Feb 24, 2011

Saya cuma nak minta awak pilih je lah! aiyakkk tu pun tak boleh jawab ke?

Assalamualaikum..  Benda yang saya paling takut adalah English.  Saya takut sebab ia di dalam bahasa Omputih atau dalam bahasa romantiknya English bukan dalam Malay.  Hari rabu 23 Feb 2011 lecturer or Sir saya pasang Video.  Video di mana ada 4 orang Candidates dan juga 2 orang examiners.  Walaupun bukan saya dalam tu, tapi kecut perut tanpa peluh berlaku di situ.  Hek eh.





Pernah sekali bila orang tanya saya dalam bahasa inggeris, I mean orang luar negara, nege! nege! nege! datang menghampiri dengan membawa bibir tebal nak mintak kiss eh tak tak ampun family saya yang membaca.  Dia mintak saya tunjuk pencuci lantai yang saya suka, kiranya dia nak saya pilihkan untuk dia.  Ayat dia macam ni




Saya memang tak tahu nak jawab apa sebab dia sergah macam tu, so I am SHOCKED babehhh.  Lepas tu dia terangkan ...




, agak-agak macam lecturer tengah nak terangkan barang-barang eksperimen.  Sakit jiwa aku tengok.

 




Saya sudah dalam ketakutan!  Masa ni actually saya ada dengan kakak saya cuma kakak saya jauh sikit je.  So saya ambil jalan mudah, jalan mudah yang orang selalu kata short cut.  Dengan confident saya jawab








Dengan penuh sopan santun dan lemah lembut perkataan saya.  Saya terasa seperti syndrome nasi lemak kembali lagi pada waktu ini.  Arghhh.  So betullah kata Usop dalam Hantu Kak Limah



84 komens:

Uchi kay-f @hmad said...

maaf..eh awk pakai tudung mcm tu ke?












cantek!!!!

mr.panda said...

hahaha..pe lah ain nii..bikin org gelak je..=P

syufaa said...

hahaha..adehh..btol3..kat uni kite rmai org lua..kdg2 bile dorg tnye pape, gagap la jgk..adehh.. =.="

Hasnah Abdullah said...

owhhh.MUET!!! Rilex je...ekcelli tak susah mana pun MUET tu~

I think I think I think I choose you...ngehehehe~

Fariq said...

macam2 awak ni kan.. tu baru kena sergah.. blum lagi kena terjah.. :p

buat kali kedua jantung ku berdegup bila masuk blog ni.. oh ain.. :p

latest -
-Apa Kata Mereka Tentang Blog Lucah

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

tangan lupa.... mesti nak bergerak dan melambai...

sempat lagi dia buat lawak dekat hujung tu...
dulu pun pernah jugak ada foreigner datang dekat OE lepas tu tanya...
nasib baik soalan senang...
kalau tak mesti kelam kabut jugak...
lepas tu nangis bila tak dapat nak jawab...
heheh...
(n_n)

ardinihumaira said...

betul3 :) english memang penting.. cuma, kita kena martabatkan bahasa kita... jadi orang berilmu.. fasih bahasa lain.. omputih je tak terer sebab paham bahasa dia je ;p

megat mahathir said...

like

Sophie Al-yahya said...

hekhek..lain kali jawab dalam BM je.lepas tu larikkk!!!! =)

yatie's EPISODE said...

ye, betul tu ain! bhase omputih skg mmg penting taw. time praktikal nti, lagik rase walaweii pentingnyaa bhase omputih ni, nyesal dlu tak belajau ngajin2. t_t

AesyaZealous said...

heheh..english education memang penting..hiii

JIJI YU said...

ahahaa..pnting tol bahase inggelis..ahaha..muke kantoi kat bawah same ngn muke kantoi kat atas tu

bantalbucuk said...

hahaha..sambil buat tangan melenggok macam usop ye.. ^_^

Firdaus Kasim said...

mana ada muka shock.. muka akak comel je.. hehe.. apa yg penting kalo nk ckp english, jgn translate kan bahasa melayu dalam english.. straight to english.. haha! boleh x?

Contest blog kacak/cantik

Ini Dia ,Nadiah Bahari ;D said...

TERBAIK TERBAIK TERBAIK !
btw ,lukisan cantek kot .lukis sndri eh ? ;)

ejulz said...

haHaha.. adeii.. lawak2.. ejulz pun camtu jugak.. haHa

Jgn lupe singgah k.. :)

1 "Siapa student UNISEL kat sini???"

