Jun 8, 2011

Barang terpenting dekat hostel, saya tahu korang pun ada kan?


 Eleh, tiap-tiap sem pun kau takut Ain..... Hahahaha.










































 Sila skrol ke bawah...





































 Tadaaaa...




















Ini lah barang terpenting.  Majoriti yang duduk hostel mesti ada maggi dekat loker or laci or tersorok dalam baju.  Mesti punya.  Macam saya makan maggi boleh migrain, tapi nak buat macam mana, Maggi ni dah macam peneman setia bila lapar dan tak dapat nak beli makanan kat luar.  Even ada satu paket sekali pun kau tetap peneman setia wahai Maggi.  Terima kasih kerana banyak berjasa kepada perut yang banyak cacing ni. Hahahaha.   Tapi jangan makan selalu lah, ayah saya kata tak elok.  Ada faham?











150 komens:

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha.makan jgn xmakan..sgt lawe doodle ain ;))
baru td pas melantak megi murtabak.hee

Cik Ezy said...

megi mmg penting..
ingt dulu mase duk hostel sahur pon ngn megi..
mmg penting sgt la 2..
hahakk

Aisyah Aina said...

comel je makan maggi..kalau makan banyak tapi tak boleh buat orang mati...hari2 makan pun takpe kan sebab sedap sangat :D

Amna.Qadeeja said...

haha taw xpe, meggi tuh stok wajib oke ;D

dak eina said...

ain buat sis rindu nk mkn megi.. dh lme xmkn megi..huhu

joegrimjow said...

kekekeke
comel

Salim Harmanain said...

sama2...wajib ada tu kalau tak bekeroncong la perut hehe ^_^

schaze zainn said...

hihi dulu waktu jadi student memang maggi jadi peneman setia la and of course bertambah syg waktu tengah pokai..ekeke tapi bila tengah kaya jagan harap nak pandang..ehehe tapi bila dah kerja ni dah stop makan benda-benda macam ni sebab stay dengan parents..hikhik

Dea said...

hoho..xsah kalau xda maggi kan...:)

isma said...

betol... bile tak ada meggi.. mesti menggaban cari..

iz said...

Barang terpenting utk sy adalah seutas jam.. Kenapa penting?? Aderla.. Rahsiaaaa..... Hihi

sergeant keroro said...

setuju!!! nice la,hehe xD

lapor nih, nak jugak ain!!

*merengek*

Wani said...

ha'ahhh , still bawak walaupun tak boleh bawak . haha

*baru je lepas makan maggie , huhu

Pijahh' de-Arr said...

hahaaa..ing apa daa..~

sem nanti tak mau mkn megi..~~

azam*

#HAHA~~

cpahniza said...

sdp tu megi tuu..lma xmkn..aishh!

dulu msa dok ostel smalah...siap tiap2 org mst bli megi tp len2 prisa..bla nak mkn suma wk kua sorg satu den ktowg akn mkn dok lm bulatan pusing mkn sowg sket so tiap2 org leh mrasa suma perisa..haha...best2...

teha said...

perrgghh.. suke maggi rupe nye...

Didiey Fadhilah Ramli said...

setuju!Kalau saya pulak, magi & milo 3 in 1 tu.Kt rumah tak penah teringin milo tu tapi kalau kt hostel,hari2 nak :D

Farah Hanis said...

haha.annoying :P

nursayidatina said...

HAHA. setuju dgn kak ain tapi tina tak mkan maggi..

:)

ak1 said...

laaaa...ingat kan ape la barang terpenting tu tadi..hahahahaha..dalam byk2 maggi maggi kari je yg best..yg lain xbest kan?jgn makan maggi byk2 tau nanti boleh botak..hahahaha..

Farah Hanis said...

haha.annoying :P

haha said...

haha .sumpah comel :)

ohh ddy said...

tak suka maggie, suka PAMA je. heheheh

UNA budak BAEQ said...

HAHAHAHAHA !
dulu makan megi bila kt hostel jeh sbb mak tak bagi makan ,hikhik

James Alexander said...

bukan student tegar la kalau x makan maggi...


ps: maggi itu indah... hahaha..

