Dec 20, 2010

Bila Emak Bertanya Tentang Hanis Zalikha

Oit, lek lu lek lu der.  Mengeluh tak peluh tapi keluh haha saya tahu ada yang boring bila asyik cakap pasal Hanis Zalikha.   Tapi awak semua kena baco gak eh.  Nah cuki-cuki makan sambil baca.  Semalam hampir semua bloggers sibuk dengan topik Hanis Zalikha.  Mungkin saya agak ketinggalkan, Eh, dak aih dakkk .  Geleng-geleng kepala.


Semalam petang waktu tengah blogwalking ,  blogwalking lama sikit tiba-tiba mak masuk bilik.  Mak pandang je lama-lama.  Saya pandang mak balik dalam 2 saat saya pandang laptop balik.  Terperasan Mak pandang lagi.  Saya pandang mak lagi sekali.  Lepas tu saya senyum dan tutup muka sebab malu asyik pulun Blog je hari-hari.  Mak pulak duduk sebelah tengok saya ngadap laptop.  Mak mula kan pertanyaan tanpa membuka fomsepering.



 cair  tengok Hanis pakai tudung, haishhhh  google



Mak : Kau tau tak siapa penulis Blog terkenal?
Saya : Tahu.
Mak : Siapa?
Saya : Hanis Zalikha.
Mak : Bukan.
Saya : Habis tu?  Paul Tan?
Mak : Ha ah.


Lepas tu saya senyum lagi sekali sebab tak tahu nak cakap apa dan pandang laptop balik .  Mak tanya lagi.



Mak : Hah!  Hanis Zalikha tu tangga ke 6, kau tangga ke berapa?
Saya : Ha?  Kakcik tak de tangga lah mak.  [ sengeh ]
Mak : Yang kau main blog tu buat apa?  Tak dapat apa-apa pun, tengok dia masuk paper.  Baya kau kan dia tu.
Saya :  hahaha [ gelak tak kuat tapi geli usus perut aku mendengar emak berkata sedemikian ] , mak, kalau Kakcik jadi model, pernah berlakon dalam TV, cantik macam dia, tentu Kakcik dah masuk paper.  Cover page.  Ain Zulaikha mengatasi Wat de Rock is Cookinggggg haaa Meletop-letop. 



Geli hati bila mak tanya saya tangga ke berapa terasa nak cakaq-cakaq dinding argh betapa hina nya diri ini.  Mungkin saya tangga ke berjutaan tak?  atau pun saya just naik eskeletor je,  nak bertangga-tangga ni penat nak naik pulak.  Ke tak de tangga untuk saya naik?  Hampa. 















See seeee nampak tak?  nampak tak?  keyword Hanis Zulaikha dan Hanis Zulaik blog terkena dekat blog saya.  Eh tetiba teringat Hiro dekat blog list dia nama saya diletaknya Ain Zulek.  Hahaha nama nak pelik ja.  Aiyoooo.  Mungkin nama saya Zulaikha so terkena lah dekat saya.  Untuk pengetahuan nama Hanis adalah Hanis Zalikha bukan Hanis Zulaikha atau Hanis Zulkipli mahupun Hanis Zunegara.  Dan saya juga  sama sekali bukan Ain Zumelaka.  o.0
 

Dengan follower dia 15700++  makan masa 10 tahun untuk overshadow dia  wahai abang Edy.  T_T


Untuk keyword aiqa 90 .  Yang ni lagi dahsyat,  Hari tu ada orang tanya saya pasal keyword ni.  Adoyyyy sakit perut lah pulak lapar-lapar , urmm lain kalilah saya cerita.  Ok bye. 

56 komens:

-telordibasuh- said...

hahha telor xkenal sape hanis zalikha tu

rossoneri said...

ala ain,who knows...u never know.. hehehehe

khairunnisa ♥ said...

cantik hanis pakai tudung ^__^

Sepi tanpa mimpi said...

hai hanis zulaikha. ngeh3..

