Feb 19, 2011

KITA TIDAK TAHU!!!

Assalamualaikum dan selamat tengahari, kita sebagai manusia biasa.  Sentiasa melakukan kesalahan.  Tidak sempurna walaupun Allah sudah beri segalanya kepada kita.  Even kita miskin mungkin kita akan dapat keluarga bahagia.  Even kita kaya, mungkin kasih sayang atau didikan kurang.  Apa yang saya fikir di sini, hidup tak selalu indah, indah mana hidup kita, mesti ada pro dan kontra.  


Setiap yang hidup pasti akan mati.  Hilangnya orang yang tersayang tak boleh dapat kembali.  Yang tinggal hanya kenangan yang mana mungkin belum pun terlakar dalam kehidupan kita lagi.  Apa yang saya fikir di sini, bila-bila masa saja Allah boleh ambil nyawa kita.  Orang yang berpeluang untuk hidup mungkin akan mati pada hari akan datang, orang yang baru lahir tidak dapat merasa kehidupan di dunia.  Yang membezakan kita adalah umur, selama mana yang tercatat sampai berapa usia kita, KITA TIDAK TAHU!!!


Allah mungkin lebih sayangkan dia.  Dia yang bernama Nurul Izzah Insyirah.  Dilahirkan pada 16 Feb 2011 dan menghembuskan nafasnya terakhir 17 Feb 2011.   Baby dilahirkan berbadan sihat, berkulit putih dan comel, tetapi apakan daya jika ini ketentuan Allah..  Mak Cik Ain will be miss you.  Doakan ibu bapa mu di sini. 


Al-fatihah ...

70 komens:

suffer8zine said...

sedihnya entri ni, huhu alfatihah

Terkini : Ikan Berkepala Buaya

Peminat Katie Holmes said...

takziah ain.

Uchi kay-f @hmad said...

salam tahziah buat familynye!

Anati Soki said...

innalillah...
takziah ain..
allah lebih sygkan dia.. dia sakit apa ain?

Zuratul Ain said...

Al-Fatihah.Tempat dia di syurga.

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

takziah untuk kamu...
memang semua benda yang berlaku dalam dunia ni, kita tak dapat nak elakkan... yang tahu hanya DIA yang memegang nyawa dia juga DIA... jadi hanya perlu berserah pada DIA...

Nazirul said...

al fatihah.

erk?mak cik ain?

haha

Anis Syahirah said...

al-fatihah .

anastasia said...

hope nurul izzah insyirah will be rest in peach with his creator . amen. n hope family k.ain bersabar dan kuat dengan kehilangan ini.

shahjiehan said...

ye ke? hmmm sedap nama tu..nama adek SJ... tapi dah ajal die.. seronok la mak ayah die, anak die masuk syurga...

Syafiq_Elf said...

Byk pengajaran adk dpt dari n3 akk nie ..

cik.shabah said...

al fatihah ;)

Amira Naddia said...

takpe. Die kompem syurga. Ibu bapa pun da ade org yg doakan...

Syafique Azawadi said...

al fatihah

Puteri Iqa Izyan said...

salam takziah...

sama2 lah kita doakan smga arwah baby izzah di tempatkan di syurga..

dabuldahi said...

:(
alfatihah untuk si comel nurul Izzah.
takziah cik ain

Fariq said...

saya pun tumpang simpati mak cik ain.. takziah ye, al fatihah..

AdiaLuze said...

Al fatihah...sedeynye !______!

Qaseh dalia adelia said...

Al-Fatihah ....
semoga arwah tenang di sana ~
http://www.qasehdalia.com/2011/02/pergi-tak-kembali.html

emieysandra said...

alfatihah..

el-janna said...

al-fatihah
sedihnye~
harap makcik ain tu tabah

ejulz said...

alfatihah.. meninggal di usia begini syurga tempatnya.. insyaallah..

Along Tapa said...

al fatihah..tapi sekurang2nya ada jaminan kat makcik Ain tu kan???

Gorengbaek - Promote blog baru

Hangit Habis dah - Percaya tak percaya...

Gorengbaek - Dextrous Cyber Life

Nasuha Salleh said...

Al-Fatihah =(

My Recent Post: Makan Ayam Dengan Bahan Kimia

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

al-fatihah.

Amna.Qadeeja said...

Al-Fatihah..semua yg hidup pasti akn mati juga..

ejulz said...

tag ain..

http://kampung-kameq.blogspot.com/2011/02/segmen-mata-ke-mata.html#links

Rashid said...

Betul tu ain zulaikha ..
kita ini hanya sekadar musafir je. Senyum tawa isak tangis juga sekadar sementara. Sampai tika dan detiknya pasti akhirnya ke sana jua.

al fatihah utk keluarga nurul izzah .. moga sentiasa tabah ..

shida saje said...

huhu sedihnya cepat dia pergi..al-fatihah untuk adik Izzah ~

salam takziah Ain~

Mar said...

takziah,..Allah lebih menyayanginya

APi said...

salam takziah..
semoga beliau menunggu di sana kelak..

