Feb 15, 2011

Tepat pada sasaran!

Pertama tama sekali saya sebagai salah seorang umat Islam di dunia ini, a.k.a makhluk Allah yang diberi peluang hidup dekat dunia serba indah ini nak ucap Selamat Menyambut Maulidur Rasul kepada mereka yang beragama Islam dan sedekah kan al-fatihah kepada Rasul junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W.  Moga korang semua faham-faham je lah , bila kita hidup dekat muka bumi ni patutnya kita bersyukur, bukan senang nak hidup kat dunia ni, kita orang yang terpilih.  Salawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W.

صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّم
صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّم


Siapa yang sambut Valentine I mean mereka yang Islam  sambut Valentine semalam,  aku memang buat tic tac toe habis-habis kat muka kau.  Tak lupa jugak tamparan halilintar!  Agak-agak siapa tak nak kena baca ini.



 gambar tak de motif tapi sebagai clue.  hik hik hik


Yang pasti, saya masih lagi mencuba untuk tambahkan pahala dan kurangkan dosa.  Cuba dan cuba dan cuba sampai lah saya betul-betul dah melekat dengan situasi tu, tentu saya akan terbiasa.  Kalau tak biasa biarkan macam tu je, tapi tahun depan cuba lagi.  Apa ni???


Yes, saya tahu agak poyo bila tangkap gambar macam ni, bak kata kawan sayalah, dan juga agak ketinggalan zaman untuk memaparkan gambar seperti ini, bak kata kawan sayalah.  Ya saya tahu , awak tak payah cakap apa-apa saya dah tahu.  Dah jangan perli aku!!  Dah apa tunggu lagi, skrol ke bawah sekarang!!!  Sabor jela.







Gambar ni lah paling smart dalam kamera ni, hahaha ,gambar of course kena separuh-separuh atau tak nampak langsung, untuk menjimatkan ruangan entry takut tak muat akibat ketembaman pipi yang maximum.





Kenapa saya tunjuk gambar ni?  Sebabbbbbb, semuanya tertulis di SINI  Alhamdulillah dan  Assalamualaikum.

63 komens:

pilotHans said...

salam maulidur rasul........

"Those who are merciful have mercy shown them by the Compassionate One, if you show mercy to those who are in the earth, He Who is in heaven will show mercy to you."

crayon said...

fuiyooooo... kamera mahal siot!! hahahaha... ain!! nak pinjam kamera

Robot | Sakti said...

wah,dah ada camera baru.

tahniah

:)

Cik Tqah said...

wa..beshnye..nak jugakk

lassiegewdix said...

wahhhh !
tercapai jugak !
alhamdulillah ;)

*psttt pssttt lassie nak model boley ?
erk ?

lassiegewdix said...

wahhhh !
tercapai jugak !
alhamdulillah ;)

*psttt pssttt lassie nak model boley ?
erk ?

Ujang9897 said...

salam maulidulrasul


erm.bestnya..nak gak DSLR..=(

Encik Tikus said...

itu DSLR kan ? Salam Maulidur Rasul =)

SYAFIQ TENGKU said...

hehe..akhirnye..

Along Tapa said...

waaahhh...cantiknya....kamera tu...bila la aku nak dapat...hihihi...

Gorengbaek - Koleksi bahasa kias dulu-dulu....

Hangit Habis dah - Kenapa nak double standard??

JIJI YU said...

muheheh..entry berkait r ni ek..

MIMIE AIZA said...

waaaahhh ini membuatkan diriku jeless.. hahaha

kembatolo™ said...

macam tak larat je nak pegang kamera tu.. hahaha

✿ CikCimi said...

kite tak sambut. :D

mcjust.lol said...

salam maulidur rasul... selalu lalai nak buat amal ibadat mcm masa sekolah dulu... :(


*eh comel la header kau boleh gerak gerak!

