Oct 18, 2011

Mak ... Nak Kopiah ...

Selamat Sejahtera and Hye to all of you.   First of all, I am just wanna say thanks so mucheyyy to siapa yang sudi datang untuk entry lepas, tukujut tengok visitor for one hour 200++.  Siapa promote sila lah kasi tahu.  Terharu sangat.  May Allah Bless all of you.


Siapa yang pernah baca entry Begini Ceritanya ..... akan tahu serba sedikit kisah adik saya yang terlebih faham hal sekeliling dia.   Kali ni ada cerita baru pasal dia, adik bawah saya cerita dekat saya.  So tak kan ler saya nak simpan sorang-sorang ............. kan!



























































Mungkin bebunga-bunga hati mak bila anak dia tanya pasal kopiah.. hahaha























































































masa ni, adik saya yang baju merah ni cerita, Ba'e tetap tak faham apa-apa.  Dia tak faham sebab apa mak and semua yang ada kat situ gelakkan dia.   =.='










Thanks to bae sebab buat hidup kami ceria.  hehe.
 

Untuk pengetahuan :-Kopiah = Sejenis alat yang dipakai oleh orang lelaki di atas kepala untuk melakukan ibadah.
Popiah = Sejenis kuih-muih yang lazat.  I think so.


Jom lah singgah sini jap ada Apom dari Teacher Koko hias cartoon saya di atasnya.  Wah seronok.  Thanks Teacher Koko :)

98 komens:

Zainick Abdul Malik said...

WAHAHAHAHA !! lawak nyeew ye kopiah ! :D:D:D:D:D ! -gelak guling2-

Bigdaddyz said...

bunyinya dekat2 jer kan...

hyz said...

hahahha.... layan la ngn kartun2 tu.... ala2 komik... terbaiklah...

Cik Bambam said...

ehhehe..1st pic dah agak dahhh..mesti nak ckp kuih popia nie..kekekekek

kecohabes said...

camne bleh jadi kopiah..hehe!! geli ati den.. :)

lolitasinta polkapolkie said...

hahahahahahaha
cian mak egat kopiah laa td huhu sweet laa bae ne ^^

merahitujambu said...

ahahaahha...kadang2 tersasul cakap..kadang2 x igt nama makanan tu..mcm2 leh jadi

Liyana Zahim said...

Hhahahaha.. Lawok okeh ain.. Hadeke kopiah.. Sabo jela.. Hihihi..

rara pinkmafia said...

hahahahaha sabo jelah kan.nk popiah rupenya.ain knp lama x update?ke akk yg lame x singgah =)

FizaFizz said...

haha..kita pun selalu tersasul nak beli kuih popiah masa dekat pasar malam..hehe ><

Rtp Farra Arisha said...

hehe. macam mana pula kopiah dan popiah boleh tertukar :'( padahal those two objects tidak serupa sama skali. cuma irama dan bunyi perkataan yg serupa dihujungnya ;)

syAzAnA said...

ainnn! syaz rindu dekat ain! ure back! hehehe.


alahai comel nya bae tuhh ! rawrrr!

Miscellaneous Smiles said...

igat ka kueh ketayap..

hehehee

popia kee..=="

JIJI YU said...

muehhee..ko tau tak..ada kuweh nama kopiah..

LIYANA MASTURA said...

haha! lawakkk gileee:p

kaizen said...

haduyai.....

hahahahahaha

sergeant keroro said...

hehe, budak kecik :P

Umie Artoqiemie said...

ohhh kuih rupanya.. datang2 lepas main bola request popiah.. LOL

Tasha said...

keh2,budak2 kan..tershasul...haha

bact. said...

ba'e tu umuq bropa ha?
hahaha

Pikah said...

yooooe

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! buat lawak sungguh adekmu tu :P

diana said...

hahahha..
asal ada bunyi sudah la..
hehheh

maisarah sarah said...

adeh!!sakit perut gelak.huhuhu

Rashid said...

hehe. geli hati dengar kisah adik ni .. sian dia. Mak dan semua tentu ketawa sakan ..

Fizah Ibrahim said...

Hahahaha, da agakkk, popiah ahaa, comey jek ! Nasib bek tak lukis katun last jatuh dari kerusi hehe..

Kim salam sama Ba'e eh ain =)

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya kecik2 dulu pun ada gak tertukar2 sebutan..hahha

Teacher Koko said...

ehee shy2 cat plak i've been mentioned by u in this post..thanx Ain! haha, nmpk jek ur cartoon tros gave me idea utk draw it on apom...hehe...

p/s:
Lol..kopiah dgn popia mmg xjauh beza jek sound die...kekeke

Qaseh dalia adelia said...

haha kueh upenye ,,noty guh

Pondok Usang said...

menarik ini kisah.. =)

CikPuan Fara said...

ahahaha bunyi dekat2 sama. tersasul mmg jd bahan lawakla dik oii ekekekeke

fiezah91 said...

haha.adedeyyy. popia rupanya.

CIK JATT said...

cutenya cartoon tu!
popia jadi kopiah pulak dia. funny la:)

APi said...

den dah agak dah..
kasihan beliau kena gelak..
keh keh keh

YONG JIAO XIU said...

adei hahaha kuih rupenye.

Cik Cammy Lia said...

suke ah tgk doodle2 ain...cun... pastu cete2 kelaka.hihi..menarik untuk di bace

mimie.. said...

comelnye :)suka sangat bila tengok kartun2 tu..

O'gosh said...

alolo comelnya....

misz molecule said...

untuklah kamu ada adik kecik2..


jadi penghias rumah tu.seronok!


adik sy smue da bsaw2.. xlarat nak bebel kejenye.kuikui

ejulz said...

comel muka lapar nak kopiah.. haHa

farah izwani said...

haha.
mungkin kopi+popia = kopia.

