Mahali said...

Nak make up pun biarlah simple...tak terlalu menonjol....pasti nampak lebih chantek... ^_^

Azmira Yusoff said...

sekarang umo sy 20 . smpai skrng juga sy xpandai2 nak mekap . camane nk gune gincu ? camane nk pakai pemerah pipi . then sy keluar hnya memakai BEDAK BABY je .. sngt2 simple .haha . boyfie pun ske :)

HAJAR hasan said...

gggrrr!! ekekeke. sengal je. hajar x ske make up. natural je. wee~ :)

b a m b a m ' s said...

hahahahhahah! betol lar! kemain konfiden make up..tetiba kuar umah feeling org pndg sbb kita comle ari nie..padahal muka mcm hapeeee! kekeke

h A n Y S said...

comel karikatur ni!! XD

btw, kalau nk lbh confident, bio le yg lbh pakar me-make-up-kan nyee... hehe~

-telordibasuh- said...

nti jmpe telor telor nak make laaa hahhaaa

...Aku tEtAp Aku..... said...

haha lawakkk....:p

bantalbucuk said...

hahaha..comel je..punya la confident kan..sampai macam tu jadinya.. :p

eLLa said...

suke suke entri nie...best

kembatolo™ said...

entah lah.. tak pernah pulak main make up2 ni.. hahaha

Solihin Zubir said...

xyah mekap lagi cantik..
natural beauty.. :D

ryky mikael erish said...

me vote 4 natural beauty
much cuter dat way :)

cikida said...

ehehhe,,cantikkkk je kalau x mekap.natural beuty..mekap pon cntik kalau kene ngan gaye nye..ehhe..karton sweet je..=)

alexa yussida said...

hehe..mmg tak komfiden la sbb x reti jd xmake up..taruk cream n cmpact powder je :D

Ini Kisah Tia said...

Tia tak lah over sangat mekap . just pakai eye linear cukop . muka mmg dah lain . hehe ;)

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


xsemestinya make up to akan naikkan tahap keyakinan. jalan selamat, just be natural n jadi la diri sndiri..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Amna.Qadeeja said...

adeh,comel gila haha !
make up itu separuh dr hobi keh3 ;D

alia zarfullah said...

so cuteeeeeeeee!
wearing make up? of course! kemestian untuk wanita. looks confident! Tapi biarla berpada pada. kalau tebal sangat pun tak cantik :)

~hAKim ZaiLAn~ said...

natural beaty la best..hahaha..
watermark comel..:))

Syafiq Rosli said...

hee..cntik je kartun2 tuh..ain xyah make up dah cntik dah..:)

... said...

as salam..
cantik?
klau natural lagi nampak cantik.
sebab nampak mana yang semulajadi~
mekap ni ada kelebihan. nak jaga imej satu. tu pun kalau ada function dsb.
kalau tada, macam bersantai je..elok natural.

;)

hehe..

lama dah tak tengok katun2 ain =p

Cik Cammy Lia said...

hehehe kena amik kelas mekap la cmni

rara pinkmafia said...

heheheheheheh rara makeup.but just lite lite je.tak lah heavy.kalau heavy mst jd cm piccy last tu =)

iffah imani said...

hahahaha warna warni,...if i i hanya pakai makeup jarang-jarang dlm 1 bln pun kadang2 tak der hihihihi malu,....just pakai bedak asas jer...tak confident...

farah wahedda said...

lalalla tomeinyee make up dy hehehe

YOUsoF said...

Cik AZ! ;D


Tanpa make up pompuan jadi kurang confident..

Terlebih make up maka pompuan jadi terlebih malu pulak..





kamu lelaki : Kami lebih sukaaa dengan natural beauty, simple tapi cun.. ;P

Ujang9897 said...

nak makeup jugak la..=)

♥..cik_mas..♥ said...

hahaha.... comel jek entry ni... :)
ain, teringin lah nk jumpe ain... tapi segan...hikhik

Adlan said...

OMG!!! hahahahaa

Ain Zulaikha said...

iz : jadi lelaki mmg sangat senang, tapi sangat payah juga jadi laki ni.. hehehe


iqa : kalau terlebih pandai lagilah punah hehehhe


wardah : thanks :)


ardini : ahahhaha depends on that situation


miss shikio : awak dah cantik tak yah makeup pun takpe.. hehe


mfs : untunglah ya..


sutera kasih : hehehe jangan takut make up ya


hunny bunny : hehehe tapi tak leh over ya..


cik heroin : lagi bagus , jimat duit hehehe..


fariq : kalau tak pernah makeup sila lah mencuba.. hahhaa


cik nursya : belajar lah :)


cik tqah : hehehe betul tu tanya orang dulu


aimi dan pakcik hashim : anda yang mana satu? hahhaha


cunndaa : thanks :)


emieysandra : yeah :)


jiji yu : agak2 saya ni unik tak?


misz sakura : boleh apa salahnya :)


caliph : thanks


rara farah : betul tu..


shah jiehan : thanks and sila lah jeles lagi.. huhu


firdani : betul tu..


anati soki : yeah yeah yeah :)


atika basiran : thanks..


amirrah zawani : hehhe takde orang gelak kalau cara pakai betul

CutieIntan said...

make-up or tak asalkan kita confident..

Ain Zulaikha said...

hanim mahali : betul tu..


azmira yusof : wahhhh baguslah..


hajar hassan : hahhahahah ...


bam bam : thanks.. :)


Hanys : thanks :)


telordibasuh : jangan telor nanti nampak lain..


aku tetap aku : thanks..


bantalbucuk : heheheh..


ella : thanks :)


kembatolo : hehe cubalah..


solihin zubir : hehehhe betul tu


ryky : me too :)


cikida : thanks :)


alexa : hahhaha tol gak tu..


ini kisah tia : hehehhe saya suka pakai bedak and lip ice je


blade age : waalaikumussalam..


amna qadeeja : hahaha mai boleh jadi hobi bagus tu


alia zarfullah : yeah... thanks.. :)


hakim zailani : hahhaha baru je buat semalam.. ;p


syafiq rosli : really? haaaa macam pernah nampak je muka I ni ya.. hehe


... : wassalam.. hehehe.. sebab dah lama tak update blog :)


cik camy : hehehe tak yah pun takpe..


rara : hahaha last tu nauzubillah


iffah : kak iffah dah comel dah


farah : thanks :)


yousof : hehehe .... thanks..


ujang : jangan nanti kakyana marah..


cik mas : mau jumpa ka? hahaha.. jangan segan2..


adlan : OMK!!

Ain Zulaikha said...

cutie intan : kite konfiden tapi orang pun perlu konfiden dengan kite.. huhu

MIMIE AIZA said...

hahaha.. comel la ain ;)

ak1 said...

hai2 di hai hai2 di hai..blog awak da smakin cantik n kemas..serious saya suke..=')

Ain Zulaikha said...

@mimie : thanks mimie :)


aki : heheh terima kasih banyak2.

momochan said...

heee~xreti makeup lgsung,kalu makeup muka nmpk sangat pelik. HEHEHE

FH said...

mekap tebal pn,tak confident jugak. rimas je ade la.. huhu

hafiz hafizol said...

Suke sgt tengok kartun akak.. Hehehe.. ajar saya kak..

Cik Mira said...

ahhahahha sumpah lawak ahhah

makeup biase biase je kot tayah over2 bile kuar :D

bella lim said...

waa cantik gila lukisan. LIKE. :DDD

FARAH IZWANI RAMLI said...

mekap takpayah over. -_-

dianazlan ♥ said...

haha.comel nya la :)

kadang over make up tu yg hilang confident kan :)