2 "Munajat Keampunan"

3 "Malam semalam ejulz mimpi ngeri!!!"

misznanarizal said...

pemes nye usop tuh..mn2 sje ada dia...kita bako aje.. =)

MIMIE AIZA said...

hahaha.. jgn lupe masa cakap "itu la pentingnya english education" tangan kene goyang2 kan sikit

EmanTheHalia said...

u should try this. because kerana the bau of this type vely2 the wangi nyah..

azwa_amani said...

cute lah ur drawing..

kembatolo™ said...

jawab je all de best. kahkahkah

rossoneri said...

Ain sayang, kamu perlu tunjuk je...
hahaha xpayah cakap pun tak pe..
dia pun xkisah..
hahahahah..alaaa dorang cakap english pun xbetul..percayalah cakap kita,kita pernah dengar artis US cakap english xbetul..hahahaha

AdiaLuze said...

Yes, No, Alright, Thanks You...

Kalau 4 perkataan kat atas ni msti smua orang tau kan...Ekekeke

Izad said...

Good...memang kena belajar english..tp takkan sampai macam tue sekali kan...terus jawab i don't know...

APi said...

haha..
lepas ni boleh la praktikkan english selalu ye..^^

Nazirul said...

nigers tu nak ngurat awak je sebenornya.haha.

edy said...

best cite awk ni...xboring baca siap ada dgn watak katon lg kn...hehehe

Solihin Zubir said...

kalaulah ada subjek english dlm malay, dh x nama english dh tu.. haha.. ;-p

ala... lain kali tunjuk je la.. x yah cakap pape.. heheh..

Taufiq Tiramisu said...

nice one :) suka baca!

cik blink blink said...

ain ni kelakar la...sama2 la kita bljr bhasa english ea...

shahjiehan said...

haaaa..lawak2! katun2 suma comel2... hahhaha

jom ! shah nk g msjd!!!

AdiaLuze said...

Sharing is caring to bring more loving >___<

Amna.Qadeeja said...

haha comel giler katun tuh ain !

hehe smela ain,mai kalau bab2 bi nih mmg hancus kih3..dhla kat cni rmai student foreigner huhu kalo nmpk diowg cpt2 larik hehhe

laen kali ain tnjukla bhsa isyarat keh3 ;D

Haziq Zainal said...

nasib baik ain tak jawab thank you!
hehe

sya hassan said...

keh2.. kalo cik gebu just geleng kpla je.. haha.. lagi sng..


p/s : canteq la ain pkai camtu.. :)

emieysandra said...

ehehe..emiey pn xterer gak BI, xpe..jom kite sme2 improve k ;)

applemasam said...

comel la awk! :)

♥ a Y e N g ♥ said...

haha:)
tu lah pentingnye english education..
syg usop <3

miSsh chiOrikA said...

; comel plusplus cute jea karton tuh....


yeah edu.english sgt lah penting .
kalo xthu nak jwb malu dek jwpnye .

Amira Naddia said...

haha! jwpn yg save..!
nege2! sy suke kartun kamu
i like ur cartoon

y-A-n-A said...

yana lemah betul bi.. lagi2 nak exam ni.. cuak jek.. =.='

De Mois said...

Haha..kelakar2. Ain2..nak belajar english education dengan SS x?? Kui3

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

shida saje said...

hahhaaaa..hari ni kita belajar english education from teacher Ain hehe..larikkk...~

Robot | Sakti said...

keh keh keh

gua pun selalu kantoi bila cakap omputeh.

rasa nak masuk kelas bahasa jer.


:)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

wakakakakakah wakakakakakaah
nice i like

Edy Zaidi said...

kenapa ada katak kat blog ni?

-[miracle]- said...

hahaha. ow yeahh !:D
simple answer.

english education penting.
kita bakor jee :P

... said...

as salam..

wah!
suka entri ni..
huhu..
betul2 kemahiran berkomunikasi dalam bahasa asing itu perlu. ia memudahkan urusan kita kebiasaannya.
jangan putus asa. ;)

..tu orang asing dari negara mana?
haha..kalau yang dari france, sedap sikit.sengau kelantan :p


http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/02/tuan-direktor-pilih-kasih-eh.html

She's retarded said...

kenapa blog ni ada gambar katak dekat background? ada problem dengan image shack ke

HonEyBuNNy said...

hehe....tu la..selamat xkata yes no thank you kan..hehhehe....

Qaseh dalia adelia said...

hik2 kelakar lah ...

