Jun 11, 2011

Nyah kah! Nyah kau! Pergi!!!!!











































































 errrr































































Dah umur 20 an lah kena jaga muka.  Sebab susah nak jaga muka time macam ni.  Lagi-lagi muka yang bermasalah.  Jadi pakai lah Oxy!! .  Demmmmm Semua produk pun tak guna.  Guna ubat gigi lagi bagus.  HAHAHAHAHAHHA!

138 komens:

shazatul shifaa zulaikha zulkifli said...

pakai bedak sejuk 24 jam :P

Fariq said...

tu la sape suruh tido lewat.. muke dh la berminyak.. hehehe..

sergeant keroro said...

hahaha! XD

ubat gigi berguna gak, dulu-dulu :P

tak payah pakai la, natural beauty tu jerawat

hehe :P

ENCIK TIKUS said...

hahaha comel...

MuNsYi SaMa said...

tido awal elak kulit berminyak, jadi jerawat susah dpt. eh mcm betul je teori ni :P

Aisyah Aina said...

jerawat memang menjadi masalah terutama kat perempuan..
malu! :D

sya hassan said...

ubat gigi?? biaq betoii ain..haha

Alia Syaza :) said...

memang encik J susah dibendung ! suka-suki hidup dimerata tmpat yg mereka suka ! hee, anyway, mcm mana mahu upload gamba kan, yg xde frame? mcm kak ain punya......... sila tunjuk ajar mekasih :D

dak eina said...

susah nk jumpa produk yg betul2 sesuai ngan muka kita...

Aimi Dayana Bahari said...

haha. comel lah!

rNesZaiNe said...

rnes pakai oxy jugak ! :)

Cik Ezy Comot said...

ubt gigi? ekeke
cik ezy taruk lipstick je kat tmpt yg ade jerawat..
lg sng..
esok bgon pg tgok jerawat dh ilang..
ekeke

shafmechy said...

cukup pantang kn klu benda tu naik..haha

nhn said...

jerawat still ada even kite dah masuk stage 20s? alaaah T__T

CikPuan Fara said...

hahahah iklan oxy rupanya heheh. comelnye doodle. rasa nk picit-picit heheh ;p

✿ CikCimi said...

oxy ke ubat gigi yg mujarab? :P

ann dhaniah said...

huaaaaa...same la dgn ann..huhu..jerawat naik byk..huhu..tak ske!!!

Elie Lily said...

jerawat cinta la tu!
hahha

cik heroin said...

Hahahahaha sy penah guna ubat gigi masa dkt skol dlu :D

farah wahedda said...

betul2..lau ubt gigi xberkesan apa kata guna clorox hehehe

tieha ismail said...

bbtol tuh...bila dah jadi anak dara ni, kena la rajen bercara ke muka tuh...kan nak nmpak cantik selalu..tol x?

JIJI YU said...

padan muke...

aida4eva said...

jerawat oh jerawat,,


tak sukaaaaa~

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini klu ada jerawat mmg akan badmood smpai jerwat tu hilang baru ok,.hahahah

emieysandra said...

haha..comel la ain, dush33..nyah kau sang jerawat dr muka ain, ehehe *mula belek2 muke sndiri ;)

Botak said...

tenyeh muke gune kertas pasir., sure licin berkilat., hahaha..

Abang Stalker said...

guna ubat gegat.bkn sapu,tapi mkn.hahahaha

diana said...

oxy lagi naik la ain..
muda remaja dulu akak pakai tu la..
jadi banyak pulak..
kerap cuci muka je caranya..
dah kaw2en ni tak de pulak jerawat..
sah le..ubat jerawat ialah kawen..
heheheheh

padle said...

keh3..muke aku pon da makin banyak jerawat..



tapi aku cool saja..^_^

Fika Rozaidi said...

hahaha benci jerawattttt! plg payah nak hilang yg satu ni

YONG JIAO XIU said...

naik jerawat? jaga2...cepat2 cuci muka. jgn nak usik bagai ye, kang merebak pulak.

A retarded kitty said...

gunalah Clean and clear.<--promote kejap

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

buat x tahu jer dgn jerawat tu..nnt hilang sndiri..lg dibelai diubat nnt dia makin manja kat muka..

Abu Huzaifah said...

haha..lawak btul.. anak dara apa lah bngun tghari.. hikhik... ptutlah jerawat tmbuh...

