Apr 21, 2011

Kenapa perlu berjimat cermat ya?

Assalammualaikum .  Grrr lama sangat lah saya tak update, sampaikan saya pun dah tak ingat macam mana nak post entry terbaru.  Betul tak tipu sekarang baru belajar balik.  Haha kidding is like a chips more, yes memang tak kelakar =.=' 


So now, mari lah menelaah blog saya untuk kali ini.  Begin!

 



Yelah, siapa tak tension?  Esok lusa awak senang, tulat awak akan susah macam saya.  Bila mana saya memikirkan nak bayar sana-sini.  Walhal saya just student yang selekeh pakai baju recycle susah nak tengok yang baru.  Tapi saya bersyukur dengan apa yang saya ada , saya tetap pakai .  [ sambil cakar dinding ]




Yes, setiap manusia suka legakan hati sendiri.  Ibarat kau dikejar anjing dan kau cuba menuding jari kononnya " weh anjing, belakang kau ada hantu!! " =.=' apa punya cerita ni? macam dah tak de modal industri filem Malaysia ni.  Siapa pengarahnya tu?  Opss sorry kawan belakang kacau, Okey, serius ya. 





Barang apa yang tak perlukan duit selain barang semulajadi di alam ini? cakap!! cakap!!





Math saya memang score tang ni.  Cayalah!! muka tensen.











Cuba teka lepas ni apa jadi??  teka lah senang je.
































































sikit je lagi....





















































LOADING... 100%





































































PADAN MUKA!!!

60 komens:

ecah said...

oh no..plz lah elakkan denda2 ni..isk..

HZQH said...

bagai jatuh ditimpa tangga! hahaha jimat cermat lah.dah last last sem memang camni,ngehh.hehhe

UBM said...

hahaha asal kartun x pakai tudung? haaha

syufaa said...

erkkkk..hahaha..sng kata..semua duit duit DUIT duit!! :DDD

azwa amani said...

boleh dijadikan iklan khidmat masyarakat jangan buang sampah merata-rata tempat...hukhukhuk..

Nazirul said...

siap ada loading tuuu


99%

Qaseh dalia adelia said...

hik2 sume pakai duit kan sis.. grrrr haha yang last sekali tu kalau kena agak2 terus meroyan

bantalbucuk said...

haha..last2 kena saman pula tu dengan pak polisi..sabo jela.. :D

sekarang nak masuk tandas pon kena bayar..siap boleh naik harga lagi tu dari 20 sen ke 30 sen..padahal apa la sangat..huhu

JIJI YU said...

tak baek time2 sesak ko kenakan orang laen..ahhaha

-telordibasuh- said...

ai budak mara pon xcukup duit...hahaha..boros ni

Mar said...

duit2 duit2 segalanya duit.he3

sabor ea.btw comel je katon nih.

shahjiehan said...

lawa tol doodle2 tuh..tlg lukiskan utk sj!!! NK BUAT ENTRI KATUN2 CINTA NIH~

rara pinkmafia said...

cantek doodle tu...creative nyerrr..

sumaiyah mokhtar said...

kartun yg comel mcm tuanye :)

A retarded kitty said...

konklusinya, jangan buang sampah merata-rata.
betul,kan?
kekeke

azi nur said...

kehkehkehhh~~

HonEyBuNNy said...

hehe..last ekna keluar duit bayar saman...ngeh3...

duit ohh duit..mana mau cari duit..nak kerja pls...ehhe

Anati Soki said...

heee.. masalah kewangan akans entiasa menghantui kehiudpan seorang student.. T___T

caliph shuriken said...

kreatif ar wt en3 lukis kartun cmni ^^

Uchi kay-f @hmad said...

pendek kata..pjg tak kate taw..ngehx3..

celik mata ingat duit je kan ain!

psst:mu ni urg ganu ke?
meh2 saya nyanyi sikit.."na..na..na..na..na.. ganu kite..kite tgk penyu telur...pen yu tgk..ekk?"..opss.lariiiiii*miahahaha*

senyum selalu iyer....Daa ;)

Fariq said...

tu la kan.. semuanya nak kena duit.. sebab tu la kena blaja tinggi2.. biar nanti keje dapat yg bagus2.. kan..

Robot | Sakti said...

masuk tandas pun kena bayar.

semua pakai duit.

hue hue hue

Robot | Sakti said...

masuk tandas pun kena bayar.

semua pakai duit.

hue hue hue

Firdaus Kasim said...

setiap daripada kita takkan lari dari kena denda.. hehe

Entri terkini :
Kuasa Facebook dan Twitter Dalam Blog

Amoi said...

duit duit duit.

gaji yang kita dapat akan bayar kepada kerajaan akhirnya

apa yang tinggal untuk kita nana?

