Nov 8, 2011

Puting beliung tu apa?

Assalamualaikum.


Minggu ni minggu tak berapa nak sihat.  Muda-mudi macam ni pun tak reti nak jaga diri.   T__T batuk sakit kepala batuk sakit kepala batuk dan sakit kepala, tapi...... alhamdulillah.  Syukur ajelah.  Mana boleh mengeluh, muda-mudi kena kuat.  hik hik.


4 hari lepas,kena ambil kakak.  Dia sakit kepala .  Masa tu saya tengah puasa dengan emak sekali dengan kakak lagi sorang.  Berbuka nasi ayam syooooookk


Time waktu berbuka tu lah mak tetibe ingatkan something, haha benda dah lama lah mak ingatkan malu laaaaa kakcik makkkkk







Waktu ni saya memang innocent tahun 1999.  Ceh.  Tak tahu banyak perkataan , maklumlah budak tak tadika.  Hanya di ajar dirumah dengan menatang minyak yang melimpah.  memang perah otak lah jugak time ni, apa benda lah puting beliung ni , dalam kepala otak dah dapat teka tapi kurang pasti.









Memang gila give up , untuk dapatkan kepastian, terpaksa tanya kawan sebelah, nilah boipren masa kecik2 dulu .  eheheshusishi.  kecik-kecik dah pandai.  nyampah!









Haishhhooo memang dah agak dah , mesti benda tu punya.  Tapi apa ya?









Hehe, ayat telah dikarang dan Siap!





Ayat yang saya rasa saya dapat 100 % untuk soalan bina ayat? 


















Anda tidak patut membakulsampahkan ayat budak darjah 3 ini =.='

69 komens:

aku budak baru said...

anda sangat comel ya ain zulaikha :)

ejulz said...

ahh!! selesa sungguh rasa badan lepas kene puting beliung (kipas angin) hehe..

ayuyuuu :) said...

hhahaa. sangat manis ya kenangan yg ini.

zaman gemerlapan lah tuu :)
tak patut dibakulsampahkan...sedang kenal dunia org kata. hii

Mira Adzlia said...

hahaha...lucu..lucu :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

eh3..aku pon innocent jgk la sbb ape yg aku tw puting beliung tu mcm ribut tu..hehe

Syafiqah Sabki said...

hahahaha,funneh and so chomeeyl =B

dabuldahi said...

hahahahhahaha... comeinyaaaa... disangka sudu... hahha kartun tuu...

YONG JIAO XIU said...

hahaha igt td tulis pasal ubat nyamuk lingkaran gajah mengaum tu.er hehehe, gajah tak tau apa bunyi dia. adei la,mmg mak ain gagah perkasa klo guna puting beliung wat kek.hahaha.mmg kelako.

demam?ha kat pantai timur pun dah kena byk dah sebab perubahan cuaca, nak musim tengkujuh dah ni. klo kl tu grenti la ari2 ujan,so mmg tak leh nak kata perubahan cuaca la.

Cik Bambam said...

hahahha.. xper lar dik.. tak tahu kan.. skang jgn lar panggil mende alah tuh puting beliung lak.. hik3..

kaizen said...

ok ain time darjah 3 nih dah menghilangkn tensen waktu keje sy..tq ain...

bact. said...

nasib baik aku dah lupa hal2 aku masa darjah 3 tu.
yang terutama hal aku ngorat anak cikgu BM tu

Gadis Misteri said...

kahkahkah.. soalan tu yg susah sngt untk bdk2..

ak1 said...

ish..i ingt lg time drjah 4 i kne lap tgkap 1 blik guru..eeeee..

faridah nazurah said...

hahaha lepas ni bila nak putar telur je mesti ingat kat sis :) tapi biasalah tu kan, kecik lagi tu..

diana said...

heheheh..
ikut suka dia je..:)

iz said...

haha..
klakar giler..
saba jela..
ni la penawar utk guru2 yg ngah stress..
time tanda jawapan mesti gelak2 je ngan jawapan pesen gini..

Aflina Affandi said...

alahh , innocent nya ain dulu . comel je , hihihi

Syazwani Mazlan said...

HAhahaha...biasa la masa tu kecik lagi..hehehhe klakar.. :P

Tasha said...

kiki,ingt lg tu!

coklatberapi said...

ahahaha comel je;P

Ainn Hazwany said...

hahaaa. cute gila :)

APi said...

keh keh keh..
ayat saya :

dalam mesin basuh ada puting beliung untuk mengeringkan pakaian..

SoutulMujahid said...

hahaha.. lawak la!!!

hancusss la telur tu. haha

Munsyi said...

Ibu awak hebat! :P

aimie amalina said...

di mana agaknye di jual mende alah puting beliung ni
kekeke
alololo comeiiii!

