Apr 10, 2011

Kita pelajar tak mungkin tak akan lalui ini.

:) senyum dulu sebab nak mengorat hati korang, sebelum korang marah saya tak reply jejak korang. Hehe.  Saya nak bagi situasi di mana lumrah seorang pelajar.


  • Tension lah, dengan orang sekeliling macam hape tah!  Dia ingat dia je yang betul, dah lah doakan benda buruk dekat aku, memang aku tak pernah kenal dia!  So jawapannya adalah MASALAH PERIBADI/DIRI SENDIRI.

  • A very good morning to all my examiners and my fellow candidates.  So jawapan nya adalah MUET.

  • Kena submit 11 April, kena print lagi, kena binding.  So jawapannya adalah ASSIGNMENT.

  • Banyak lagi kot aku tak study, aku kena fokus bahagian ni and bahagian ni, sebab carry mark aku sikit gila.  So jawapannya adalah DAH NAK FINAL EXAM.


Kena siapkan cepat semua ni.  Jadi dengan ini, MAJULAH DIPLOMA UNTUK BERKAHWIN!!!

58 komens:

iz said...

oh,gudluck yer..seb baik zaman diploma dah lepas...hehe..

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/02/konvo-iz-march-2011.html

Uchi kay-f @hmad said...

sdah laluinye........ain bjo rajenx2,diploma penting..ilmu pun same..tapi pentingkan yg lebih penting dri yg penting oiyer...fhm tak ni...ngehx3.....daa......:p

Izyan Lavender. said...

Good luck !!
sy juga rasa semua tuu. huu.
penat kann :(

bantalbucuk said...

haha..lawak betul motto tu..nway..gud luck for your final..!! hope kita sama2 berjaya siapkan semua kerja2 yang belum siap supaya boleh fokus kat final.. ^_^

NisaAdnan said...

HAHA CARE LAH MAJULAH DIP. UTK KAWEN YEE. HEHE ^^

Razni Anuar Razali said...

hahaha... "majulah diploma untuk berkahwin" nk kawin kena ade diploma ke..?? hahahah

azi nur said...

kekeh keh

aTiKa aTeRkaH said...

yeah...majulah degree untuk berkahwin juga..yeahooo yabebabedu..

Along Tapa said...

ko baru nak amik MUET ke??selamat mencuba...hihi..

Gorengbaek - Idea mengarut aku untuk isu semasa....

Hangit Habis dah - Penyakit..penyakit...apa ubat ko...

Kerat Senget - Tembikai Susu itu best

penaberkala said...

haha, student mana la yg tak stress kan?
memang salute laa
apepun, good luck utk upcoming final exam
all the best

... said...

as salam..
haha~
comel je entri ni =p

lama tak singgha sini. sibuk banget~
biasa la ain..dunia pelajar. boleh rasa nak hantuk dingding bila datang satu2 hal. tapi kalau nak banding belajar dengan keje, saya nak kembali ke keja..waaa!!

keje, deal macam2 dengan apa yang ada disekelililing. so, jawapannya, gaji. ekeke~

ok, selamat berhempas pulas~
dah free, saya ziarah sini selalu.macam sekarang. hoho~

dib. said...

hahaha!! stuju! muet bikin tension je kan. . .

Fariq said...

oo.. ain muet ye.. gudluck utk semua ye.. lepas final exam kite date mcm dulu ye.. jgn lupe.. papepon kesihatan pun kena jaga..

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya pon bz gak ngan assignment la.lab report la..haha..final da dekat dah ni..gudluck cik ain..

Firdaus Kasim said...

hehe.. teringat pula sy bagaimana susahnya belajar dulu masa kt poli.. tp seronok.. hehe

kak, npe alxa rank akak merosot? dulu ok je?

Entri paling hot :
Nuffnang pandang serius pada entri "Rahsia Terbongkar Nuffnang"

emieysandra said...

goodluck dear!

MIMIE AIZA said...

ain 11 april mimie hantar project paper. hahaha

Anati Soki said...

heee.. student life mmg begitu :)

Puteri Iqa Izyan said...

haha. tak sabar nak habiskan diploma and kawen jugak. heeee =P

syufaa said...

hihih majulah diploma utk kwen..LIKE!

bukan photographer said...

Kena submit 11 april, kena print lagi, kena binding. Jawapannya tesis..!!
tensen gile dengan tesis

Ain Zulaikha said...

iz : hahahhaa untunglah dah lepas ya, dah kerja ke? lagi pening kot kan?

uchi : hahahah faham sangat lah... hahahha... tak pe kita belajar sesama.. hehe

izyan : tahu takpe, sangat lah penat dan memeningkan actually.. tapi takpe, untuk sementara je ni .. hehe

bantal bucuk : thanks :)

HonEyBuNNy said...

salam

good luck..ila dah habis final exam..ehheh

Ain Zulaikha said...