Miss Volvo said...

HAHA comel la!

Cheno Chenonet said...

salah tuu.kopiah ialah makanan yg sedap. popiah tu yg letak atas kepala laaaa hahaha

zahidah seran said...

anak kecil yg naif.
kelako kankan...

aimie amalina said...

hahahahahhaa
mest lucu muke die yg blurr2 tu
alololo
comei nye la aihhhhhh
dodol ain buat nihh...

sarah hanafiah said...

bebudak cenggitu lah hehe :D

Cik Azizah said...

kahkahkahkah apelah..tu pon tak dapat beza..kan da kesian die kena gelak..

Syieda_Joy™ said...

wahahahhaa...kopiah 1....^_^
menceriakan suasana family. hikhik..bae2...comey betoi...


p/s : syieda salu tsasul daun kucai dengan daun cukai. sob2... ^_^

Adylia Qarissa said...

hahahaa..ini kes salah dengar atau salah paham?? hahaaaaaaaaaaa

faridah nazurah said...

bhahaha macam mana la boleh tertukar popiah dengan kopiah ni.. ni mesti kes felat kan?


psstt: sy pun felat2 basah jugak :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

takpela, skali skala melawak pasti membuat hati gumbira!

kopiah, popiah:))

Blueice Butterfly said...

~menarik la entry awak..hehe cute
bebudak camtue la kan..:p

shida'R said...

hehhee..funny la ba'e nih ain..

ak1 said...

ee ee..nk menangis dgr bae ckp cmtu..huhuhuh..

teha said...

hahhaa ! lawak jee.. popia laa

Syafiqah Sabki said...

haha u make my day..nk like sopolohjuta kali keyh..hehe

fazrulnoor said...

hehehhe..lawak2 nak singgah sini ea

encik iqram said...

Uniqe post..Hahaha comel jee catoon die kan.. :-P

azizan4444 said...

nak kembar bae ada x?hehee

BeaN MorENo said...

bahasa budak memang unik...anak sedara saya dia kalau nak gi carefour di cakap nak gi pepo

ishiko said...

hahahahaha..
tiba2 tingin nk mkn kuih kopiah ni

YNA said...

ahahaha, kelakor la, ahahaha


salam kenal :)

onie said...

serius! onie pon selalu tertukar kopiah dengan popiah dulu,hahahha! yg korang kejenya gelakkan kat bae ye,haha

YOUsoF said...

Makan Popiah sambil pakai kopiah.. Nice! ;P



Bocah cilik boleh dikira terapi penghilang stress orang dewasa kan..

Cik Aqilah Wardah said...

cik ain sayang~ ^_^ comel la adik awak.. mcm adik awak jugakk~

awww~ cik Wardah pon rindu awak lah... ;)

peep said...

popiah x sedap. sayor kott.. popiah yg inti otak2 tu je sedap :)

m!3yr4h_LolLy said...

lame tak bace entry lawak ain nie. hehehehehehe. rindu betoi.

Lady Meeloa said...

hehehe... terhibur seketika baca post ni... btw, nice doodle.. :)

Wanie said...

wakakakaka..bae bae..umo bape ni adik ain?

Abu Huzaifah said...

haha... tu ain kat dapur tu ngh basuh pinggan ke?? bz je... hehehe

kokser kokdam said...

hehehe...

suh dia pakai popiah p masjid...

jaa64 said...

comelll!

Ainn Hazwany said...

hahaaaa.. rindunya nak baca blog ni ! :)

Anak Wak Mail said...

hahaha..kelakar sangat adik ain ni..lol!

caliph shuriken said...

amik hg.. popiah jadi kopiah, haaa3...

Saiazuan said...

hahaha comel kartun kamu.. lawak2..

tips, selitkan mesej dalam pencritaan tu ek :)

nabByla said...

kopiah pon boleh.... hehe...

nurdani said...

sedapnya kopiah.hahahaha

Pondok Usang said...

Dalam cite ni Peah pula siapa?

A retarded kitty said...

budak kecik lagi tu

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

jahat ni gelakkan adik..
haha..

Yuyu said...

hahhahaha..tak dapat beza kopiah dengan popiah..

ke dia masih pelat?hahaha

Fara E's said...

rindu nak bace post kak ainn !

finally ;D

Nurul Ainaa said...

Senyum+ketawa time baca post nih. Thebest lah dengan cartoon2 dia hehehe.

m0sHiE~ said...

hehe. lawak siot. comel je

d_LA said...

kikiki...mak baru nk terharu anak nk kopiah..skali silap sebut rupanya, bertambah terharu mak..lawak2

Abg Stalker said...

sdpnya kopiah..haihh..pasni nk bli popiah kt masjid jamek la,rm10 je kata ain zulaikha.lallala ;))

Cik Yatt said...

hahahahaha..sumpah kelakar..gelak sorg2 dlm blik..:D

teyn teyn said...

hahaha .. kelakar la.

Pure Lily said...

hehe cute doodle.. adek awk pon cute jgk.. nk kopiahhhhh...

Aflina Affandi said...

Alahh nak dekat dah tu . kopiah & popiah :P

Cik Yana said...

Hahaha~ kelakar tol adik cik Ain :)

sya hassan said...

haha.. lucuu!!! *gelak guling2* keh3.. popiah jadi kopiah.. harharhar

MiaAmirah said...

haha. kelakarr nyee :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehehe.. agaknyer bae tu gabungkan nama kuih+popiah jadi kopiah laa tu..ngeee~

Wawa Tasliman said...

wawa nak kopiah gak.. sedappp.. hihihihihi.. :)

keri ikhwan said...

haha... lawak, suka cara susunan dan penceritaan, simple tp menarik

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...