Aug 19, 2011

Saya dan cerita di bazar ramadan ( Part 2 )

Assalammualaikum.  ramai tak yang dah shopping raya?  Hok oloh, Berapa hari lagi nak raya ni tak kan tak pergi shopping langsung kot?. Kalau tanya saya, saya belum lagi shopping raya.  =.='
Mercun pun dah pum pam pum pam dah.  Mungkin tanda-tanda orang nak insurance raya kot.  Hehe. 

Ini adalah sambungan entry lepas "Saya dan cerita di bazar ramadan".  Siapa yang tak baca lagi, wajib baca!!  [ intonasi secara paksaan ! ]  Ok lah, Enjoy !














































































































































Seminit kemudian...







































3 MINIT KEMUDIAN....


































Doa dimudahkan segala urusan :


Ya Allah, aku mohonkan pada-Mu kesempurnaan nikmat pada segala perkara dan mensyukuri-Mu atasnya, sehingga Engkau redha dan sesudah redha itu lalu aku mohonkan pula kepada-Mu untuk memilih segala apa yang boleh dipilih dan dengan segala kemudahannya, bukan yang sulit lagi sukar dikerjakannya. Wahai Tuhan Yang Maha Mulia.

Amin... :)

101 komens:

ishiko said...

hehee.. ain nk kelapa lebih,
ambik tu dye kasi bersudu-sudu kau...

Terbelog said...

dtg tgk dodoi kat sini
kesian muka pakcik tu
pakcik mana la jadi mangsa ain tu
hikhikhik

teha said...

hahahah ! pandai betol pak cik tu !

~aYeeN & SuE~ said...

ala comelnya kartun dia..gd luck tuk last sem ni yep..:)

JIJI YU said...

humakngai..

Robot | Sakti said...

pakcik tu gigi rongak.

sempat promote blog lagi.

hue hue

nabByla said...

hahaha! baiknyalah hati pakcik tue kan bulan2 puasa nie. hehe..

L said...

hahahha. comel4

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

sekadar hiburan
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/sekadar-hiburan.html

kaizen said...

hahaha ain nih da xde keje ek??? klaka jer...

shida'R said...

hehhee..niat dah betul dah tu..ttbe tmgumpat kih3..naseb terpeot yerk ain hahaa..

Alia Syaza :) said...

hahhaa, aloloo, mana kak ain dapat gmbar pakcik tuu? unik sungguh xD

syufaa said...

heee.
tomeynye.
murah rzki ye. :)

MERAH said...

Comelnyeee :D

schaze zainn said...

hihi kesian punye pasal terus beli semua ye xP

farah izwani said...

ha. bukan 3 singgit.
sebijik 40sen.
mahal.

dzafira said...

Comelnya doodle2 Ain Zulaikha.... ;)

Kreatif..

Red said...

comel lah ain pakai telekung ^^

Blog Dia Entri Merapu, Tapi Kenapa Banyak Feedback?
(Baca kalau korang nak tahu kenapa entri korang tak ada orang nak baca)

Chachos Cheezy Wedges said...

hahahahhaa.. sengal!! kah3x...

Amna.Qadeeja said...

haha ensemlah pak cik tuh ain wahaha

James Alexander said...

la... mana abang air jagung ? hilang terus...???

Uchi kay-f @hmad said...

ngeee...dah shopping raye be4 pose lagi ain!

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha. sebenarnya 3 ringgit je. 60sen tu sbb kelapa lebih =P

YONG JIAO XIU said...

hadei pakcik rongak n jongang...mana la kebas pic ni ain oiii. hahaha.
ni tak beli lagi ni blh la mtk kat para blogger suh belikan baju raya ain nih. hehehe

Abang Stalker said...

comelnya gigi pakcik. :) cm bdk bru nk berjalan je.haha

meaw said...

mintak lebih bayar pon lebih la ye,hahhaha! geli puloh doh nengok si pakcik tu,gagaggaga :P

fairuz said...

hahaa

haikalblank said...

hehe ambek kau berlebihan dia bagi..boleh gaul ngn nasi sekali ye..haha

:D

bukan photographer said...

pakcik tu letak terlebih tanpa sedar...sebab mata bertemu mata..dgn suara lembut gila ain tu..haha

kura said...