Aimi dan Pakcik Hashim said...

padan muka bangun lambat

fifianggun said...

alaaaaaa,,fifi pon sama ada masalah jerawat

Liyana Yusof said...

hahaha... guna ubat gigi tak berkesan lah kak ain.. muka jd bertambah teruk... jadi merah macam kene bakar.. mak yana cakap, jd macam tu sebab ubat gigi tu panas...
penah cuba dulu..
uhuk... T_T

EZAN IDMA said...

hahah comel betol adek yg kejot kakchik tu. hee.

ABU said...

tu la malas nak bangun, kan kena jerawat dah...hahahha
tp blh ke guna ubat gigi??

alongxp said...

gosok je jerawat tu guna kikir hahahaha

James Alexander said...

ala... jerawat je pon...


picit2 dan pakai ubat pe ntah, ilang le die... bukannye bisul...


ps: sy x penah ada masalah jerawat (dengan nada bangga) hehehe...

Amna.Qadeeja said...

hahha 2la ain, mai pn makin teruk muka huhu xpenah2 naek jerawat skang dah selambak jerawat huu T__T

Uchi kay-f @hmad said...

bhahaha senym kecil bce ntry ni luculah ain nie...


sapelah yg bubuh mambang kuning kat muke ain ni...iskx2

Raden said...

jerawat itu pemanis wajah tahu? try la ternak lagi doploh jerawat..

Cik Zara said...

salam~

betul2.. guna ubat gigi agy berkesan kot. hue3.. :D

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha...betul2...sume produk pon mnipu...atleast ad duwet byk, moley pakai yg mahal2, hehe~

chemay said...

jaga muka elok2 cik ain oi.
nanti nak kahwin susah nak mekap.
hehe
:P

kura said...

ni iklan oxy pula ke kak ain culaikaa? hahah..

*ehem. pompoan da jerawat tu la cute. ceyy! lps ni mst pompoan suka ternak jerawat pula kan. eh ape aku mepek ni. ah ok lupakan. hahah

alia zarfullah said...

cegah sebelum terlambat! tak suka jerawat!

ain itu mata. =) said...

go oxy go! hehe kte pon pkai oxy. so far ok :)
ubat gigi boleh jugak. hihi

bantalbucuk said...

haha..betul tu...cuba ain try tips ni..basuh muka guna air basuhan beras..orang kate berkesan..tapi tak tau la..sebab tak pernah cuba..hehe

Siti Safiyyah said...

haa kalo ain slalu berjaga sampai lewat malam, make sure basuh muka tau. sebab kebiasaannya bila tengah malam mesti muka jadi berminyak. cer la try ;)

caliph shuriken said...

tu bru satu.. kasi kuar byk2 lagi, hukk...

latest en3: doodle pun x sekiut ni

Izat Tarmizi said...

Jangan guna ubat gigi,senior bodoh Sekolah Asrama aku dah guna dulu,hahah,esoknya abis macam terbakar muka dia,nie tips aku

1.Jangan sentuh langsung jerawat tu dengan bare hand!

2.Basuh muka elok,elok,cuci cuci,aku pakai nivea for men,untuk oily,ok jer..bagus gak tu.

3.pastu malam kalau boleh jgn letak krim apa pun,bagi muka kita bernafas,cewaahhh..

4.ada jerawat tu,kalau bole makan ayam,amik yang protein,bagi dia nanti keluar nanah,waktu tu bole picit,tapi pakai sarung tangan n guna benda yang sterilize,basuh dengan air sejuk bagi mati kuman.

5.walla!jerawat takdak!hehe

Owh..umur 20,budak2 lagi..boleh buli

Pyka Rahmat said...

tang menguap tu kiut ok. hahah

cik qiqilala said...

betul betul. da macam2 kite pakai.. tp still mcm tuh. haihhhh. -.-'

Fathiah Hamim said...

tak tau dah nak pakai jenama apa. T3 pun kelentong. kata 24jam. tipuuuu. :D

Jer ... said...

ala , jerawat je ngade2 lebih :P

Jer ... said...

ala , jerawat je ngade2 lebih :P

: husna : said...

haha..igtkan ape tadi...
demm jerawat mmg sakit!

kaizen said...

ingat kot hape la td....

klaka jer ain nih.....

