Jun 21, 2010

Redza Minhat Pilihan Hati

Ha'ah, Redza Minhat pilihan hati.  Senyum beliau boleh buat make up saya cair.   Dengan senyuman beliau tu yang membuatkan beliau nampak so Charming tapi bukan Prince Charming  T_T .  hahaha.  Kita boleh pilih sesiapa sahaja yang kita suka.

Apa salahnya kalau saya kata beliau pilihan di hati?  Nak tahu tak.  Beliau pada mulanya adalah seorang penulis skrip semenjak di Universiti lagi.  Beliau pernah menang Anugerah dalam penulisan beliau jugak.  Power tak power?  Power kan?  Di samping itu jugak, beliau seorang pelakon, lebih kenal beliau dekat filem Pisau Cukur.  Very Charming person.   
 Saya jadikan beliau sebagai contoh untuk menjadi seorang penulis skrip sambilan yang pernah berjaya mendapat anugerah.  Sebab apa saya pilih dia?  Sebab dia ceburkan diri dalam bidang penulisan skrip semasa di universiti lagi.  Dan dia tak pernah give up, sebab dia minat.  SO saya akan cuba mencontohi prinsip beliau.

[ maksudnya : dia boleh buat dua kerja dalam satu masa ]

"  Gagal , cuba lagi ,  Sebab dari kegagalan kita akan berjaya , sebab berjaya kerana kita belajar dari kegagalan "


Teringin nak jumpa dia.  Nak tengok dari jauh pun tak pelah.  Asalkan nampak dia depan mata. (-.-)

 Em, bolehkah saya ingin letak gambarnya di dalam blog saya ni?  Saya minat dengan dia bukan sebab muka.  tapi sebab dia pandai menari.  Pandai sangat-sangat menari.  And dia charming.  Ada orang marah tak saya letak gambar dia ni?  T_T


Ada mirip Jericho Rosales kan.

10 komens:

affan said...

try laa buat skrip.

affan said...

yeah, si gigi besi. hehe.
dia amek penulisan skrip ke? actually, format skrip senang je nak wat. :)

muzzamil.sahjamal said...

muchamel pernah jumpew ye nie..
pas tgk teater ye kat kl..
ye smoker...tpi ye mmg bek..
time tu ye ngah smoke kat luar..ye tego muchamel n ckp thanks sbb dtg :)

AiN Z said...

Affan : saya baru je hantar sinopsis. tak tau lgi dpt buat skrip ke tak..

Muzzamil : Dia baik ke? Waaaa, ni yg membuatkan nak jmpe dia ni T_T

affan said...

oo. bagus laa. kalau dah approve nak buat skrip senang je. kene bg detail suasana tempat tu, props yg ade. and many more. :) good luck.

muzzamil.sahjamal said...

haha..boley ejw..ye aktif lam teater..try la usha2 teater y ye akan berlakon..klo nk free or nk y byran murah,pergi time preview dioruk..huhu :)

HanaJimi said...

ain z saye marah awak letak gambaq die deh.hihihi.heart this guy so much...

AiN Z said...

affan : awak tahu ke pasal ni skrip ni?

muzzamil.sahjamal: camne nak tahu eh?

hanajimi : jangan lah marah.. T_T hehhehe

ak1uNo said...

owh..die yg blkon dlam pisau cukur tu ke?wahh die mmg sempoi n nmpk cool je..

❤gadiest ❤ said...

nnt dtg ambik award ea...;D