Apr 23, 2011

Menara Tinjau or Look out Point at Malaysia


Masa untuk persuade awak semua to come at Menara Tinjau Ampang atau Look out Point.  Menara Tinjau adalah tempat yang wajib dikunjungi oleh setiap pengunjung, pelawat, dan pe pe yang lain.  Ia bukan sekadar tempat di mana kita membuang masa, [for sure] bahkan tempat untuk kita bersantai dan mencuci mata melihat aweks-aweks dan balaks-balaks hemsem.  Tapi AWAS!! waktu malam paling best untuk di lawati.  So please come after Isyak. 


Tak banyak gambar.  Sorry ya.


 Ada washroom, Surau, gerai makan, tempat parking.


Ia nya terletak di Bukit Ampang, dan tempat ini saya katakan best kerana viewnya yang menarik perhatian saya pada waktu malam dengan cahaya lampu di seluruh pelusuk Kuala Lumpur.  Wahhh seriously terasa sangat-sangat teruja pada waktu itu.  Tempat untuk merelease tension, tempat untuk ambil udara segar, kabus pada waktu petang dan senja.  Perghhhh!




Waktu petang udara dia sangat-sangat best.   Boleh sedut sekali kabus-kabus yang ada.




Tak sabar nak tunggu malam, nak tengok bawah tu berkelip-kelip macam berlian.  Sambil tunggu chicken chop dan ice blended.




Tadaaaaaa banyak lagi gambar makanan , tapi satu je lah kan upload, karang yang tengah ganti puasa terus buka puasa pulak ya.  Serius sedap.  Kentang dia rangup.  Ayam dia lembut.  Sos dia nyaman.  Ke tengah lapar time tu? 




wuwuuwuwuwuwuw.... jangan cakap lah.....




Alangkah bahagianya kalau dapat terjun.


So siapa nak gi boleh lah ke google.map , sesuai untuk bersantai, lepak-lepak dengan kawan,  candle light dinner, keluar dengan family, tenangkan diri, dilarang bunuh diri.  Selamat malam.

48 komens:

Arianatasya said...

thanks for the info. boleh la pegi dgn family nanti :)

mardhia yusof said...

dating ek?
hehe.
sedap tak?harga dia reasonable?

Izyan Masri said...

CHICKEN CHOP DENGAN ICE BLENDED TU DAH RUPA RESIPI RAHSIA PUNYA JE.SEDAP T_T

syufaa said...

sgt beshh gi cni! plus waktu mlm..viewnyee..subhanallah! cantikkkk!!!

Alynna said...

cantik sgt view dy..
boleh pegi sana utk lepaskan stress lepas final exam..
heee~

aK1 said...

cantik nye gambar kl mlam2 tu kan? wah wah wah..hahahaha...nak pegi jugk la...=') tq sbb buat entry ni..=')

eykin said...

nak jmput awk join cntest sy..
http://tintayu17.blogspot.com/2011/04/contest-untuk-anda-semua-jom-join.html

bantalbucuk said...

wah..pernah juga dengar kawan2 kata kat sini best..tapi lom ada masa lagi nak pergi..jelesnyee...huhu

penaberkala said...

aih, menarik ni kalau dpt pi candle light dinner
romantik abis,haha

akma leeya said...

jelezzz..=,="
ble lah nk smbut anniversary nie..
nk gak pkwe bawak p tmpat 2.. err..
dating ngan ain zulaikha je ley x? hehhh ^_^

♥ a Y e N g ♥ said...

alololo.omey nye die:)

emieysandra said...

nk pi honeymoon sini la..err..

APi said...

chantek pemandangan tu..^^

De Mois said...

Hohoi ain..lama tak jenguk. Thanks singgah tanya kabo. Huhu..

Eyh..kat ampang ke ni?? Gile dah banyak berubah. Dulu SS duduk kat sini kot. Ni kat area mana ek??

