Jul 9, 2010

Rumah Sewa

Hai selamat pagi , hehe , [ gelak dulu ] saya sangat gembira pada hari semalam.  Semalam kelas memang mengantuk.  Sebab bahasa arab belajar tajwid yang kitorang tak faham satu apa pun, mungkin kitorang lupa , dulu belajar tajwid waktu umur 11 tahun, sekarang ni belajar pada umur 18 ke 20 tahun.  Macam mana kitorang nak ingat. T___T  

Yang paling kelakarnye bila kelas bahasa arab kitorang semua pandang je ustaz dengan tahan mengantuk,  menguap lah jugak, sedikit sebanyak masuk lah apa yang ustaz tu ajar pasal Isim iaitu kata nama dan tanwin iaitu nun mati .  Selepas itu saya ada kelas BEL iaitu kelas Bahasa Inggeris, bila dengan BEL je mesti rasa nak menangis sebab saya tak reti nak speaking sangat, Oh! my english is bad.  I cant speak in english well .  Thats why i am always sick.  hahaha.  Itu lagi mengantuk dan rasa lapar sangat , otak fikir pasar malam je.

Lepas saya habis kelas BEL, lebih kurang dalam jam 6:00 petang, saya ajak rakan-rakan saya pergi ke pasar malam.  Bila dah sampai pasar malam round punye round nampak lah kebab ayam dan ayam goreng feveret saya.  So saya pun beli lah dan akhir sekali beli air kelapa untuk sejukkan badan, sangat panas di pasar malam.  Lepas kitorang pergi ke Dahlia untuk tengok rumah sewa tu memang luas dan cantik, tapi jauh gila nak jalan kaki, mahunye sejam nak pergi kolej nanti, lagipun kitorang tak de transport.  Kitorang plan nak naik basikal, memang akan slim world lah nanti.  

So lepas tu, kitorang berani kan diri untuk turun ke seroja.  Seroja kitorang terpaksa jalan kaki memakai heels, sakit nya kaki.  Setiap rumah yang nampak kosong mesti kitorang tanya jiran sebelah nya rumah ni kosong tak, dan kebanyakkannya ada orang.  Semua orang kat Seroja baik2.  Kitorang jalan dan nampak rumah kosong , sebelah tu rumah student kot, banyak gila kereta.  Lepas tu kawan saya Yan tanya, Let tu maksudnya apa? dan saya kata Let untuk disewa, rumah di situ boleh tahan lah.  Cuma belum ada lampu dan kipas.  So saya pun call owner dan cakap punya cakap akhirnya dapat lah sebuah rumah , tapi bukan dekat Seroja, tpai dekat..... Kejap lagi kena call owner nak booking.  :)  harap-harap dapat lah, memang excited gila nak dapat rumah sewa dengan kawan-kawan.

16 komens:

Anna Da Lady said...

hehe..saya pun dulu masa student mencari jugak rumah sewa..sebab kena di pinggirkan dari kolej..hehe..tapi, best dok umah sewa...bebas dan bebas...mcm dok umah sendiri

Salmia said...

seronok duduk rumah sewa time study ni. pengalaman yg best!

Azam said...

oh kolej seroja...ngee...rindu sama itu kolej..dan juga kenanga

ak1uNo said...

tman seroja? mawi af mesti duk situ kan?heheh..

-telordibasuh- said...

hehe bkn nak g tahu blh la telor jemput hhee

AiN Z said...

[ anna da lady ]

wah.. tapi kitorang rasa tempat kitorang nak bebas pun tak boleh, sebab tak de benda nak di bebaskan selain daripada pasar malam seroja.. hehehe

AiN Z said...

[ Salmia ]

dah pernah duduk rumah sewa, kalau ada ramai kawan mesti best giler kan? hehehehe

[ Azam ]

Haa? Kolej Seroja? hahahha.. tempat saya ni Taman Seroja lah.. dan taman Kenanga, Kolej setahunye tak de.. hehehe

AiN Z said...

[ ak1uno ]

Mawi? tak de kena mengenalah dengan mawi. mawi tak nak duduk situ sebab takmo isteri kesayangan dia makan banyak.. sedap gilos ayam goreng di situ.

AiN Z said...

[ Telordibasuh ]

5 orang muat ke nak naik bus double daker telor tu? macam tak muat je.. kitorang semua banyak beli makanan memang tak muat.. hehehehe

-telordibasuh- said...

ooo..g pasar malam hehe..nasip xjmpe...hehe..ala kancil muat je..xmuat 2 trip...heheh....

ak1uNo said...

sedap ke?? nape xajak mkn ayam goreng tu pon?huhuh..ayam goreng ibu sy masak lg cedap...hehehe..

AiN Z said...

[ telordibasuh ]

kalau kancil memang dah muat sgt dah tu.. sebab kitorang kalau naik teksi sama2.. badan kecik mesti duk pangku.. T___T hehe..

AiN Z said...

[ ak1uno ]

ayam goreng pasar malam mmg maveles dilishes and sedaphes.. marilah seroja.. hehe

hentakbelipat said...

seroja?macam kenal je tmpt nih..area nilai ke...hahaha..kalau betul mmg terrer

AiN Z said...

[ hentakbelipat ]

boleh la nak di katakan area nilai.. paling tepat sepang.. ^.^

hentakbelipat said...

yup2...sebab saya pun duduk seremban..n area nilai/sepang tu salu jgk ronda2...akak pun kje dkt inti kolej nilai