Feb 20, 2012

Kepada jejaka yang bajet macho untuk saya

Assalammualaikum,






Saya tak kisah pun awak tak TOUGH, sebab...


Awak selalu berlagak macho depan saya.  Awak selalu kata awak nak jadi yang terbaik untuk saya.  Even awak sedar awak tu tak de lah hero mana.  Saya suka perli-perli awak gelakkan awak kalau awak buat sesuatu.  Saya selalu kutuk-kutuk awak.  Huhu maafkan saya.  


Awak pernah kata awak sanggup berubah untuk saya.  Tapi saya tengok awak macam tak berubah pun.  Tapi adalah berubah sikit.  Sikit jeeee.  Kekadang saya tengok awak lagi baik dari saya.  ihikss


Kadang-kadang tu, bila saya lapar, awak sanggup turun kat tempat saya kan.  Dah lah awak tak de transport.  Awak sanggup pinjam transport orang lain.  Semata-mata nak datang kasi saya makanan and tak sanggup tengok saya kelaparan.  Saya tanya minyak guna duit sapa, awak jawab awak guna minyak masak.  haha.


Awak selalu tegur saya kalau saya pakai seksi-seksi.  Awak kata, awak tak suka orang lain pandang saya melilau mata ke arah saya.  Even saya tak de lah pakai seksi mana, baju lengan saya terangkat sikit pun awak duk tegur.  Awak betul-betul jaga aurat saya kan.


Awak selalu dengar saya mengeluh letih, sakit, marah-marah kekadang tu time saya pe'ot awak sanggup tadah telinga semata-mata faham situasi saya yang tengah panas.  kan kan kan.  Huhu.  


Bila saya nak buat sesuatu tu, dan tak menjadi.  Saya patah semangat , awak selalu cuba nak naik kan saya balik.  Awak selalu bagi nasihat, tunjuk ajar kat saya.  Padahal awak pun bila patah semangat susah sangat nak terima nasihat saya, grrrr.


Konon awak tak takut kena kejar anjing padahal bila dah kena kejar lari jugak.  Haha.  Konon tak takut hantu, bila dengar bunyi pelik terkejut jugak.  kah kah kah.  Booooooo ops. Saya jahat dengan awak kan?


Saya bukan nak puja awak sangat pun tak de maknanye, buang karen je, cuma saya hargai setiap apa yang awak buat untuk saya.  Susah mana pun awak, awak selalu fikirkan tentang kebaikan saya..


Inilah saya nak cuba sampaikan...










seOrang lelaki yang benar-benar mencintai anda tidak akan membiarkan anda pergi , tidak kira bagaimana keadaan sukar sekalipun
Kita sepatutnya bersyukur, Allah beri kita peluang mengenali orang seperti dia :)


"Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu" - Permata yang dicari

85 komens:

amier azrul alias said...

wowww..
hehehe

evagurl (podshop) said...

untung Aki Uno :)

mr.panda said...

cdih nye...panda doakan yg terbaik utk korg ye...cik ain jgn sdih2..

p/s :: ain tlg la blikan dia appeton..kih3

onie said...

sangat hargai jika adanya lelaki seperti itu :))

Yuyu said...

takpe tak tough,takpe ada perut buncit berketul ketul..asal ikhlas kawan dgn kita terima kita seadanya...

Faiz Tapit said...

oh, nsib baik kite x taf
kah3

♥ a Y e N g ♥ said...

ghomentik tau.geram itewwwww.ahaks :D

faridah nazurah said...

alololo comelnya.. heee betul tu sis.. xkesah la dia tak tough mcm john cena, janji dia sayang kita sgt2 kan

Amna.Qadeeja said...

sedih plk entri nih nak menitik air mata heee terharu baca T__T

APi said...

ai ai..
ni rasa nak tough sama ni.,,
kekeke

nia marlissa said...

comel2 je kalau mcm tuh

Gadis mutiara_Solehah said...

wah,sangat lah meaning.. Terharu and nak nanggis,hehe ^_^

eyqa amin said...

sangatlah sweet :D

Hashira Yusoff said...

wahh..untungla dpat laki romantik.
kawin jelah terus Ain. :P

-->Etude House: Dream come true

keri ikhwan said...

dah boleh kawe dah tuuu... lg romentik nanti :)

SAYA BUKAN SAMDOL said...

semoga berkekalan hendaknya. =D

shida'R said...

seronoknye dicintai.... :)

Tasha said...

sweet kemain~

semoga cpt kawen!

cimöt said...

alahaiiii..tomey yewww buat lagu tu..

blog-tips-kurus said...

fiwit! fiwit!
semoga berbahagia selalu. hihi!

shazatul shifaa zulaikha zulkifli said...

alolo . so suwit . sakit gigi dah ni :P

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

wah wahh.....lovey dovey...
hik hik..ni musti utk org kesayaman nih...hiks~

;)

merahitujambu said...

macam kisah sy jee cite awk..sweet sgt..

ADEEYA said...

I love that songs :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo..so sweet aje..suka...

p/s: tq ain sudi sggh ke blog..terharu!! hihi.. comel doodle..meh ajor.. =)

Aki said...

wow.. untungnye akak ain.. ^_^.v.. he he he.. best tak dapat laki camtu?? hm, baek g kawen cepat.. nanti melepas.. :D.. ha ha ha..

Aflina Affandi said...

best nyaa kalau dapat future husband macam ni ;)

cik aletheea: said...

ala..sweetnye....

YOUsoF said...