Ummi Iman said...

hai ain..
semalm baca paper tgk ade tajuk psl Hanis Zalikha..
hurm ckp ngn en asben..
akak :" syg kenal Hanis ni.."
asben : wah.. cayalah.. kawan ngn org glamer.. =)
ahkak : huhuhu kenal kt blOg jek.. x penah jumpa pun..syg jek kenal dia.. dia x kenal pn syg..
asben : :P ampess ;)

opss sory komen terpanjang.. nice blOg dik.. akak doakan kamu akan jdik mcm hanis zalikha.. nama da lebh kurg da.. ;)

ejulz said...
This comment has been removed by the author.
ejulz said...

waaaa.. cantik.. no.6 ke die ni?? xtau sgt laa psl blog ni.. heHe

Puteri Iqa Izyan said...

hohoho..hebat la mak ain tanye cmtuh.hehe..

kalau ain juta2, iqa ratusan juta lagi kat bawah..haha..

tqaAwesome said...

haha . fames btol cik hanis tu ek.
sampai mak ain pon kenal..
yela org masok paper kan.
hihi

xpe ain,taon depan ain plak.
*gigih*

nazirulhazwan~ said...

mak ain tak tanyer pasal nazirulhazwan??haha no 11 dlm ranking tu.haih, lagi 1 jer nk masuk top10

kembatolo™ said...

zulek pon best jugak..
hahaha

eh, hanis zalikha pon 20 jugak ke?

Myaby said...

hehehhehehe

kalo awk nek eskeleter rasa nya saya tak pat naik ah kot. dok bwh je. hihihiih

MIMIE AIZA said...

naik lif je la cik ain oii..
hihihi
:)

Hariz said...

Wahh anda akan jadi seperti dia.. Anda popular! Anda Ok.. :)

Ujang9897 said...

wow...hehe....dekat2 dah tue

Ain Zulaikha said...

telor : o.0 serius?

rossoneri : hoho T_T

khairunisa : cantik an an an?

sepi : hahaha saya Ain Zulaikha ok.. hehe

akak umi : hehehe la yeke, hehe kita kena dalam blog jek..

ejulz : ha ah , dia no 6 ranking, power tak power? hehe

iqa : kita tak di kenali, so susah nak dapat ranking, huuh

tqa : hoh?? aminnnn...

nazhaz : hahahah mak tak tanye lak pasal nazhaz.. kih3x.. aik awat no 11.. haha

kembatolo : ha ah , hanis 20 tahun.. matured kan dia?

myaby : hehehe apelah.. hehe

mimie : ehehhehe lif pun boleh gak eh.

hariz : o.0 ? hohoho amin.. tp tinggi sangat tu.. dia layak lah sy tak..

ujang : tahu takpe.. haha

Kasim Ahmad said...

dah join contest.. :)

http://bulanpurnama89.blogspot.com/2010/12/contest-cerpen-sesedap-rasa.html

Zana :) said...

woaa .. cantik nya kak hanis zalikha ni o.O mak zana pun ada tanya , kenal ke hanis ni . kehkeh , mesti lah kenal :P

Admiral Hafiz said...

sape Hanis Zalikha 2???









































Saya kenal Ain Zulaikha je
hehe
guraw je


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

HZQH said...

ade pape ke aiqa tuu, menarik je dengar hehehe

azizan4444 said...

mls tengok lama2..lain jdnye.haha:)

Faraa Cullen XD said...

taon ble bley jd cm hanis 2..
mase da kawen , branak pinak agaknya..
2 pown kalu aktif berblog ag..
haha XD

AIMAN said...

isk3.. femes betol lah hanis zalikha.. cik ain bila lagi? :P

sya hassan said...

kan cntik law dye pkai tdg camtue..hoho

ain..sabo je la.. nnti ad la tgga tuk ain yakni rumahtgga..wakaka

~hAKim ZaiLAn~ said...

hahaah!!
ramai gak yg tertukar zulaikha ngan zalikha..
btw,hanis zalikha 20 ke?muka nmpak cam mak org pon ada..hahha..
hanis zunegara,ain zumelaka..HAHHAH!
lawak tol cik ain ni..hahah

Ain Zulaikha said...

zana : hehhe semua orang yang ada blog mestilah kenal.. kan..

admiral : hahahah yo la tu

hzqh : tak de apa yang penting tapiiii.. hehe

azizan : haha knp lain lak?