YONG JIAO XIU said...

hehehe sy suka mammee er ejaan mcm salah je. lama tak tgk peket mammee ni. dah lama tinggal maggi or mammee ni. dlu time blajar mmg tul ada mammee or maggi,terutama sekali time dah mmg takde duit. huhuhu.
mmg comel lah. ain, tablet ain beli ni harga berapa? try suggest kat sy yg br nak belajar ni.hehehe

zacky786 said...

hahahaa~ comeii .. maggie ngn student mmg tak dpt di pisahkan ~ :P

NURUL AINI NORAZMAN said...

klu time xde duit,.or malas na turun pegi beli makan je aini makan magie ni,.hahaah
waktu yg JANGAN makan maggie,.ialah time nak final,.hahaha

YONG JIAO XIU said...

ha lagi satu, ain. hehehe thanks ye jadi follower sy.

Fika Rozaidi said...

maggi buat rambut gugurlah T_____T

Botak said...

jarang makan meggi., kalau mee sedap, ye., wahahaha

YONG JIAO XIU said...

hehehe thanks ye ain, maklumat tu betul2 berguna. insyaAllah akan beli nti. selamat la tak mahal.

kaizen said...

sumpah x aci!!!

*xmo blnjer mekdi....

ღ p!nk veLvet ღ said...

mase owg keje jauh dr umah dulu, slalu sgt megi jdi pneman ... mmg tak nafikan, rambut sgt2 gugur, uwaaa~~

naseb baek skang da dok umah, hehe~~

@juera said...

mse sy stdy dlu pn cmtu gak..maggi dh mcm brg tpting la..nk jimat pnye psl kn..best lak ingt zmn stdy dlu2..=)

zacky786 said...

maggie sedap sgt ke ? haha.. baru perasan.. adehh .:P

CikPuan Fara said...

hahaha comel je doodle ain! heheh. btol2 tu sapa penah dok hostel mesti penah makan maggi kan ;)

Syafiq_Elf said...

Maggi rupanya. Ahaha~ ^^

Sern said...

hye ain...sern membalas komen sis aritu.. sern tak amalkan makan maggie...makan sekali nak muntah..perut tak dapat nak terima..tak tau nape...tp untung sern gak tak makan maggie...ehehhe...

Azmira Yusoff said...

Dah lama aku tak makan megi ney ! tadi beli brg nampak megi terliur je . tapi malas nak masak ! ahhaha

Belog MTT said...

Comellll sangattt... Yang tak dok hostel pon salu jer makan meggi..HEHE :)

Encik Psychopath said...

kite suke mamam megi. maggi kari paling feveret taw. kt umah ke kt hostel ke kt umah sewa ke same je.

temoxskema said...

megiiiiiii :))

EZAN IDMA said...

pergh. natang ni la yg best time kat hostel. letak air pans je dah siap! heee

farah wahedda said...

tiap2 ari frah mkn maggie smpai naik muak dh huuu

cik hani said...

zmn belajar megi tetap ada..
tp mujurlah saya ni bkn gila megi..

bantalbucuk said...

waaa...kena marah pula kejpa tadi tetiba sebab tak tolong cari..haha..tapi memang wajib ada la barang tu..hehe :p

trigyy said...

hahhaha.. nice la ain ni. citer + lukisan besh.. suke2x

Pyka Rahmat said...

terkejut kita dengan ke-tadaa-an tu. serius. haha maggi boleh bawa maut lah kak.

kembatolo™ said...

suka makan mentah mende tu. bhahaha

ummi.nur.atirah said...

a'a budak hostel mmg suka makn magee.. :) mcam sayerr

SYARIFF HAIKAL said...

AIN MEGGI SATU!..FASTER2...TEH O AIS SKALI..ANTA UMAH K.

Aimi dan Pakcik Hashim said...

ha ha ha
sedapnya aku makan sotong 3 rasa ni, ada telur dadar gak

perghhhhhhh

Pure Lily said...

penah saket pwot sbb mkn megi rendam ayer sejuk ajer..
tp lapar punye pasai...

kura said...

masa sek menengah selalu la mentadarah manggi. tp bila masuk u, ai dah tak mkn megi dah yuu. Hahah. sbb kedai mapley kat bawah blok je kn. Haishh! betul2 gemok dok kat u ni. Adedehh...

Wanie said...

haha..
2 stok yg wajib ade beli bljr..
lpas dah habis bljr pn ade lg..:D

BBQ@Batu Feringhi

Adam Narzuan said...

wahhhh comelnyer blog ni... mcm owner dia jugakk..adam follow yer...

