Nov 12, 2010

TerNganga tak dapat jawab

Kebanyakkan orang lagi suka dirinya disoal tanpa dipaksa.  Contoh ya.  

Cikgu : " Apa formula bagi Simple Interest? "

Murid : " err "

Cikgu : " takpe, tak dapat jawab, ada sesiapa nak bantu si Murid ? "


Begitulah contohnya.  Samalah juga apabila kita disoal di khalayak ramai.  Bila disoal , mula-mula rasa susah nak jawab , tapi bila kita confident dengan jawapan kita, mesti kita akan direct habis jawab tanpa segan silu.  Contoh ya.

Penceramah : " Apakah pendapat anda tentang mudahnya anak remaja memiliki telefon bimbit? "

Penjawab : " djklasghjkfhjiregfjkdlgjdfkldhjkfglsdehfjwpyrvfhiresjvgrkgohrueivgnhjgrrohgri   itu lah jawapannya.

Penceramah : " Bagus, jawapan yang tepat sekali, berikan tepukan kepada beliau "

Penjawab : what?? betul jawapan aku? heh well well well

 google


Habis tu, macam mana pulak eh bila orang tanya kita soalan ,  kalau kita ternganga-nganga nak jawab?.  Contoh ya.

Pengacara : " Adik apa perasaan adik apabila adik keluar dari perut ibu adik? "

Adik :  ----> haa??
google

Dan macam mana pula bila kita nak jawab exam dan memang stress habis tak tahu nak jawab apa?  Time tu dia tanya kita soalan bukan-bukan.  Lagi-lagi soalan tu memang nak kena pecahkepala , memang kalau saya jumpa si pembuat soalan tu saya akan marah dia secara sopan dan lembut sambil bersalah tangan dan minta telefon bimbit.  T____T

OhHaha: Alhamdulillah final dah habis.  Boleh lah rehatkan otak untuk sebulan lebih.

8 komens:

Mr Ceym said...

yayyy..akhirnya kluar jugak...haha.. sama la kita dah abis finall...

Anonymous said...

(^_^)

Mr H said...

Huarrgghh.. Final tak habis lagii... satu lagi paper.. ahad ni.. tapi, study pun belum..

ubi said...

haha..oke dah..xyah stress2... skrang dah abes final...enjoyy

crayon said...

eh? dah tak private.. haha.. cool! syg ain

AiN Z said...

ceym : ^.^ great.

anon: ^.^ mmg inilah jawapan paling bagus.

mr. H: gi study pi.. hehe kang tak dapat pointer tak tahu lah.

ubi: tak boleh enjoy :( susah woo nak keluar rumah. haha

crayon: ha ah, dah tak private dah. ain mmg cool.. hehehehe ^o^

Bazilah said...

best nya dah habis final, saye tak start lagi wuwuw

AiN Z said...

bazilah: what? tak mula lagi.. good luck ye.. :)