Firdaus Kasim said...

thanks komen my entry ye kak

Popular post bulan ini :
Cara-Cara Blogwalking yg Betul

... said...

hehe..
saya kat bahrain la..tarak kuih2.
kebab ada la :p

kalau nak beli pun boleh..tapi tetap kena speaking english ;)
atu yang biasa..arab :)

... said...

hehe..
saya kat bahrain la..tarak kuih2.
kebab ada la :p

kalau nak beli pun boleh..tapi tetap kena speaking english ;)
atu yang biasa..arab :)

Rashid said...

hehe .. jawapan yang cukup baik sekali dari ain zulaikha ..

lukisan yang simple tapi kreatif & comel amat ..

Mar said...

arrrgghhh...xlart dah ngan english nih,.but kene lalui jugak,.coz wajib,

Plain Jane said...

say helo pada lecturer. kekek

Peminat Katie Holmes said...

bedal je lain kali. janji bunyi macam betul.
dari bedalan tu la boleh belajar.

Peminat Katie Holmes said...

bedal je lain kali. janji bunyi macam betul.
dari bedalan tu la boleh belajar.

Nobita Sensei said...

kawaii desu ne.

Amirrah Zawani said...

hahaha!!
sama lah kita.. mmg lah paham tapi nak cakap tu kena karang ayat lam otak dulu lah.. ekeke :D

Amirrah Zawani said...

hahaha!!
sama lah kita.. mmg lah paham tapi nak cakap tu kena karang ayat lam otak dulu lah.. ekeke :D

ecah said...

hehhe..chumel sgt..
tp, jawapan ain tu mmg tip top ar..hehehe

Wan Gerrard said...

err selalu gunakan ayat tu gak bila xfaham die cakap pe :P

Botak said...

negro kalo speaking english memang tak faham sbnr nyer...
jgn kate org lemah english., org terer english pon belum tentu dpt jwb negro nyer speaking...
hahahahaha...

Raji berkata said...

tu la dlu bukan nak ambil english education ;P

hahaha ok lah tu
xperlu la gelisah nnti :P
ak pernah gak jdi cmnih der mntak tnjukkan jalan
tapi ak cbe jer =.="
walaupun ambil masa nk explain kedai yg cuma berada di seberang jer pun
hak2

ciknabil-a said...

comel la kartun tue.. :)

btw ain dah amik muet?

Anati Soki said...

english education itu penting and best!

nazirulhazwan~ said...

sejak bile ain pakai tudung ala2 hana tajima??:P

Aretikz said...

betul3x~ english education tu memang penting (sambil tangan mengayun gaya usop)

caliph shuriken said...

lawak ar kartun ni, hikk..

latest en3: ~ aku, dia & vintage photo contest ~

Encik Psychopath said...

selamat belajar english.

shahjiehan said...

ramainya komen kat sini...jelesnyaa


jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: HB Pulak lubuk wang para blogger!!

shahjiehan said...

ramainya komen kat sini...jelesnyaa


jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: HB Pulak lubuk wang para blogger!!

fairuz said...

hahahaa.english education!!

anishamzah said...

ya ! english education mmg pentinggg. aiyoo kite pon kurengggg dlm berbahasa english..ermm

hard_die said...

comel nya blog ni.:D

~hAKim ZaiLAn~ said...

HAHHAAHHA!!!
itulah pentingnya english education..hahhah...
yg video tu video MUET la kan..

Ain Zulaikha said...

terima kasih kepada yang komen dekat sini, yes i agree and english ni tak leh nak ignore. sebab english education sekrang penting. macam saya yg lemah dan sangat lemah dalam english mmg patut pertingkatkan vocab saya sebab saya bukan tak tahu cakap langsung cuma tak de keyakinan terhadap diri sendiri.. thanks again for you all :)

Uchi kay-f @hmad said...

emm..ni saya nk kasi tips utk keyakinan diri kat awk iyer..

1.tgk cermin pastu cube ckp sorg2..
2.klu nk lagi bagus if nk praktis english dpn urg,ckp sambil pejamkan mata..trylah itu yg dulu saya buat sampai ter"fluent" ngehx3..

krisis identiti= keyakinan diri sgt menurun

Puteri Iqa Izyan said...

hehehe.iqa pun seram je kalau orang speaking2 nih.
tak tau nk jwb pe.

:D

Eyra said...

hahaha..english saya pun tunggang langgang...

blackrosehunter said...

cakap je english tu..lintang pukang pun..mcm la nege tu tahu english sgt pun..diorg pun cm kita..hehehe..



Blackrose's latest entry: Khasiat Buah Tembikai

cikmima said...

hahaha sme la kite......aduii