Fariq said...

wah.. akhirnya... dapat gak tgk gambar cik ain kita ni.. tetibe jantung ku berebar2.. kehkehkeh

Amna.Qadeeja said...

Salam Maulidur Rasul ain..
haha mai pn ade pix cm 2 heheh
santek2 ain ngeee :)

Anati Soki said...

ngeee... nk jgk dslr!!!!!!! hehehehe

shida saje said...

salam maulidur rasul ain =)

Ain Zulaikha said...

pilothans : salam maulidur rasul :)

crayon : T_T jgn lah kata gitu.. yg ni pun cari yang paling murah.. kah kah kah, boleh je nak pinjam, belanja ain makan satay 3 tahun.. hehehehehe

robot sakti : terima kasih :) hahahaha

cik tqah : nak ke? nah amik satu :)

lassie : lassie nak jadi model ke? hik hik boleh2.. isi borang yek.. :)

ujang : salam mauidur Rasul jgk :) hehe sekarang tgh murah kan, yang ni yg paling murah..


encik tikus : salam maulidur Rasul..

syafiq tengku : hahaha akhirnyaaaa..

along tapa : tak lama lagi la tu.. hehe

jiji yu : lebih kurang macam tu lah.. hahaa

mimie : jangan jeles.. hhuhuhuh

kembatolo : tahu tak pe.. tak larat, berat sangat.. t_T

cik cimi : bagus lah :)

mcjust.tol : hehe tempah je ni :)

fariq : elehhhh poyo je ayat tu.. hahahaha

mai : salam maulidur Rasul , hehehe pertama kali nak letak gambar cmni.. hehe

anati : nak ke? amik 1.. hehehe

shida : salam maulidur rasul :)

dabuldahi said...

yeayyyyy... akhirnyaaa dapat jugakkkkk... tahniahhhhhhhh... tumpang gembiraaa... hihii..
kenapa cik ain emo ja akhir3 ni? haha

Nazirul said...

mana aci!nak jugak!

Firdaus Kasim said...

kak ain dilahirkan utk menjadi photographer yh hebat! ada style la kak.. hehehe.. nk sy kahwin nk upah akak jd photgrapher sy la.. hehe

ayaa alyy said...

salam maulidur rasul. ehem ehem. camera baruuu tuhhhh :p

HonEyBuNNy said...

salam malidur rasul....wah...meh nak pinjam camera...ehheheh

AdiaLuze said...

Alo Ain !!! Salam Maulidul Rasul !!!

AdiaLuze said...

Bestnye ada kamera camtu...Akak teringi nak beli...Tp bkn utk akak la..Nak bg present kat yg tersayang...Thehehhe..Berngan je laaaa... :)

y-A-n-A said...

yana tak sambut valentine.. :DD
n selamat menyambut maulidur rasul utk semua umat Islam, termasuk ain.. :))

Aretikz said...

Salam maulidur rasul juga ain.. ni yang jeles.. tidak! haha..

Raji berkata said...

hahaha pedulikan gambar
janji camera mahal weh ;D

salam maulidur rasul too~

Solihin Zubir said...

salam maulidur rasul ain yg kachak.. heheh..

woahh... dh dpt apa yg diimpikan.. tahniah2..
sy plak bila ntah nk bley pkai DSLR tu.. wuwu.. T_T

Anati Soki said...

tak nk la 1.. bg 2 la.. wakakakka

~hAKim ZaiLAn~ said...

waaaa...tahniah cik ain..berjaya gak merangkul sebijik dslr..sy nak cari nikon d3100 sebijik..tapi kadar penjimatan blanje amat kurang skali.haha..pasni keje snap gamba jela ek..hahah

Izad said...

Nice camera...its same like me...are you like photographing? btw, that's an interesting hobby...keep it up!