Uchi kay-f @hmad said...

oh meggi engkaulah penyelamat perut si ain ..

terima kasih cik meggi..!!!



ps-memori pahit duk umah sewa mkn meggi sambil nanges ..oh sungguh tragis ;(

Tea said...

paling bnyk makan megi mase duk kolej. mase skolah tak reti! pergh. huhu.


jom singgah dan bace:
puaskan hati pelanggan .

jom like page ni:
Secret Propaganda

HonEyBuNNy said...

hehe....betul tu...

baru ja lepas makan magie tadi..haha

APi said...

stanby roti la..
khasiat sikit.. ^^

ishiko said...

stok megi itu harus ^^

shida'R said...

hehehee..betol2 mmg meggi yg plg utama kalo duk ostel ke2 baru kgiatan lain hehe..^^ pndai ain :)

Cik Hujan. said...

Makanan favourite saye :)

d_LA said...

hahaha..megi ni makanan wajib ada..even dh kerja pun mesti nak kena ada gak..yumyum

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

hehehe.....dulu mase blajar megi sedapppp sgt....tp bile dh keje ni...tak pndang pun T__T... huhuh

De Mois said...

haha..SS tak ada pun megi kat loker. sebab SS mintak kawan je. huhu

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Mohamadazhan hjDesa said...

haha..penting tu...kadang2 terdesak itu menjadi sasaran..=)

Nina said...

Ain..rinduu laa..xelok tau makn maggie sllu..tke cre..baja elok2 ye syg :)

b a m b a m ' s said...

ehheheh..betol!!stok mesti ada magi nie kalau dok hostel..even CB dah keje.. kat opis pon mmg ada stok megi!hahahaha..

p/s: nak minta tolong VOTE boleh?

step 1 : klik LIKE http://www.facebook.com/churpchurp
Step 2 : Klik VOTE pic saya.. LINK PIC
Step 3 : dah boleh klik PANGKAH.. hehehe..

Thanks!

cimOt said...

mesti ada stok tu..jgn sesekali kering..nak mampos??hahahaha

hai ainnnn..

Amni said...

serius kalau kat hostel dulu, mak dah pesan awal2 jangan makan maggie.. bila cakap kat kawan-kawan, semua cam tak percaya je... mak memang jaga makanan kitorang.. tapi sekali sekala makan jugak.. baru melantak maggie semalam.. hahaha

Abang Stalker said...

aduyai..kelaka gle mke katun tu.rs nk pukul2 je smpai lbm.haha

ejulz said...

xkan belasah maggie je kot.. heHe.. suh la abg belanja mekdi.. haha

chemay said...

sama laaa..
lepas makan megi mesti migrain.
tp still jugak dalam loker ada 2-3 paket.
simpanan untuk waktu susah.
hehehe

iffah imani said...

hahahaha lawak...

syrupmasin said...

haha..laa maggi ke :D

deeya said...

owh ! memanglaah .. student dan maggi memang tak dapat dipisahkan . bhahahaha ! sedap wooo ~

*Miss Syahnia* said...

betul2 lg2 yg hidop bujang
megi mcm2 perisa ada dlm
stok..snang + segera + kenyang
haha

diana said...

hahaha..
ingtkan apa benda la tadi..

bact. said...

kih3..
meggi best taw mkn time panas2 plus lapar gila..

tp yg xbestnya
tak kenyang..
grrrrrr

mardhia yusof said...

isssk. meggi ye.
ingatkan biskut munchy's..
hehehe..

dulu sis pun mkn gak meggi.
tp skit je la.
tu pun share dgn kwn2.
sbb tak elok kan.
ada MSG.
byk admixture.
tak baik utk kesihatan.
hati2 ye.
;)

ann dhaniah said...

meggi!! hoho..ann baru sem 1 da start mkn megi..huhu..jimat2..nak merasa susah jugak mcm kawan2 lain..

Red said...

makan maggie perut cacing ye.??



tape. minum arak nanti cacing mati *ain ajar. haha*

Cik Mimie said...

huhuhu..ingt se blaja lue..slalu ajak mmber mmcekik megi tgh mlm2 buta..sbb lapar..hahaha

YOUsoF said...

Pehh.. serius teringat balik kenangan makan maggi kari campur kerepek bawang.. kruk² bunyinya.



sejak dah stay ngan family dah jarang sangat makan maggi, kalau ada pun ngecek adik atau akak atau mak.. tu pun kalau diorang masak maggi tu hehhe

sya hassan said...

mmg btul ain.. kat hostel ke.. pergi camping ke.. maggi adalah brg WAJIB..even pergi holiday skalipon.. haaha

little_teddy said...

hi ain...hmm comel la awak .Ada ribbon atas kepala awak tuh,lagi la comel...PAtutla botak...selalu makan meggi.heheheh jgn marah.hehehe

Anak Wak Mail said...

oo..makan maggi tak ajak!