terpe'ot. eheh! hahaha..

woo.. igtkan nk bertentang mata dgn pkcik tu pulak kak ain. hahaha

azlina_muhammad said...

bestla...klaka n comel sangat..:))

aLyA_syGS said...

adess...bula terpe'ot lak..-.- haha...
comel la ^^

echa said...

tak main pandang2 plak ngan pakcik tu=D

Wanie said...

hehe..xpela die dah nak bagi, amik je la..ratah kelapa tu sampai buncit ye :D

trigyy said...

hahhahak3.

comey pakcik tu.. kahkahkah. btw, adek aen pndai lukis jgk ke? dia ad blog jgk?

#suka.blog.ni

Alia Ramley said...

lahh.. nape muka pakcik tue x comey mcm doodle tue.. haha.. sian dia..

sya hassan said...

haha.. woah.. hari tue abg jagung.. nie pakcik kuih + kelapa..haha lucu lah bile bce entri ain neh.. tapi best! :)


p/s : blh je kot dpt duit raya although umo dah 20++.. hahaha selalunya bila dah umo 20++.. duit raya pon mmg upgrade la.. dari rm5 kpd rm30..hua3

~syue syada~ said...

apesal x jeling2 manje kt pakcik gigi sebatang tu?hahaha

aimie amalina said...

hehehehee
alololo
comeinye nak beli
hamboi pakcik..perli ke ape..boh kelapa memanyak..hihihi
semoga dpermudhkan urusan kamu ye ain!

Bigdaddyz said...

baik ada makna tu...hehe

Faraa Eiman's said...

haha , comel jep !

[sutera kasih] said...

comelnya pakcik tu hehe

ehhh adik ain comel la, kirim slm :P

[sutera kasih] said...

owhh yeaa..sedap tak kueh pkcik tu?hihi

caliph shuriken said...

dodol sini mmg kiut2, hikk...

APi said...

pakcik tu baca doa dulu kot..
keh keh keh

WOLFMAN said...

macam kenal jer pakik tu bola tengok muka dia. sedara ka..

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

ala comelnye katun n cite die... hehe...

diana said...

tak seleranya temgok muka pakcik yang jual kuih tu..
heheheh

Liyana Zahim said...

Pkck itu harus dipromosi dlm jln2 cari mkn~

Myra Jay said...

heheee, pkcik tu pun bersedekah jugak :-)

Nizam Ijam said...

terlebih kelapa nama nya..hehe

Zetchi Henry said...

hehhe,
nice story lah ain :-)
nty bawa zaki jumpa pak cik tu bole?

Zetchi Henry said...

hehhe,
nice story lah ain :-)
nty bawa zaki jumpa pak cik tu bole?

d_LA said...

ingatkan ade cite sal abang air jagung lg..
eh, murahlah pakcik tu jual kuih, 40sen sebijik..kat tmpat dla, senggit sekeping..bapak mahal..wuwu

_NisaFuzi_ said...

hahaha. mane nak lalu beli makanan kat pakcik ni..

ღ p!nk veLvet ღ said...

muke pakcik 2 mmg talay blah, hahaha~

Encik Psychopath said...

pandai ayat lebih kan.

zulhilmi.tempoyak said...

hahahaha....nice drawing....hahaha...lucu...hahaha...best...haha....xtau nk ckp apa...best....best la sgt..hahaha..
hahahaha....
bleh gilo den bc blog ni..haha

HazHand said...

hahaha,comel dan cute ur cartoon doodles tuh..nak jugak!!
erm,sdeyh pkcik tu kan..hum

Aujinz said...

gilo kalau banyak kelapo, mau kono cacing nanti.. koh koh koh

cik aletheea : said...

hehehehhe...
comel ..
comel.....
tp , pakcik tue horror...

Misz-sakura said...