fara : tahu takpe.. haha

aiman : alamatnya sampai 10 tahun nanti kot.. haha

sya : kah kah kah, tahu takpe.. hehe

hakim : yes, hanis 20 tahun.. dia lahir 1990.. hehe..

twinkle twinkle said...

ahha ade juga yg tersasul hehe

~hAKim ZaiLAn~ said...

lorh..muda lagi...
baya2 cik ain je..
ngatkan atleast da 25++..

azana said...

huhu... mane nak tau x lame lagi ain plak jd cam hanis zalikha...:)

azi nur said...

ayoyo...itu macm ka..saye mau tukak name juga lorh....azi zalikha...azi nur zalikha...azi zalikha nur...huahuaaaa~

Si Gadis Semasa said...

hohoh . sy pun takde tangga . naik lif je . lalala . :)

kay yea said...

kem slm kat mak ain..haha~ *tbe2*

Encik MT said...

haha! adoi! Napa Encik MT rasa lawak bangat entri nie! haha! nasib bek mak Encik MT tak tanya Encik MT tangga ke brapa,klau tanya gak terpaksa la jawab "saya naik lif ja mak"

fairuzhani said...

hahaha. dah org2 asek pomot blog dia aje. mane tak ke tgge 6.

iniialahaku said...

ala....polower yg 1140 2 tmbhla agi 1 kosong kat blakang..11400..ha kan dah dkat2 dah 2

dabuldahi said...

mana aci.. mana acii....
:(

Miss Putput Chantek said...

Hello.
Anda sudah di tag !
Do, feel free to check my blog yeah
http://missputputchantek.blogspot.com/
-,-

CaDLyNN said...

ouh..ain zulaikha...haahaha..dapat tempias hanis erk..okla tu~

Fay said...

mungkin selepas ni ain zulaikha bakal femes seperti hanis zalikha? :D

azizan4444 said...

cair..mcm eskrem sudah..haha..

Yanie J said...

hihi..nah gk link blog org lain msuk kt keywords blog yanie,pelik tol

Ali ridha said...

sikit pun aku tak cair.

AIMAN said...

xde nye 10 thn lagi. sy rasa lg 1 thn je..xun 1/2 thn. hmm tgk la :D

n i k l i s a said...

xlama ain zulaikha pulakk... hehehe!

n i k l i s a said...

xlama ain pulak... we'll see about that. HAHA

.:Aishah Zailani:. said...

haha kelakarla..=) popular sungguh dy.nanti nak jadi pelakon plak. haish

.:Aishah Zailani:. said...

haha kelakarla..=) popular sungguh dy.nanti nak jadi pelakon plak. haish

Izzan Salwana said...

Eceh ecehh, mane tauu akk nanti jadi cm hanis zalikha yg tiptoptiptop tuu. bhahaha

ANATI SOKI said...

alahai.. nk fight dgn hanis zalikha.. mmg susah la.. hehehehe

micky eyqa said...

ok lah tue wak.. femes gara2 hanis zalikha.. mane tau 1 day awak mcm dia ke?? gudluck k.

A.D.A.M. said...

Hahaha. comel je mak tnye cmtu. :)

Amirrah Zawani said...

tahniah dapt utk undian kedua..
nama kamu mmg ada iras2 hanis zalikha.. bunyi lebih kurang :D

Sophia Rani said...

hahaha.. agak sentap jugaklah kalu mak bertanya begitu kan kan kan.. hahaha.. adehhh...

eh eh.. ain zumelaka..?? bukan zoomelaka ke..?? hehehe.. just joke.. :P

hasrul hassan said...

Salam .. dia memang cun ..:) cantik .. pandai menulis dan ... cantik .. ehh cantik sampai 2 kali .. erkk 3 kali tulis ..

http://hasrulhassan.blogspot.com

Syafiq_Elf said...

Aiyk ,, syafiq pun ade ke ?? hehe .. X sangka pulak ade org keywords blog syafiq .. Thnks kak .. ^_^

Ain Zulaikha said...

Amin... terima kasih siapa yang drop komen kat sini.. baru lepas habis promot blog BPM.. sorry again tak leh nak balas komen T_T saya akan jalan kat blog kau orang pula.. yeayyyy