Dec 24, 2011

Alaaa tomey tomey Part 1


Terima kasih sebab cakap kartun saya comel... ya ya ya, saya da tak boleh kira berapa orang kata kartun saya comel.  Sekarang saya nak tanya, Ain Zulaikha comel tak?? ............................................... Tiada jawapan. =.='


Hehe.  Kepada adik-adik yang dah amik keputusan PMR tu, tahniah lah ya pada yang berjaya.  Pada yang tak berjaya, jangan sedih, jangan berduka cita, sebab kak ain kan ada.  Pilihan raya tak lama lagi eh? Tetibe =.='


Seronoklah siapa yang dapat cuti seminggu sempena perayaan krismas dan mid semester UiTM untunglaaa. Kita praktikal tak dapat cuti pun tau.  Kita sedih.  Kita nak cuti.  Nak cutiiiiiiii :(   Nak tengok cerita Songlap , Suatu Malam Kubur Berasap.  Hari tu Puss in Boot tak sempat nak tengok.  Tapi tak wajib pun kan? hurm... Okey lah enjoy dengan cerita yang terbaru.  hehe. 









































































































1minit kemudian...














































































































































Terima kasih lagi sekali sebab sudi baca, shared and komen entry lepas saya, thank you so much.  I lap you  :) Muahugs! 










Pesanan:  Nak ajar budak kecik mesti daripada kecik, takkan nak tunggu dia sampai boleh main gitar or drum baru nak ajar benda baik-baik?  Haha.  Tak susah pun nak ajar budak kecik daripada kecik sebab diaorang senang dengar kata.  Even saya ni tak de pengalaman jaga budak-budak kecik, tapi naluri keibuan tu.. haishhhhh.. haha.  :p 

65 komens:

LIYANA MASTURA said...

HAHAHAHAHA. lawak nye lahh budak kecik tu:p

twinkle twinkle said...

ahha comel btul:)

Nyamuk Terbang said...

ala comel la lukis

noraliza said...

alah tomey2..ain pun tomey gakkkk..baguslah naluri keibuan telah disemat didlm ati..hehe

kura said...

hahah. menurut arahan betul laaa :0

niesa said...

katun ain comel...ain zulaika comei jgk kot hahahah larikkk

diana said...

hahahah...
aduhai...
garu2 pun dia ikut.

Puteri Iqa Izyan said...

ain comel la. macam rossa. muehehehe.
*muka serius*

sebab tu orang cakap melentur buluh biarlah dari rebungnya :) suka tengok budak2 yang diasuh psl solat, life, etc time kecik2 lagi.

Anati Soki said...

ahahaha.. comel

YONG JIAO XIU said...

hahahaha mmg lawak.hadei la, huhuhu. payah gak tu, pernah ajar cousin lelaki solat, rasa lagi baik explain dulu n buat demo dulu sebelum biar dia ikut solat, cz klo pompuan, kan tangan dlm kain telekung.hehehe

Bluewendy said...

hahahaha..tomeynyeeee~

Ezy Chiaki said...

kehkeh..
siap sruh benti dulu nk tnye pnye psl..
bgos betol.. haha

psst.. kite dh tgok songlap..
arini nk tgok lg.. yea!!
saje bkar line.. kehkeh

larikkk~

Zaki Muhammad said...

nice entry
ya kata orang tu nak melentur buluh biarlah dari rebungnya

sweet sgt lukisan2 kamu,,
mcm tuan punya belog juga

Rina Rossoneri said...

memanggggg tomey tomey.... kita xdpt nak komenlah tang owner blog ni yeh.. hahah tp yg selalu mintak no phone ain tuh, bagi dorg ain tomey hahahahah

Yayan. said...

comel gile :D

Cik tikah said...

doodle kak ain comel, kak ain sejuta lagi comel :p

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

kita pun tomey jugak
hihi

Fazeerul... said...

hahaha.. comei gileee !!! ;D

Saddila said...

heee comel je dia tanya berapa kali garu dagu . haha

ehh kak ain zulaikha pun comel la . okbai

Abg Stalker said...

hahaha..da jelas lg nyata sifat keibuan dia tu.da bole da ni. :)

aimie amalina said...

hhahaahhaa
ala tomey tomey
tulah budak2 kan
dme ni jujur
dsuruh ikot
ikot jek
hehehehe

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

hahaha..best..

mohd hafifi said...

adik tu ikot prangai teng teng la tuu

LAici KAng Ais said...

mmg comey kartun tuh mcm ain jugak. niceeeeeeeee...

ieyfa syifa said...

tomeynya kartun akak. rasa nak lempang2 je. hee.

cik dila.. said...

alahai..comey gilerrr..hahaha

dear yayah said...

cutenye XD.. ain pn cute..