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Anati Soki said...

anat taktau plak kwujudan lookout pint nih.. waa.. mcm best!!! tingin ar nk p

Ardini Humaira said...

beshnyeee :)

Fiya Ahmad said...

ni ke tempat artis2 berlakon tuh.. haha

Cik Nursya said...

terliur tgk air tuh,

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

wah... boleh pergi nie kalau cuti sem nanti..
pergi dengan family...
dalam gambar pun dah cantik kan...
bestnya.... tak sabar nak pergi berjalan2 cari makan nie...

OE tengah lapar sambil melihat chicken chop kamu...
hehe..
(n_n)

b@by ph@t said...

lpas exm leh la p tmpat2 cmnie..rlease tnsion..view pun cntik gler! x sbar !

De'din said...

wow,, mesti bestlah kalo candle light dinner kat sini ! haha
layan,,, satu hari nnti nak jejak kan kaki kat sini..

Far8 budak baik said...

macam rendah je...
terjun lahh kat bangunan tinggi sikit
hahaha..
jeles disini =)

al-lavendari said...

pernah sampai satu malam tak berapa lama dulu ... parking dah penuh. so tak masuk.

betul ... pemandangan dari situ memang cantik.

Anonymous said...

bagus info..baru tgk kat paper smalam

azi nur said...

alaaaaa besttnyeeee!!!!! dating ea..haha

AdiaLuze said...

Nyum,nyum....Sedapnye Aiiinnn!!!! NAk sikit !!! Nak gi la jugak... Tapi cam jauh je Ampang tu... Ngeee

ejulz said...

laaa.. jalan x ajak pun ek..

New Entry "!!!!!!!!!!!!!!!! "

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

ouhhh si cantik! adore kat kamo >.< ♥


dearrr, jom singgah entry baru :) pasti buat kamo jeles. kekek :P

Rezeki Cintabunga mencurah² ke dalam gandum! heheh

rara pinkmafia said...

sedapnya chiken chopppppp.nk sikit...

nik lan nik mat said...

bile mknn sedap semuanya besh!

Cik Su Life Cycle said...

best nya ain.. nak g sane gak.. huhu..

~hAKim ZaiLAn~ said...

lawa gambar..maklumla dslr..huhu..one day nak pergi gak la..huhu

Peqaxlol ;DD said...

cutenye.. haha... kat mane ni? kat ampang ke? kl ?


lawalaa.... XD

Peqaxlol ;DD said...

ingat kat korea jer ader. hehehh

Kyril said...

waaaa
bleh bwak tropong skodeng org :D

zacky ~786~ said...

waaaa ice cream tu buat i tergoda..~

HonEyBuNNy said...

view last tu lawa la...

sukanya tengok....;-)

iwan_dextrous said...

x ajak pun kn..hihihi

Shida Radzuan said...

mmg best tempat mcm ni ain^^ aman jew kan! makan smbil mnikmati keindahan alam^^

~Nabilah~ said...

mcm mnarik jer tmpt tu...view die pown cntik...thanx 4 sharing.. :)

dark r0se said...

owh~ sangat best! akan smpi ke cni jugek nnt!:)

A retarded kitty said...

meleleh-leleh air liur tengok chicken chop tu. belanja la saya ek.
kekeke

azwa amani said...

cantiknyerrrr :),nak pergi jugak rasanya,,,

Firdaus Kasim said...

kalo bawak awek best nie.. tapi malangnya sy still single :(

Entri terkini :
10 Tempat Terbaik Promosikan Entri Blog

shahjiehan said...

nk ikot!! smpai ati x mo ajak SJ



jom baca dan komen Jom Balik Kampung. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

Solihin Zubir said...

rsa tenang kalau dpt tgok view tu waktu mlm.. cantik la....

CutieIntan said...

one of wonderful i like to hang out is here...wow...

yatie's EPISODE said...

cantik pemandangannyee... (: