Oct 28, 2011

Akibat teknologi masa kini yang semakin menipis.

Assalamualaikum.  2minggu berturut ni tak menyempat melukis sebab emak saya punya adik punya anak nak kahwin esok 29hb 10 jadi hari majlis =.=' penat. fuhh. .  Bila tengok diaorang nak kahwin terasa nak kahwin jugak.  Maklumlah umur semakin meningkat. (~^,^)~  Duit pun dah terkumpul satu hari satu ringgit.


Memang saya minat dengan gadget, terlampau minat even tak dapat nak penuhi kehendak nafsu serakah terhadap gadget dapat tengok pun jadi lerrrr .  (~^,^)~  Haaaaaaaa











 







































































 Ermm...

















 1minit kemudian....

























Best tak best, rasanya kalau  wujud phone ni memang tak tahu lah camne nak jaga phone ni.  Kalau-kalau pergi toilet ke termasuk henpon dalam air hahaha mati ler RM2000 hangus camtu je .  Kotnye orang call kita, angkat phone , memang invisible orang pun tak perasan kita pakai phone silap2 orang kata kita ni tiga siku.








suku lah =.='










 Silap-silap jugak boleh jadi cenggini.  Har har har.
























80 komens:

Abg Stalker said...

hahaha..rs nk lempang je katun ni. ;))

Si Rabun said...

ntah ada orang beli ke tak kalau ada henset invisible.

Teacher Koko said...

invisible handphone mmg xboleh blah...hahahaha....nice one ain...

@juera said...

canggih btoi..hehe..mmg ssh la klu ada kuar invi nonhado tu..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha comel jelah kartun ain ni..

lain kali wt lagi tau..suka baca :)

aimie amalina said...

hahahahahahaa
nangis x berlagu la ye ain
merata mencari
silap2 kene pakai spek hollowman tu
nk cri npon invisible
hihih

comel je doodle sume ni

mimi pon mint gile dgn gadjet
minat tgk
nk beli aihhhhh
ntah bileee la..
hehehehe

dabuldahi said...

comei!! hahha..
















eh... terlupa.. panjang la pulak tulis komen kat atas tu.. ni dikatakan komen invi.

m0sHiE~ said...

hehe. tp org len sush nk curik. sbb tak nmpak.^^

Azmira Yusof said...

hp cangih , crdit takdooo .

hahah ..

# selalu mcm tu

: husna : said...

hahaha! lawak la... comel gila kartun2 nie

k_kima said...

nokia 33 sekupang mane ade antena... yang ada antena tu handphone sagem

Ezy Chiaki said...

terlampau canggih.. terlampau menyusahkn diri sndiri.. hakhakhak..

CikPuan Fara said...

hahahaha ada aje idea sis nih tau! cute je doodle tu jakun tgk henpon baru kat tibi ehehehe

Rtp Farra Arisha said...

HAHAHAHAHAHAHA. people nowadays pasti tidak terlepas dari mengetahui hal seperti ini :D

Syafiqah Sabki said...

hahaha,samseng geleks tuh yg x tahan..;P

SoLy SoLicious said...

kecanggihan yang tak terkejar..huhu

Syieda_Joy™ said...

wahahaha...kene pegang selalu la jwbnye. kang xjmpe plak...
tidu pegang, mandi letak dalam plastik, haha..

HaFizaH aYu said...

moralnya..dont easily influence ngan fon2 tu sumer...huhu tp nak jgak!!!cmne ni tskk..

esyaz said...

hahahaa so funny ... ketagih ngn gadjet nie bahaya ..^^

penaberkala said...

pertama dah guna, kedua dah guna, tunggu yg ketiga tu la pulak
eh, ada ke? hak3

YONG JIAO XIU said...

hahahaha hadeh la ain! kelako! mmg invisible trus la, trus teringat kat novel harry potter pasal buku invisible yg mmg merugikan tuan kedai sebab buku tu hilang tak npk terus smpi sudah.
selamat nokkiah bukan rokiah. hahaha mmg samseng pya hp lah.
lawak2..hilang ngantuk.hahaha

Wanie said...

hahahaha..tak penah terpike pun macam ain pike ni..klu la betul ade handset invisible sangat dasyat..

ieyfa syifa said...

makin lama makin canggih kan ? comelnye kartun akak.

Fara E's said...

haha , samelah gila gadget !

tp bila pikir blik , mmbazir duet . sobsob

bact. said...

tudia,
jauh sungguh aih hg pikiaq
hahaa

CiK GorGeouS ! said...

teknoLogi makin maju...pasneh mungkin besar IC jek kot...boLeh Letak2 daLam purse =)

Tasha said...

ahahaha,na mungkin!

Nin Ahmad ツ said...

hahaha.lawak lah ain.tapi memang pun.makin lama makin canggih.

FizaFizz said...

hahaha! orang pertama yg akan guna ialah ain zulaikha! hehe.

samseng gelek tak tahan! :P

-atiQah- said...

hehehehe..xleh bygkan kalau ada yg invi tu? tp mmg konpem xakan beli. kalau betul2 jatuh mcm mana? -_-"

kura said...

hai kak ain! lama xmenjenguk di sini. Ehh. hahah

Elie Lily said...

hahaahha! menangis tak berlagu la nanti! ahha

cik qiqilala said...

kihkihkih. kot ade zaman tuh.

nuraitul said...

huahuahua..comelnye..pndai ain lukis..

nuraitul said...

huahuahua..comelnye..pndai ain lukis..

Anonymous said...

Hihi!! :D

laskar pelangi said...

a'a..kot2 jadi camtu..cian dia nak cari phone tu sampai bila2 xjmpe..he3 canggih sangat kan ?

Aujinz said...

Saya pon nak Samseng Geleks S2.. hahahahhaa

intan.maisarah said...

haha,
comel la
tapi betul juga ni

peep said...

haha, kayo sgt a tuh bli invisible punye.. padan muko dah hilang. keh3x..

Marliyana Mk said...

hahahha..

comelnyeeee :)

Aflina Affandi said...

Ouh, kazen nak kawin kan.hihi
teknologi kadang2 boleh bawak bahaya so bewareee ><

p/s : comel je nanges

Puan Kutu said...

hahaha tiga siku betullah..:)

kaizen said...

nak bace msg cmne kt hp tuh??? hahahaha

Abu Huzaifah said...

haha... lawak... ade ke hp halimunan... kehkeh

Syahbinar Shuib said...

hehe..comel lah, suke tengok :))

btw, dtg singgah & follow.

eira haziera said...

heheh..kalau la ade fon cmtu..xtaw mcm ner gayanye nty.,..:-)

Anak Wak Mail said...

ain2...comel betullah..haha..kelakar..

kalau ada hp tu,,pencuri pon susah nak buat keje..:P

onie said...

invisible tu sebab pakai ayaq liuq ja,tu hat invisible tu,hahahaha....comei gila katun...kretip ain ni :)

maisarah sarah said...

kalo dh invisible pnya phone tu xyah pakai phone je la.hahaha

O'gosh said...

haha..wat implan je la kat telinga...senang x hilang..

Cik Bambam said...

ntah2 kena tipu mmg xde.. hehehe..

YOUsoF said...

Rasa macam nak sengih satu hari je lepas baca entri ni Ain! ;D




Tiba² teringat dekat henfon² yang pernah 'diabai' dan beralih ke tangan manusia baik..

ain dzaya said...

ain tengan nantikan telepon invi tu kluar 2020...canggih uh! t tadewla sape2 nak curik nset!

NisaAdnan said...

hhaha kemain canggih la henpon kome yeee. hehe

Cik Cammy Lia said...

hahaha comel2 ah jln cete ain ni..pndi je dia bg idea kn

Hazwan Hamdan said...

such a nice blog... u r really creative with the visual contents...do follow me back...i'm a newcomer in blogging comunity...perhaps we can share thoughts and ideas...cheers

fany wany said...

menyusahkan atau memudahkan??
hahahaha

Miss Volvo said...

hahaha comel je katun ain ni suke la :) update la cpt2 ain :D muah

dhiera said...

asal kreatif sangat!!
kartun2 yg bermakna~

Sally Yatiey said...

hahahahha ;D
Best jugak kalau wujud handphone yang invisible ;p

noraliza said...

hahahahahaha..terlebih canggih tuu.

delarocha said...

rambang mata

Liyana Zahim said...

Comelnye ain lukis... Hahaha.. Samseng geleks hek? Hahahahahahha.. Lawak lg skali! Tiap kali komen asek lawak je kan.. Mmg lawak pon entry ni! :P

fairuz said...

ahahaa tak sabarnye nak tunggu 2020. hahahakkksss

ibuhebat said...

i follow.. jemput ke blog http://hebatkan.blogspot.com =)

mimie.. said...

hahaha klakar la..
ada je idea si ain ni taw..lucu~hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha.. kalo ada henpon nonhado tue..ntah camno laa rupa nak meraba2 cari henpon tu yerk.. ngee

cheqwa said...

suke suke suke entry nih!kretip sunggoh..nak follow sini lah ^_^

jaya jr said...

haha..bes laa katun ni..doraemon pon boleh kalah..kui3

Wawa Tasliman said...

hahahaha.. unik.. your kartun sangat comel.. :)

Puteri Iqa Izyan said...

boleh nampak kat sini ain memang gila gadget. hahaha.. :D


kalau ada phone invisible mcm tu kite beli same2 eh. haha

eva said...

ahhaha!! nak canggih sgt sampai menyusah empunyer.. hehe comel jer kartun

NuR 'aQiLaH said...

tak sabar nak tgu 2020. HAHA

Ainn Hazwany said...

ololooo. omeynyeee. :)

EZAN IDMA said...

katun nangis!! comell

nabByla said...

ada hp canggih sangat pn susah... heheh.. :)

sergeant keroro said...

haha, serius nice! :p

~tyra ~ said...

hha. lawak je . kreatif ah !

ImanAzyan said...

suke sangat dengan belog kamu.. entry ni sgt kebabom. ┐( ̄ー ̄)┌