Entri yang santai tapi beremosi.. Kami suka. ;D


(Kalau ni kisah benar) Untung Ain dapat kawan yang macam tu. Betul² ambik berat.. Sentiasa melihat kebaikan orang dan melihat kekhilafan sendiri..


Orang yang tough bukan orang yang berotot ketar tetapi sebenarnya adalah orang yang mampu menahan perasaan marahnya..

Aujinz said...

alololo.. comelnye dia.. koh koh koh

pheetz said...

gurl pun kena macho hak tau..x boleh nak lembik je..=)

cikwahidaidris said...

sweet ! :)

Fizah Ibrahim said...

Wahhhh sooooo sweetttt =')

Cik tikah said...

comel je hati kak ain. hehe.. ^^

saya cello191 said...

moga kekal la yea..^^

Ezy Chiaki said...

comelnye..
auwwww~
suke suke..

dabuldahi said...

ouchhh... so sweet.. haha.. terasa tiba2.

ak1 said...

Sy bru nk tought kan diri awk da ckp cmtu xjadi da la..hahahahhaha...=')

Selendang Merah said...

wah..sweet..

laskar pelangi said...

Phewitttt:)
Berbunga bunga ye hati tu ~~

aidabeelicious said...

Gewammmm! nanti hantar kad jemputan :)

xila riston said...

taff hati yee

Uchi kay-f @hmad said...

sbnrnye kite sdg cari ain zulaikha...entah knp entah...makcikx2 emm ade nmpk ain tak? oh lupe plak...kan dah tulis ..klu tnye makcik ...sure blurr...hahaha LOL..

*awkx2...nti kite tweet2 lagi iyaa...daa ...*senyum byk sambil kenyit2 mata nakal*

Rashid said...

woww romantisnya. Kata-kata yang bersahaja tapi penuh keikhlasan. Jujur .. suka saya bacanya.

so .. bersyukurlah ada teman sepertinya. Bukan senang utk kita dapatkan sepertinya. Take care ..

Jangan biarkan ia pergi ..

YONG JIAO XIU said...

wah sweet,hehe. betul2, semua ayat tu betul. mmg la ain pandai buat lawak n berkata2 romantik. n berfalsafah jiwa.tabik hormat!

Terbelog said...

sape boi tu???
merajuk la sy mcm ni..

faridah nazurah said...

hee sis.. bile lagi nak update entry comey lote nih?

caliph shuriken said...

hrus ada hati yg cukup tough utk blajar soal cintan cintun ni, huh...

ryky mikael erish said...

wee! sweet gle mamat tu.. kalau awk tanak die, bg sy je pun oke.. chahaha! (metafora shj) :D

kura said...

alololo... sweetnya laki kak ain zulaikha ni. eh eh? aww. hahah

[sutera kasih] said...

awwwwwwwwww so sweet !! :))

Cik Bambam said...

kepakkk kepakkk kepungg kepunggg
kepakkk kepakkk kepungg kepunggg

(bunyi kompang kahwin!ehheh)

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
Ain Zulaikha said...

amboi amboi korang semuaaa ni kan, nakal tauuu hahahhaha

kaizen said...

cube ain tgk popular post kt blog sy pulak

AmirahSM said...

agreee agreeee!! ;p

niesa said...

katun ain comel jeh...
x taf xpe janji die boleh jadi pelindung dari terik matahari dan hujan ribut petir kahkahkah

diana said...

macam untuk seseorang je ni ain..:P

Obat Tradisional Stroke said...

keren bangetz nih...ok deh poko_nya,,,

Rafflesia™ said...

betol2... =.= hihihi

SYARIFF HAIKAL said...

pewit pewit pewit..hai ain saya mmg x tough..btl la btl ni..yg kt twitter tu tipu je..

Fara E's said...

ini sangat sweet kak ain ouhh !

nurdani said...

lelaki tough cintakan saya, itu lebih penting.haha

LyNdA Aziz said...

waaa... sweetnyer ...

lisa said...

sweetnyeee ^_^

syAzAnA said...

i miss by boy. :(

Hanif said...

Sayang awak kat dia..

Abu Huzaifah said...

ehem!! wow!! sweet... :)

Liyana Zahim said...

Wawah... Sesi meluahkan hati pada sidia ni.. Awak gune minyak masak, sy gune minya gas.. Ia lebih jernih yakni tidak melekit..

alya_sygs said...

wahhh... nice post :)

Abg Stalker said...

sy taff!sy taff!tp sy bt2 lembek tuk nmpk comel.hahaha

Athirah Rosli said...

cute!

dedawang said...

love..is someting..happy..:)

sitihanisahali said...

comel nye ^^

Nadzmy said...

Love is something unexplainable in words...

Nadzmy said...

Love is something unexplainable in words...

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ..

Dia mungkin tidak sempurna, tapi dia benar-benar menyempurnakan hidup saya ^^v

Alia Syaza :) said...

awww. iwonder who is he.you're a lucky girl sis ! :D

Ms.Siti said...

haha, comel betul.

ain, 1st time singgah sini. jatuh hati dgn blog ini. follow ain :)

Kuderz... said...

nice.... meaningfull..:-)

Terbelog said...

indah betul bercinta
dgn pasangan yg tepat :)

jajabings_90 said...

ni paling jaja suke entri ni....cuz u knw y???so suweet to me i quite familiar with me...bezanya, die kurg support je...hahaha....cedih....bdw, t kawin jgn lupe ajk jaja okie!!

Akhelaken said...

wah comelnyeee... hehe

Kazen said...

Selamat menghabiskan praktikal dgn jayanya....hehe lama tak dtg cini...:)

HZQH said...

wuuuu jiwangnyeeee!!! :P