Fizah Ibrahim said...

Alololoo comeyy! Hahahaa

Innocent betolll ! =P

Teacher Koko said...

saye baru je menggunakan puting beliung untuk memukul bancuhan apom pagi tadi..hahaha

Ain Zulaikha said...

hahaha boleh ke ? habis lah apom tu hhaha

Fuz. said...

puting beliung tu macam blender.

maisarah sarah said...

hahaha cute je,owh ain lahir tahun 1990 ek?

Elie Lily said...

kah-kah! ayat hebat tuu! bakat ain tak patut dipersiakan! ahhaha

btw, comel sgt2 la u.. :)

Abg Stalker said...

ank buah abg smlm memuting beliungkn bunga api. +_+

Cik Tqah said...

hahhaa..comel gile la ain..

YOUsoF said...

Emak saya pun selalu menggunakan puting beliung, tapi tidaklah sampai setiap hari kerana puting beliung mempunyai angin yang kuat, bahaya. ;P

Taty Hasbi said...

Hye Ain Zulaikha.. Suda follow blog awak.. jom, follow blog sy jgk.. Thankz yah.. Nice blog!! ^_^
http://tatyhasbi.blogspot.com

Cik Cammy Lia said...

hahahaha cubaan yg bgs

MissBravolvo said...

HAHA! comel! syabas beti! cpt2 la update cik ain comei. ringkas tp kelakar n comel sgt :D

محمد رازيق said...

hehe. nice kartun tuh.. best2. free2 lawat lah blog kami. :)

sergeant keroro said...

haha, nice! XD

Syieda™ said...

hihihi ain sangat comey..hihihi kenangan dari kelas 3kenanga..^_^

sooo cute..

merahitujambu said...

ahahah..comel jee ayat tau..sekeh nk??=p

aku budak gunung said...

alahaii....

klasik nye cite...

suke2..hee

cik qiqilala said...

hahaha, comel la akak nihhh... :D

caliph shuriken said...

terbaikk laa guna puting beliung cmtu, hukk...

Nin Ahmad ツ said...

sy letak ian dekat bloglist tapi xnaik bila ain update.sungguh pelik.

pape pun bg sy gelak dulu.hahahahahahaha.okey lawak gila ayat nei.hehehe

budak penjara said...

haha..bakulkansampah ayat puting beliung..

Faiz Tapit said...

hahah. pandai2!
pinjam puting beliung, nak buat ubat nyamuk

ain dzaya said...

tu pun sebahagian dari puting beliung juga..hehehew..
adoyai ain juleka!

A retarded kitty said...

tersembur air liur gua

NisaAdnan said...

HHAHA LAWOK NI LAWOK! KENCANGNYA TGN MAK ANDA BAGAIKAN PUTING BELIUNG BILA PUTAR TELUR

miSs aMaL said...

haha.comel je.:)

Rashid said...

hehe. gelak je saya .. comel ayat tu. Rugi rasanya ain tak jadi cikgu. kalau tak tentu pelajar asyik teringatkan ain je. haha ..

Anak Wak Mail said...

hahaha..comel..!budak darjah 3 memang sangat comel..:)

EZAN IDMA said...

hahahaha okey juga tu

Ezy Chiaki said...

muahaha..
terbaek r jawapan!

Story Of March said...

waH pandai awak buat comel2 nie akhah lucu la

blog-tips-kurus said...

anak solehah ibu yg selalu ingat ibunya & tugas2 mencabar ibunya..

*u r pasted at my Wall of Fame. suke tak? (>.<)

Benrauf said...

aku dulu ingat puting beliung tu adalah objek seperti puting susu.

Fara E's said...

haha , fara dulu ingat sellfish , org jual ikan , cis =='

btw , kak ain bley rujuk kat sini kalu nak buat date kat luar http://anis-diyana.blogspot.com/2011/08/date-header-luar-body-blog.html

kalu nak tengok lagi , bley google tutorial date luar body . hikhik ;D

Dalila Hamid said...

kreatif

MIMIE AIZA said...

ain nak pinjam puting beliung nak pukul telur bt bahulu..

reen afny said...

haha chomeyl2... kelakar je.

Puteri Iqa Izyan said...

lepas ni boleh guna puting beliung kalau nak pukul telur. hik hik hik.

deeya said...

Tahun 1999 , dya di darjah 5 .. ooohh ain adek upenyerr . hehe ~

Sarah Mohd Saleh said...

hahhaha.dun try this at school ;)

Cik Kamoo said...

HAHAHA bina ayat tak agak2

saya afi said...

Haha..comel ok. :D

Eryas said...

best nya...klu bole tiap2 awie nk bca cite kt blog akak...best2....5 star!!!!!!

Anonymous said...

order valium online no prescription valium before mri - valium depression elderly