Syahirah Suhaili said...

kihkih..comel je 2 adek bradek nie..hehe..btol2,nak mlentur buluh biar dr rebung..chewah,tetbe klua pepatah plak..haha

qila said...

boleyh pulak, "kak, jap jap..." comeyyyy :D

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha~ sume pon nak ikot :p

Fizah Ibrahim said...

Hahaha, comey je ! =P

nurtiradluvers said...

comel kartun2 akak.. Ala tomey-tomey.. hehe

blog-tips-kurus said...

kak ain kena la ready garu semua yg patut before start ye. haha!

ADEEYA said...

HAHAHA! comeyyy !:D

Miss Malyna said...

SUke ng katun2 ain....bole ilangkan ase bosan wat TESIS yang memeningkan..hihi anyway thanks sbb da bg org senyum :P

Miss Malyna said...

Ske sangat ng katun ain wat...leh ilangkan STRESS wat TESIS ni.. n ain da wat org tersenyum..thanks ain:P

padle said...

alala tomey tomey...memang tomey pon doodles ni..^^

SoutulMujahid said...

hahaha. cutenyeeeee. hehehehehe. nabi saw kata, didik anak solat pada umur 7 tahun, kalau umur 10 tahun x solat, boleh rotan dia.

CHukum Pakaian Santa Claus

sya hassan said...

sape kate xde jwpn.. ade la.. ain comey k?? hihi :))

cute je dua bradik tue.. hehe ain.. ciri2 keibuan dah ade.. xlame lagi hidang nasi myk la ye.. hihi *gurau2

bantalbucuk said...

hahaha..comelnya la hai..lawak pon lawak gak..:p

yana lyana said...

aloh aloh...tomey tomeynyeee..hehe..

p/s : jgn tgk cite 1 mlm kubur berasap tu..langsung tak best ok! 0 bintang i bagi..huhu..

Solihin Zubir said...

ahahaha... ala tomey2...

garurumon btoi akak dia.. haha..

miSs aMaL said...

hahaha..da blh kawen da nie..:P

dabuldahi said...

:)

teyn teyn said...

adek pon ikot same eh ain ?
right .. meletur buluh biarlah daripada rebungnya ;)

merahitujambu said...

tu sbb ibu kata jgn ckp bukan2 sbb budak akan buat apa yg kita buat..jadi xleh ckp bukan2 dpn diorg

Terbelog said...

alamak..
macam tu plk..
lawak2 hehe

keri ikhwan said...

memng bdak2 cmtu bla diajar solat.. klu kita batuk, dia batuk, menguap pn dia follow... bersin pn nk tiru haha...
truskan ajar smpai dia pndai :)

SoLy SoLicious said...

hahaha...nyempat lg nanye bape kali garu dagu..

cikmuda said...

ee comel.. :)

Hashira Yusoff said...

betul ckp ain tu..dah beso gedabak jgn harap la nk ikut ckp kita2 nak2 pasal solat. liat kemain.

p/s-->comel doodle! ;)

~Dr.CiNta~ said...

hahahaa comey gile kak ain ;D

YOUsoF said...

COMEL bangat!! ;D


Betul, ajar budak kecik ni seronok, kelakar, at least ilmu kita berkembang insyaAllah.

Liyana Zahim said...

Wen i say it is cute indeed it is cute.. Doodle AZ always makes me smile.. :) AZ pun comel jugerla...

Kazen said...

mmg comel kartun...betul tu melentur buluh bia dari rebungnye...bile dh beso payh nk mengajonye...nice and best entry :)

Yatie Awang said...

betul tu, budak2 ni ceperti kain putih, bagaimana kita mahu corakkan...

Perbaiki akhlak dan peribadi

SheaAzhar said...

HAHA, comel je ;-)

maisarah sarah said...

ahaks ajaran sesat buat si adik.hehehe.gurau jew

eLLa n aLia said...

comel nye..... :)

faridah nazurah said...

kartun2 yang akak buat semua comel2.. hehe sis pun comel jugak :)

m!3yr4h_LolLy said...

ain zulaikha comel la. dah jawab nie. hehehe

betol to, melentung buluh biarlah dari rebungnya.

Fara E's said...

comelnyee adik , haha

Rashid said...

bijak bijak .. adik tu bijak. Dikenanya kakaknya .. hehe

MIMIE AIZA said...

ain nak garu kepala berapa kali

Cik TeN10 said...

Haha betul tu.. Tp kn jgn disuruh ikut je.. Kna jgak cite kt dia kenapa perlu buat mcm tu mcm ni so that dia tahu and faham.. takde la hanya ikut buta2 je ape org buat.. Btw i like it so much !!!

Naluri keibuan dh ade tu, tggu ape lg cepat2 la..hihi ;p