... said...

as salam..
raikan Mualidur Rasul.kerana hari-hari adalah hari mengingati Baginda junjungna mulia kitra semua ummat Islam. ;)

oh.saya suka entri yang ni :)

pp tembam pun,tu la sebaik2 indahnya ciptaan Allah dalam setiap makhluk-makhluknya :)

haa.tips nak elak dari terjadi 'amalan' tak baik.

elakkan dari buat perkara tersebut.sebab, kalau dah buat, kan jadi keterbiasaan.dan kalau dah keterbiasaan, akan jadi amalan.haa.. tapi kalau buat perkara baik, lagi elok ;)

eh? jari kamu yang jari..ala ..pa anama jari tu.yang kecil sekali tu.mamang macam tu ke kamu pegang kemera? huhu..tu keterbiasaan kot? :)

Zuratul Ain said...

feewittt!DSLR tuhh.Alhamdulillah,dapat jugak akhirnya.

yatie's EPISODE said...

salam maulidur rasul. (:

bestnye!! NAK KAMERA DSLR JUGAKKK!! tahon bila lah dapat. t_t

ejulz said...

pinjam kamera boleh? hiHi

ejulz tag ain.. kalau free join laa k.. :)

http://kampung-kameq.blogspot.com/2011/02/1st-ga-besday-my-dear.html#links

emieysandra said...

wah! dh dpt kamera tu.bestnyer!
~_^

She's retarded said...

dah lama kak ain tak update entry.
kekeke
selamat maulidur rasul!

ahmad endo said...

alamak...makin berkenan plak aku ngan ko....hahaha....satu lagi benda aku jeles bila google nama ko kuar segment2 tu yang menandakan google percaya ngan blog ko....makin berkenan n tambah jeles...hehehe

-[miracle]- said...

salam maulud nabi ain.
wahhaa~
dah dapat camera tuu.
best bestt ! :D
bila kita nak photoshoot neh? haha :P

Eyra said...

nak pinjam camera ley??huhu

Uchi kay-f @hmad said...

nak pinjam camera awk tu brg sesaat dua boleh? ngeh ngeh..

salam maudlidur rasul.buat rkn2 di sini dan empuyer blog ini cik ain zulaikha :p

sumaiyah mokhtar said...

perghhhhhhh senapang baru,caya lah :)

epaa chenta said...

SANAH HELWA ya RASULULLAH~ :)

epaa chenta said...

SANAH HELWA ya RASULULLAH~ :)

bantalbucuk said...

dah dapat dah eh camera canon yang diidamkan..congrats..! ^_^

Firdaus Kasim said...

ada style la kak.. hehe.. eh, kalo x silap, sy penah komen kt sini an??

Syafiq Rosli said...

salam maulud nabi..hehe pnjm kamera..:)

Syafiq Rosli said...

salam maulud nabi..hehe pnjm kamera..:)

Nasuha Salleh said...

SALAM MAULIDUR RASUL Ain !!
^_^

rossoneri said...

heheheh suka lah tuuuuuu

online all articles said...

trimakasi info na sobat,,, nice post

Puteri Iqa Izyan said...

DSLR!! nk jugak...

sitihanisahali said...

camera tuuuuuu....nakk..hehe..

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh... smartnya camera tu...
OE nak ada satu, tapi ibu OE masih larang... jadi terpaksa sabar nak pegang kamera macam tu...

OE baru jumpa blog kamu... salam perkenalana...

Botak said...

pakai dslr ek skrg ni..
hehehehe...

Bro Fit said...

woahh best ar dah dapat benda yang diidam-idamkan..wuu tahniah :D

- Fitrihadi.com -

Bro Fit said...

eh jap..cara awak pegang tu tak berapa kena ar.. tangan kiri tu sila pegang kanta kat tengah tu ye. baru betul..hehe

abdul hakiim said...

dah beli kamera baru ya kak cik. hihihi

syufaa said...

waaa...dpt camera bru!! hihi..leh amek gmbr byk2 ye!! :D

ardinihumaira said...

Alhamdulillah dah tercapai hasrat ;) dni gak belum lagi