Jer ... said...

huhu , maggie sedap perisa asli :D

syAzAnA said...

itu barang kan, sangat wajibb lorrrr. lau xde, mmg xsahh. pembantu disngat kelaparan yg amat. ehhe

ciknabil-a said...

alalaa comelnya cartoon dia..

hmm nak jugak mee sedap. hehe.. :)

Bella Bell said...

saya suka makan meggi.. meggi asam laksa sedap.. nyum3.. hehe~

M Fizan said...

haha..makan megi sorang2..ajak lar saya :)

omai.n i k l i s a said...

comel gile entri ni!

Ecah Shafiee said...

sokong..mmg peneman setia jugak..kalau tgh2 pagi buta perot tak bunyi mmg x sah..masak air panas rendam maggie..perg, mmg layan mkn panas2..

Arief Arf said...

betul!
maggi adalah makanan paling wajib time study. hahah
tapi jgn makan byk sangat nanti botak plak hahahaha

Puteri Iqa Izyan said...

makanan wajib bila poket kering =))

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

suke tgk cute2 cartoon tu..mnyerikan entry kamu ain!!

p/s: thnx tau sggh ke blog n komen...
kamu2,sy nak tnya,adakah kamu ni kembar yuyu zulaikha??heheh,tgk sekali rupa cam ad persamaan..sowei lau silap..n soei coz sy pon baru berjinak2 jenguk ke blog kamu =)
blom kenal spnuhnya.

Hans said...

dah lama xmakan maggi
dlu suka tapi skrg xnak makan dah
sanggup makan biskut jer masa belajar ari tu
hehehehe

eh,kamu design header blog tu sendiri kan?


Review Filem KL Gangster

Ries Lee said...

jangan makan megi selalu, nanti sakit kepala guling-guling.

caliph shuriken said...

time study dulu maggi ni kira stok wajib ar, huh...

cik qiqilala said...

dulu dapat control tak makan maggi. skang tak bole da.. aisehmen..

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya dah bertukar kepada buah2han;;heheheh

Abu Huzaifah said...

haha.. maggi sedap sangat kee?? hikhik... itu ke yg terpnting?? huhu.. nice entri beb..

Liyana Yusof said...

hahaha... cute sgt kak ain... hahah... sama lah.. kt hostel pun yana selalu mkn meggi jer.. tapi magi ader msg, n menyebabkn rambut gugur bnyak... jd sekarang da xmkn meggi lagi.. sekarang mkn coco crunch atau honeystar, sebagai penganti susu, sebab xder peti sejuk, wat milo jer.. ^_^

eLLa said...

betul2..maggie r perlu dibawak..even saye yg duk kt egypt nie..msti wajib kene bawak maggi satu beg..bekalan utk setahun...hehe

k a k L a m p said...

ain ko ni siyess la... siyess lawokk.. hadoii idea ko x pnh kering kannn

Sufy said...

hua3..sengal2 ubi...:p

agak2 kalo hari2 berbulan2 asyik makan megi boley bawa mati x?

camat mnjamu selera ain xoxo

wa khairul onggon said...

Betoi.. betoi.. betoi.. Megi tu stok nyawa tu hehehe... :P

merahitujambu said...

kan..time tu laa masa sy belajar cari..ahahaha..time2 sesak.

Wan Sandx said...

hehe lukis sendiri ke karton tu?? kreatif2..heheh sandx suka

Подтверждаю said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

ain!!
lamda dah tak singgah blog ain!
hehe~ pakcik kesibukan ya amat al-maklum la.kawan2 kawen, pakcik dipilih jadi pengapit

=_= <--muka blurr bila diplih.

oo..maggi~
memandangkan pakcik belajar kat us nun..maggi2 tada. pakcik makan skittle~ yum2 kecik tapi isinya, umph!! boom! dalam perut

>_< <--muka sakit perut masa kuliah

terima kasih berkongsi cerita dan doodle~ jeles pakcik tengok doodle comel~

Entri Pakcik ynag ain dah baca~ :

WIDGET TRAFIK PERCUMA..

so..
nak tanya lagi~


apa mood ain sekarang ni? sebab?~

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

alololo kiutnya dier makan megi hehe

emieysandra said...

same!! klu hbis stok megi kne cpt2 beli..kang kelaparan nti kebulur sorg2 kt asrama tu =.='

shafmechy said...

sy dah stop mkn maggi =(
tapi kalau lepak mamak selalu gak order maggi goreng =P

: husna : said...

comel je..megi? itu maknan ruji insan bergelar pelajar!

shahjiehan said...

doodle ain mmg cun2 lah..comey sgt2...
geram.... buatla doodle SJ plakkkkkk

abglan said...

he he... sangat cute!!