nisa : jangan tiru aksi ini .. heheheh

razni : actually tak perlu la, apesalahnya kalau nak buat kan.. haha

azi nur : gelak lak dia kan.. hehe

atika : nak kahwin gak ke? jangan lah.. muda lagi. haha

along tapa : lebih kurang lah..

penaberkala : thanks a lot pena :) lumrah student kan.. hehhe

... : terima kasih :) kata2 yang sangat memberansangkan :)

dib : muet kalau tak tensen tak sah.

fariq : ofkos lah fariq.. dah lama tak dating dengan blogger lain ni.. haha

hakim : hai hakim dah lama gila tak dengar cite.. hhee thanks hakim :)

firdaus kasim : sy tak kisah pun alexa saya merosot, thanks for inform hehehe

emieysandra : thanks :)

mimie : agak2 dah hantar ke belum? hehe

anati : hehehe selalunya...

iqa izyan : nak kahwin gak ke? dengan siapa tu? hehe

syufaa : hahahhaha ajaran sesat tu..

bukan photographer : hehehe tak pe, kite sesama tensen kan..

honey bunny : salam.. wah bestnyaaa :) wish me luck k :)

cik blink blink said...

gud luck ain....

Solihin Zubir said...

xpe ain... tumpukan study dlu.. heheh..

p/s : sy curik banner kamu.. :D

Uchi kay-f @hmad said...

diploma lame dah pegang kertasnye..skrg bajo bab lain plak.....sihat kan?

Cik Su Life Cycle said...

gud luck ye

shahjiehan said...

yuyu!! jom p pesta air kat cenang sok!!!

aisya said...

biasala tu kan.. anyway, gudluck. suke ayat last skali tu.. hehe

Izyan Masri said...

SOKONG SEMUA ISI ENTRY NI XD

twinkle twinkle said...

all the best:)

A retarded kitty said...

kekeke. mesti sudah jumpa calonnya

APi said...

normal la tu..
time nak dekat final memang bz..
segala benda pulak nak kena buat masa tu gak kan..

selamat berjaya ya..^^

fatenhjikhsan said...

gud luck sys!!

HonEyBuNNy said...

okies....stdy molek2 tau...study awal penting....hehehe

nadia natasya said...

saya pernah rasa mcm tu jugak -.-
tension kan hidup mcm tu
but mesti ade hikmah :DDDD
ouh sy follow blog awk (:

shahjiehan said...

hahaha....maju2.!!

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

good luck exem dan semua benda yang nak dibuat...
memang waktu belajar macam tu...
itu kena buat, ini kena buat...
akur jelah sebab nanti dah habis belajar bolehlah hidup senang...
(n_n)

missh aryeika said...

gud luck dear !

✿ CikCimi said...

gdluck ain. :)
kite po bizi jugak.

Far8 budak baik said...

hahaha gatal lebih ne...
kawin tu slow slow sikit..=p
gudluck..

Shida Radzuan said...

huhu sabo jerlah cik Ain oit..dah jd tggjawab as student kan..nnt dah bkerja byk lagi dugaan dan cabaran yg mnimpa..huhu ckp as pgalamn shida yg da bkerja..adesss ^^

AdiaLuze said...

Sbuk sungguh Cik Ain kita ni sekarang ni yee ..

Buatla segala tugasanmu sehabis bagus ye dik .. Pedulikan apa org kata/pikir .. Selagi kita berada di laluan yang betul, Insyallah Allah akan sentiasa bersama dengan kita .. Aminnn .. ^_^

misz molecule said...

hahahaa.ain da ada nawaitu nak kahwin after being diploma holder..



yuhuuu! nak tmpang gmbira la lau ada jodoh tu..



jgn lupa jemput..



tapi kite selau tabahkan? baru hiddup ni bmkne buat something tu



peace 2!

ejulz said...

gud luck ain.. :)

ciknabil-a said...

good luck utk ain. :))

Raji berkata said...

diploma utk berkahwin?
woahhhh bestnyer
hahahaha

good luck with ur studies and ur exam ^^

Eyra said...

gud luck ain . hehe .
majulah diploma untuk berkahwin ! haha seronok sangat bunyi nya .

Amoi said...

apa apa pun chill.

:D

Syafiq Rosli said...

lama tak lawat sini ain..huhu..wah sama lah kita amik muet..all da best in final ya.

AIMAN said...

mesti ain pon stress kan dgn nak final exam la, saimen la..\camne nak kurangkan stress? sila lawat sy pulak
=)

Ujang9897 said...

caiyok..gd luck =)

lama tak singgah sini..hee

puteraduyong said...

ermm...kena dahulukan apa yang penting dulu...

Aisumi Chan Kawa'i said...

chayok2!! ehh? majulah diploma utk berkahwin? hehee~

[ KYOE_❤_le!to ] .. said...

gdluck..!! :)

Razil Tahir said...

btol2...
hehehehe
majulah degree untuk kaya!!
huahuahuahuahuahuahuahuahua

waRDah a.k.a QiQi said...

walo ape pon kesusahannya, i just luv being a student.. :))

smoga tabah & sukses slalu.. ;)