:'(

Izyan Masri said...

TAK SUKA DENDA2.WUWU T_T

NisaAdnan said...

SENANG CTER CARI JE BF KAYA. HEHE. *KIDDING. PEHHH PART DENDA YG MMG HANGUS DUIT.

Ujang9897 said...

sesal dahulu pendapatan..sesal kemudian padan muka..=)

jmput la dtg kenduri kawin

dark r0se said...

ciannyer~ dah lah tak dek wet~ pastu lagik kne kuarkan duit...kne saman eh? huhuhuhu~ namo muang smph merate3~:)

ak1 said...

msuk mlm jom..hahahah..

Haziq Padie said...

menyukai post anda!..XD

isma said...

kalo pikir pasal duit memang tension.tiap kali dapat gaji,duit bayar hutang je.stressT__T.
mmg money is not everything but everything need money,right?

cik heroin said...

mak saya ckp, semua benda kena duit, satu hari nnti udara pn kena duit. shri kna byar suploh hinggit sbb nk bnfas -.-"
btw,, curik bnner,meh curik kita pny jgk,meh meh -.-

Cik Su Life Cycle said...

banyak gak tu lau 500 lebih sebulan.. huhu.. tu baru hidup sorang kan.. same la cam cik su nie..

nik lan nik mat said...

jgn join MLM tau!

shahjiehan said...

i dislike coke...

jom baca dan komen 4.7 juta iPad2 habis dijual

Shida Radzuan said...

jadi totalnya^^ RM3808 ..adehhh byk tuh^^

iwan_dextrous said...

duit2...ish3...kenapa lah kena wujud duit.hahaha

Far8 budak baik said...

hahahaha padan muka..tu la
minum sgt air coke tu...
kacak je kau lukis pakcik polis tu hahaha

~hAKim ZaiLAn~ said...

jgn sampai gadai DSLR lak cik ain..hahaha..:P

rafiza ruslan said...

i luv ur doodle ^^

SuFy said...

tu la skrg ni musim kering bagi student..then awal sem akan jadi kaya raya..:p da lumrah kn

Solihin Zubir said...

ahahaha.. kena denda lagi lah merana...

Amoi said...

ai rasa ai nak kawin dengan laki kaya!

kehkehkeh

baru masalah duit hilang~

HAJAR hasan said...

boleh tak kalau nak gelak? sebab rasa kelakar bce entri ni. wee~ ending tak bley bla. huhhu~

Amirrah Zawani said...

jatuh di timpa tangga... =_=
semua benda pun guna duit skrg ni..

APi said...

uh..
semuanya duit..
duit..
duit..































duit..

Esempoi said...

saya pun suka berjimat cermat
keperluan untuk masa hadapan bila perlu

Zuratul Ain said...

Eh eh Kak Ain kena denda ka apa ni?ke kena saman?

missh aryeika said...

semuanye duit kan ...
adeh...
denda? ade ! tuh yang paling tidakk suke .

~Nabilah~ said...

btol sgt2....skrg nie,duet 2 pnting sgt2....hehehe

Botak said...

bertuahnya., kena denda RM3k.,
bukan selalu kena denda.,
hahahaha.. :P

Misz-sakura said...

haha, kelakar je part yang last tu.. Hikk =P

♥ a Y e N g ♥ said...

untung laaa kene denda.kah kah kah.
bukan dinding je yg kene cakau.

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

duit dan duit lagi..
kadang tu terfikir, kan best kalau duduk jadi budak kecik je... tak payahlah fikir benda2 macam nie...
dulu kita tengok mak ayah kita buat itu ini untuk dapatkan duit...
sekarang dah berubah pada kita pulak...
hehe...
(n_n)

Anonymous said...

smua perkara perlukan duit...best entri ni siap ader penerangan melalui kartun lak..^^

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

ahaha..alolooo.siannyer kene denda la pulakk ;) comei jew...


Cik Bunga dapat FREE lagi, ahaha... jangan jeling cik bunga eh kalau JELES, heheh


psstt..jom exchange banner.. da copy cik bunga punye punye nnt rojer ehh, cik bunga tepek kamo punye kat blog :) FREE aje.. hehe. limited space dah.. jom².. :)

アヌム ちゃん~~ said...

salam.first time visit here :) nice blog^^^

yatie's EPISODE said...

haha. tambah duit lagik. :p

ak1 said...

hahaha..nak jimat tp kne dnda jugk..sian die..