HaNa Hani said...

haha....chomei gile!
kalo xde maggi pown dlm loker tuh snggup beli kat umates sebb lapa
^_^

Raji and Yeen said...

hahahah taw xpe
dlm byk2 mee segera maggi jgak yg best T.T
rindu nk makan maggi

budakkampung39 said...

hahahaha makan megi je ke??mane milo?mane nescafe?mane biskot mery?keh4.....saye suke mee rusky...hehehe.my feveret tuuuu....lagi 1,takkan la bru 1 BE,blog kamu punye la besh macam ni,yang datang pon berduyun2.cis....jeles...jeles

Hanim Mahali said...

hehehe... megi rupanya barang terpenting dia tu...
makan megi tak boleh tiga hari berturut, bahaya... risiko nak kena kanser tinggi...

ABU said...

hahaha kiut dan lucu...
dulu2 masa study maggi adalah makanan kegemaran aku..
sekrang dah tukar..nasi gorng kampung pulak..:D

alyaclumsy said...

megi peneman setia bagi setiap student, hehe :D

aniswany said...

ouh, I LOVE MAGGIE <3

Haziq Zainal said...

Maggi memang wajib ;)

Nzyrahun said...

lol pandai betul melukis ekekekkee
comeel

iekasub said...

jarang makan megi la pulak..huhu. 6 bijik tu cukup sampai 1 sem.hoho. tapi megi memang sentiasa jadi penyelamat and always sedapp! ;D

Republic Aku said...

makkk....nak kumpul sampai berapa ratus komen ni...keh3

blog-tips-kurus said...

PANTANG orang sebut, mesti nak cari jugak! ish!
*tau cara masak megi dengan selamat kan?
*saye tak belajar Jepun la dear. kena tanya my sis. :-)

♥ a Y e N g ♥ said...

alololo.omey nye meggie die:)

sha my heart said...

ya, megi tu barangan wajib. Ye la, mana tau kita tak sempat nak beli makanan ke, apa ke.. boleh jugak isi perut =)

SofieyAzwa said...

Maggi tomyam semestinya!

tia @ Ini Kisah Tia said...

ala comel katun ni ;) sukaaaaaa .. mimik muka semua menjadi ..

cik heroin said...

Sy makan gk dlu tp skg msok mtrik kena kurangkan aa. xbgssssss.. haha

rNesZaiNe said...

HAHAHAHA :D Setuju !!!
Maggi lah makanan setia bila duk hostel
HAHAHA :D

btw , comell catoon tuh ^.^

Nur Fannun said...

tak mkn maggi lngsung mse dok kt asrma, wlupun member offer..even rmh sewa pun.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ms zaman sekolah asrama dulu salu simpan stok megi..

syida spongie. said...

haha. ingtakn apa benda da ni~ maggi rupanya~ jgn makan selalu, tk elok,. :D

meaw said...

megi tak makan,lalalalalala....paling save bajet pon masak bubur nasi ngn ikan bilis :P

Alynna said...

sokong!!
kalo duk asrama stok megi memang wajib ada..
backup utk time2 kecemasan..
hehe...

Solihin Zubir said...

haha.. tringat msa kt kolej dlu..
dpt elaun, trus beli stok maggi.. utk masa sesak.. heheh..

ain revival said...

pernah makan megi dalam bekas y besar..lepastu mkn reramai dgn ahli bilik..miss dat memoir~

miss.Addin said...

addin suka makan maggi laksa :)

sarah mohamad said...

haha. maggi memang sentiasa kena ada. backup makanan tuu. hihi

Lizzie Yasmin said...

makanan ekonomi.. past duit habis wat shopping.. hahahaha

azi nur said...

sdapnye meggi pecah teloo...

Atika Farha ;D said...

SO TRUE!

[sutera kasih] said...

megi sgt sedap !!!