May 18, 2013

Kenapa Tak Boleh Letak Cermin Depan Katil

Hai.  Hari ni 18 Mei 2013.  Ada dalam 14 hari lagi untuk sampai ke sana.  Tak sabar rasanya.  :(  Tak sabar tapi emo sedih.  Kenapa?


Saya pernah dengar ada orang cerita,  dalam bilik tak boleh ada cermin depan katil.  Sebab boleh membawa bala bla bla bla ada hantu lah  tak berani nak cakap sebab maklumat tak de evidence tapi dah cakap dah pun.


 Tapi saya cuba jugak untuk menerangkan apa yang saya faham.  Manusia zaman sekarang ni memang suka percaya benda bukan-bukan.  Saya juga seorang manusia hehe.






setiap kali bangun tidur, mesti nak malas-malas atas katil.  Kekadang sampai 2jam atas katil pun tak cukup lagi.  Biru itu adalah sejenis cermin.  Jangan salah sangka.

































Lepas dah duduk atas katil tu, mestilah kena tengok cermin...




























































alamak....





















dan 1 minit selepas itu baru kita sedar...












Ha ah ... engkau lah siapa lagi??

27 komens:

Shahada Fauzi said...

hahaha..katil saya depan cermin..

Nini Mohd said...

hahahahh~
betul ke ni x blh letak cermin dpn katil?
tak pernah dengar pulak. -.-'

http://ninimohd.blogspot.com

4feet8 said...

kat hotel, cermin selalu depan katil.. tak mampu nak alih selalu.. hehe..

Anonymous said...

Cermin tepi katil xpe kn?

Ym.Bundle said...

hahahaha..seram tengok rupa 'hantu' tu..haha

ejulz said...

hahaha.. ngeri betul.. haha :P

Lola Azilah Radzi said...

seram tgk diri sendiri sebenarnya..hehehe

keri ikhwan said...

nanti adalah tu yg tak tanggalkan make up walaupun nak tido.

nurdani said...

hahahahha. saya tak berani letak cermin depan katil

@juera said...

bleh ltk cermin dpn katil ni..msti comel ^_^ hehe

Liyana Zahim said...

Kahkahkahkah!! Hantu tu bukan sape2 tp diri kite yakni Ain Zulaikha. Eh.. Typing error lak..

diana said...

akak pun letak cermin depan katil..sebab tu je tempat yang sesuai pun..hehhe

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

tak ngadap katil tapi sebelah kati.. nti nmpka hantu hoho

Cik Ezy said...

xleh tido lgsg kalo ngadap cermin mcmni..
hukhuk

cik qiqilala said...

nak tgk seseorang tu cantik ke tak, tgk bile die bgn tidur.. hahaha.. kalau macam hantu, errrr, taktau nak cakap ape hihihi

little_teddy said...

tahyul tul budak ni. Ceh. hahaha

Norazlin Nordin said...

1 minit? agak lama jugak untuk kita sedar. tapi kalau teman le, teman lagi suka tengok cermin lepas bangun tido. entah kenape. :P

blog-tips-kurus said...

betullah ade antu!

hoho! hai makwe.. :)

merahitujambu said...

wahahaha..kekadang lalu pon paling blk kt cermin tu..tkt2 nampak hatu..apa lagi depan katil..ngeriii

Aujinz said...

cermin saya kat kepala katil.. hahahahha

Botak said...

lain kali letak cermin bawah katil., selamat., takdelah jumpa hantu time bangun tido., hahahaha...

HaFizaH aYu said...

Tudiaaa eyebag hahaha mmg cam hantu dah :-P

ADEEYA said...

Haha funny ! :D

ekin schmidt said...

hahaha!

ade ke org letk cermin dpn katil?
mcm horror je ..
hahaha


btw, dlm post ada fan page PENCURI GAMBAR AWEK.
try test cari gamba awek2 korang kot2 ada. diorang duk komen -ve plak kt gamba empunya yg xbersalah tu.
please report sbb ..eiii..takde akal la sp owner page tu!!

http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/masalah-makan-diri.html

Cik Cammy Lia said...

kihkih ain ni..lucu jer

chintya frestica said...

assalamualaikum. Hai, I love your cute pict. Iam indonesian, so Little bit hard to understand what you wrote, but I realy realy love your pict. May I save some picture in your blog?

*if you wanna you can see my blog too. hehehe. chintyafrestica.blogspot.com

salam kenal :)

Hanim Mahali said...

hahaha ... ni memang kelakar