Ez0Lleee said...

Al-fatihah..smoge roh adek Nurul Izzah Insyirah Diccuri rahmat..

cikbelog said...

takziah. semua yang hidup pasti akan pergi

abdul hakiim said...

sesungguhnya ia akan menjadoi bidadari yg menjaga ibu dan ayahnya kelak di akhirat nnt

Botak said...

al-fatihah~

Ain Zulaikha said...

terima kasih semua, semoga dia tenang dekat sana. tak de sakit apa2, cuma kecuaian doktor..

Dan kepada yang salah komen, bukan mak cik saya, tapi anak buah saya. dan saya ofkos jadi makcik ain.. :)

EdY Zaidi said...

alfatihah..:(

MIMIE AIZA said...

huuu.. bercakap pasal kehilangan teringat arwah mak saya.. :(
al fatihah untuk anak buah ain

Raji berkata said...

huhu sedihnya..
tapi xpe alhamdulillah dia dilahirkan tanpa dosa dapat terus masuk syurga inshaAllah.. kte ni yg blom tentu nasib di akhirat sana T.T

miSsh chiOrikA said...

; al-fatihah .

Plain Jane said...

alfatihah.

syufaa said...

huhu..cdey..al fatihah..

She's retarded said...

alfatihah

KomieAroon said...

komie ingin meminta jasa baik kalian

I have join this one contest called Kisah Klasik Kita : 99 Hari Kisah Klasik so now I wish to ask u please vote for me... vote for my cerpen "Kau Boleh Blah" if you really like the story..I am not forcing you but please do read it first and if you think that my cerpen is likable or good or can make you smile and so on then do vote...I really really appreciate your support..

To vote, just wrote "i vote" or "vote" in the comment box at this link


http://kisahklasikita.blogspot.com/2011/02/99-hari-kisah-klasik-komie-aroon-kau.html



Jasamu akan ku kenang sehingga ke akhir hayatku =))))

ejulz said...

tag ain..

Jgn lupa komen tau.. "Doodal's DiaLoguE COntest "

HonEyBuNNy said...

al-fatihah......

Heidi Shafiq said...

die akan tlg ibu die mase di akhirat nanti..

Robot | Sakti said...

al-fatihah.

semoga dia bahagia di sana.

amin..

takziah untuk kamu.

ardinihumaira said...

Al-Fatihah

AdiaLuze said...

Ain.. Bz ke skrang ni ? Napa dh lama xde n3 baru.. Ke sbb akak tak refresh page ? Thehehehe...

P/S : Rindu nak baca celoteh Ain.. ;D

... said...

as salam..
moga diberikan zuriat pengganti bagi arwah nurul izzah insyirah.baby comel.. :)

yang hidup, psati ,mati.
amal, iman, nafsu, seiring dengan roh. roh seiringin dengan masa, maka, beringat2 lah :)

Cik Yana said...

Al-Fatihah. Syurga lah tempat adik Izzah. Takziah cik Ain..

ghost writer said...

al fatihah..

kenapa sayu jer hati nih...alangkah bertuahnya nurrul izzah insyirah..

-[miracle]- said...

takziah ..

iwan_dextrous said...

alfatihah...

sampai salam takziah pada semua keluarga

JIJI YU said...

salam takziah..smoga dengan pemergiannye..ibu bapenye beroleh keampunan illahi..

De Mois said...

Al-fatihah..moga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau. Tak sempat nak kenal kau kan ain

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

~hAKim ZaiLAn~ said...

Innalillahi inna ilahi rajiuunn..
anak buah ea cik ain?
semoga Allah mencucuri rahmat keatasnya..

nazirulhazwan~ said...

seharusnyer sume olang sodar, yang kite boleh mati bile2 mase aje, toksah nak raso senang n leka sgt ngn dunia.

syurge da pasti utk baby tu:)

Aretikz said...

Innalillah.. Dia bayi yng akan masuk ke syurga, redha dengan ketentuannya, dan berbangga kerana ada ahli keluarga yang menadi ahli syurga ^_^

Apapapun, salam takziah dari saya, sabar ya..

mcjust.lol said...

al-fatihah.. :'(

Firdaus Kasim said...

x de yg kekal kt dunia nie.. kita kena beringat..

kak ain, sy tgk banner kisah cinta kita tue besar sgt.. kalo akak nk saiz 125x125, boleh amek kt blog kisahcintasayang.blogspot.com

Solihin Zubir said...

sedihhhh..
takziah ye.. AL-FATIHAH...

Encik Psychopath said...

alfatihah.

Encik Psychopath said...

alfatihah.

bantalbucuk said...

takziah kepada family arwah..al-fatihah..~

bantalbucuk said...

takziah kepada family arwah..al-fatihah..~

ciknabil-a said...

alfatihah.. takziah kpda keluarga bby tue.

sumaiyah mokhtar said...

sedihnya,sama-sama sedekahkan al-fatihah :'(

Kertas Warna Ku said...

Al-fatihah..salam takziah.semuga ruh nya di cucuri rahmat..