Haha, lawak ain.. Muka pakcik tu semacam je.. =) comey2 katun neh, lukis banyak2 lagi ea =)

syieda_joy said...

hihihi..
pak cik tu memang baek..
^_^

selamat menyambut Hari Raya ain..^_^

syida spongie. said...

haha. aduhai. ni muka pakcik mana ni kak ain amek? hee.

asTaNa iMpiaN said...

alahai...nape la rupa pakcik tu cmtu?hehe...langsung tade mood nk beli kalu cmtu..hehe

sergeant keroro said...

sempat lagi promote blog tu, keh3

adrinaqamarina said...

ada satu hari tu, pegi pasar malam dengan adik kte, lelaki lah, baru darjah satu, sekali dye cakap nak beli kepok lekor, kte pun pelik la sebab adik kte tu tak pernah nak beli kepok lekor, sekali time tengah order tu baru terperasan yang kat gerai tu, ada sorang budak perempuan jaga, sama tinggi dengan dia je.



hahhaa. kelakar je bila ingat balik.

Hunnym Syot 美智子 said...

hehe.. lawak laa dear!
:)

Miss Volvo said...

pacik tu comel mcm ain :P

Cik Kasut said...

hahaha comey dodol tu..heheheh tp sian muka pak cik tu...ayat bawah 2 terbaek :)

cahaya azyla said...

kak ain..saya memang tak makan rendang..hahahhaha

psss..kak ain nak tawu secret tak?saya tak suka makan ketupat pasal tak kenyang macam makan nasi..padahal sama..hahahah..saya pon tak suke makan biskut raya..kalo buley datang rumah orang nak makan mee sup ke,hahahahah..buley tak?

MIMIE AIZA said...

ahahaha.. ain.. ain...

deeya said...

pasnie jngan pegi lagi .. kot la pakcik tu terkenan kat ain kang baru tau . huhu

Solihin Zubir said...

comey pakcik tu.. heheh..

Aisyah Aina said...

haha..aduhai pak cik ni..baik bebenor bg kelapa banyak2 ;D

YOUsoF said...

Amin.. Amin..




Hehehe.. Pakcik tu terlebih senyum, tu sebab ramai yang 'segan' nak beli kuih dia tu.. ;D


Bagus pakcik tu sempat promote blog comel ni. hehe

ïêmå å¢klê§ said...

adoii kesian muka pakcik 2..
haha

Miscellaneous Smiles said...

MUKA PACIK TU MMG MENGUJAKAN =D

haidi takeAfoto said...

hahaha bez2..xcukup..nak lagi cite tu..heheh gelak2 sy..byg muka awk je katun tu..heheh

selamat hari raya ek..lagi satu..good luck ek exam..sure boleh la sume...

Woofer Storm said...

pndai buat muka katun tu,comel je..


tapi muka pkcik tu mcm pena tgk je..heheee
slmt ari raya ye

Elie Lily said...

kem salam pakcik! :p

alia zarfullah said...

comelnyeee! btw selamat hari raya :))

Zawifatul Aziah said...

comelnye dudel ain..singgah sini.i folo u :)

miszfazierra said...

hehe best cite nih . comel2 jek dudel sis ain . geramm ! hehe .

Anak Wak Mail said...

hahaha..pak cik tu tak ngorat ain ke??

missh chiorika said...

wahh .
comel la muke pakcikk tuh ;)

syieda_joy said...

salam ain.. (tolong jgn publish comment ni)

syieda nak tnya tips utk jadi lebih yakin, cantek dan sehat? T__T xtau nk tnye sape...

abah khalisha said...

good luck for ur study cik Ain..
Wanita Mengandung Dilarang Melihat Gambar ini

NadyaBubble said...

handsomenye pakcik tuh :P

FUZ.QYM.Y said...

gud luck!

ejulz said...

xnak beli kuih ejulz.. heHe

apik pehe said...

hehehe...naseb baik tak bagi dengan buah kelapa sekali..hehehe

K2r~90 said...

kalo aq niage ang beli tak?

merahitujambu said...

comel jee lukisan awok

SoLy SoLicious said...

pkcik hensem..hahaha

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hehehe. saye penah beli nasi ayam.
kes yg sama la, kesian tengok pakcik tua takde org beli. huuuu :"(

meaw said...

up entri please awak :D

z a z a said...

comel la cartoon tu!

peep said...

lagi byk lagi best kott.. hhaha :P

peep said...

lagi byk lagi best kott.. hhaha :P

Hanie_Dew said...

cute je entry ni. rajin nye nak lukis.

cop cop. kuih ape ko beli letak kelapa?

~tyra ~ said...

gelak sesorang tau tak . haha