Aujinz said...

hohoho.. jerawat. cumel.. koh koh koh

Ries Lee said...

tido lama-lama lagi, biar kaya kilang Oxy tu. hehe

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

alololo......ade jrawat secoet je tu....hehe.tp comel je lg..hehehe........ ;)

najihah sahami said...

haha.tau xpe..jerawat dtg silih gant. mak aih..ponat nak jaga muka.

ciknabil-a said...

guna ubat gg? boleh kew? hik3!
samala, nabilah pown kadang2 geram ngn produk skunk. pentipu lbh. huhu..

Ibnu isa said...

nice story.. saya yg lelaki pun selalu mcm story ni.. heheh

Sern said...

hahhaha...jerawat je pun ain..btw, baru 20..kah3...adik ni rupanye..ehehhe..

Cik Hujan. said...

Sebab bangun lambat kot ;)

syida spongie. said...

haha. alah, biasa la tu~ haha. pakai oxy oke~

deeya said...

guna kapur barus aje la cik ain oooiii .. p pecahkan campur dalam air . pastu tepek2 kat muka .. okey la nanti ! kah3 !!

Miss Kotak said...

gune bedak sejuk pun bole... :)

Sufy said...

Alhamdulillah, dikurniakan muka yg x berjerawat...yg penting kn ain slalu belai kulit muka tu n jgn main gosok aje...heheeeeee....:p

cik arija said...

demn jerawat..kalo bgn pagi, tetibe je muka nek jerawat,mmg spoilla satu hari tu. tambah2 jerawat batu. ase cam xnak p sekolah ja

Salim Harmanain said...

adess...masalah jerawat pulak huhu

Muhammad Ariff said...

:D

d_LA said...

smlah kta, elok je bertenggek kat pipi..hahaha

amier azrul alias said...

lorh sini pon psl jerwat..
relakksss sudaa.
haha

ayie said...

fusyoo ganasnyee nak pakai ubat gigi..nak follow la..hehe

meaw said...

sygs,tenyeh gincu merah kat jerawat je,kekekekekkee :D

Republic Aku said...

pakai ketip kuku jer senang....keh3

HaNa Hani said...

tahu xpe!
wktu neyh la semua nak dtg beraya kat muke kan
^_^

blog-tips-kurus said...

bahaya le petua Republic tu. Ape kata guna madu.. :-)

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya lak baru pulih daripada jerawat..hahah..parut blom hilang lagi..ades..

shida'R said...

like...hahaha dulu time asrma mmg shida tempek ubat gigi colgate hahaa..

SofieyAzwa said...

jerawat selalu dengki kan

Sarah Mohd Saleh said...

hahha..sgt comey..adorable..muke sarah lg byk jrwt kt dagu nih..pffttt..geram jerk

Подтверждаю said...

as salam..
ain!! haha~ jerawat~
ubat gigi tu, umtuk pimples boleh la. tapi kalau sekadar nak mengecutkan jerawat tu, insya'Allah

=)

ni kartun~

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/06/updatingupdatingkartun.html

Terbelog said...

ade jerawat pun cantik juga :) tp kalau dah byk sgt..erm...

Anak Wak Mail said...

haha..biar jelah jerawat tu jadi penyeri muka..hihi..=)

Anak Wak Mail said...

haha..biar jelah jerawat tu jadi penyeri muka..hihi..=)

shiema sufian said...

tu la sebab bangun lambat lagi. hehe

asfira aminuddin said...

haha comel btol! mmg musim panas skarang jerawat mmg senang naik babe! tak sukaaaaa!

k e y r i said...

haha ubat gigi terbaekk! gune colgate aje ;)

SYARIFF HAIKAL said...

JERAWAT ITU SEKSI..HAHAH

FIRDAUS HUSAIN said...

xbgun pagi kne simbah asid..
http://5185studio.blogspot.com/2011/06/simbah-asid-kejut-subuh.html

Imran nyambek said...

letak clorox lebih berkesan gua rase.haha

bunga said...

hahahha...pakai jer besak sejuk cym..haha..

ejulz said...

gosok guna kertas pasir je.. huHu :P

ejulz said...

gosok je gune kertas pasir.. heHe :P

Nina said...

Ain, cube la gune Yanko..miss u

Fyqa said...

rse nak jrit kuat2 bila nmpak jrwat kat muka kan. hukkk

Solihin Zubir said...

amek pisau, hiris jerawat tu.. ;-p

shida'R said...

ain jerawat itu bagaikan emas perlu dijaga hahaa^^ kalau x muka binasa..huk huk shida de jerawat :(

b a m b a m ' s said...

nnt jerawat dah ilang..parut lak tinggal..demmmm~!! huhuhu

Scya Lollita said...

srius xtaw nk nshat ape sbb jrg gilaa naik jerawat !





cik scya pun kakcik haha !
dan suka bgn lmbat !

teha said...

hahaha ! jerawat laa pulak kan..

ain revival said...

pakailah VCO..heheh..
siyess jadik..or myb atas kulit jep..

:)

Hans said...

hahahha
satu je jerawat
okay jer tu
lama2 dia hilang sendiri
ekekeke

Juvana Episod 8

zacky786 said...

jerawat ? xde masalah lagi ..` gunakan T3.. baik utk kesihatan.. hahaa

iPai said...

macam adik kita je .. hahah

k a k L a m p said...

somellll ain... hahah adoii sakit pewot gelakk.... jerawat tuh normal la.. nampak subur heheheh

miss.Addin said...

ubat gigi ?

hee addin pun ada masalah dengan jerawat tapi skrg alhamdulillah baik dah .

guna la delacin T tapi tak elok sgt la .

sarah mohamad said...

hormon tengah tinggi memang jerawat mudah naik. kalau hormon stabil, jerawat naik jarang2 je :)

ahmad endo said...

cool lah...hehehe...aku semalam layan makan kacang sambil tengok tb...dan hari ni aku pun dapat lawatan dari jerawat2 ni...hehehe

trigyy said...

hahhaha. ubat gigi pom oke jugak.try la...

nice drawing. mmg tak sia-sia dtang blog nie sllu.. hehhe

alyaclumsy said...

hahaha, lawak. nyah kau jerawat! syuh2

abglan said...

ha ha ha!!! klako... nk gelak smpai pecah screen ho ho hO!!!

cpahniza said...

whoaaa...sy ngah mengalami mslah jerawat skank! haih time2 umoq cmnila dia nak kuaq..tensen toi..sobs~

NisaAdnan said...

guna ubat gigi? mujarab ke? nak cuba try test lah. hehe
*aah sume produk mcm hampeh je kan

Lizzie Yasmin said...

cover dgn tatoo tampal.. hahaha

Bella Bell said...

haaa... cuba lap muka dengan kertas pasir nak bagi hilang jerawat tu.. heheh!!~

kura said...

kak ain zalikha. pinjam kata2 kak sikit yew. harap xkisah :0

Encik Psychopath said...

garnier for men la.

iwan_dextrous said...

hihihi..tanda kematangan tu.ahakz

cik aletheea : said...

wargh....
chooooomel!!!!
*bukan jerawat ye, tp doodles tue ;p*

De'din said...

rasa macam nak bakar ja muka tu kan,,
biar x dak apa trus,,
hehe

Wanie said...

ubat gigi?huhu
slalu buat bodoh je jerawat naik..keke'nanti die hilang la..:)

Mas Nur Shahirra Saleh said...

cartoon kk ain sgt la comel ! geram twu x ? :D

azi nur said...

katekan TIDAK pade jelawat!!!

Anati Soki said...

ain!! cube try bedak sejuk! time malam sblm tido tuh tepek budak sejuk kat muka. insya-allah. kurang la jerawat

Hayati Hamzah said...

sepit rambut dr dlu sama kak cik ni . hahahahahhah lepas 5 taon , sepit tu awk tukar la kale kelabu ye ? hahahahahah

Ardini Humaira said...

ubat gigi? nak cuba ak la hehe

Atika Farha ;D said...

berkesan ke oxy? i pakai tak berkesan sgt. okay lagi T3

Marya Hana . said...

OXY berkesan ! jangan guna ubat gigi, takot tinggal parut jerawat..

[sutera kasih] said...

cubalah guna minyak gamat hihihi

YOUsoF said...

Dengan jerawat, muka mudah nampak kemerah-merahan. Jimat blusher dah.. ;D

putri debab said...

betul ke guna ubat gigi boleh baik..?! hehehehehee