Dec 10, 2010

Bukan semua orang suka kita

Awak rasa diri awak baik?  Ye memang awak baik , agak baiklah kan?  Angguk je lah.  tapi awak tahu tak dalam 100% orang sekeliling awak 5% daripadanya tidak menyukai awak!  Hahaha memandai ya saya ni.  Yang duk puji-puji awak tu la kebiasaannya akan menikam belakang kita. Aduh!  Sakitnyaaaa.


google

Bayangkan awak semua dalam situasi ini.  Ramai gila orang suka berkawan dengan awak.  Contohnya dari sekolah rendah lagi kalau boleh ramai gila orang nak berkawan dengan awak.  Kononnya awak pijak semut pun tak kan mati.  Agaknya semut pun nak bunuh diri dia sendiri bila tengok awak.  Sambil buat muka nerd plus innocent.  Suka senyum dekat orang.  Kalau boleh KLCC dowh yang tak senyum pun awak nak senyum balik dekat KLCC dowh tu.  


Awak selalu tolong kawan awak.  Demam sapu ubat dekat dahi kawan awak.  Lapar agak-agak kalau kau tu mengong pergi masak maggi telor untuk kawan kau tu.  Tangan dia terseliuh kasi urut macam dalam spa, kasi gigit-gigit sikit guna gigi macam dekat spa ikan.  Free of charge dengan rela hati senyum lebar.  Padahal dalam hati penat dan mengomel sendiri.  Masa masak awak basuh bawang, then awak nak tos, dihalangnya awak dari tos air bawang tu, dan terus dia letakkan bawang berair dalam kuali minyak yang panas.  Adoyy!! Terkena di kelopak mata.  Pedih.  Dan dia buat tak tahu.  Cakap sakit dia buat tak bersalah.  Macam kau panggil semut ada semut nyahut?

google

Tup tup awak terdengar yang dia fitnah awak macam-macam.  Telinga awak dengar macam nak pecah, ibarat pegang spongebob pun boleh terluka.  Hahaha.  Itu tipu okey.  Sampai tahap down syndrome gila-gila.  Tak boleh terima dia rasa macam tercekik tulang.  Hampir-hampir nak mati. Weyh kau nak cari gaduh ke weyh?  Ain, dalam blog kena behave, tamo-tamo jadi gangster tau.  Jangan tiru aksi ini. 


Macam lah jugak kita duduk di dalam dunia blog ni, bukan semua orang suka kita.  Kadang-kadang kita diam pun orang cari masalah dengan kita jugak.  So satu sahaja.  Jangan layan.  Buat donno je.  Dia orang tu kau orang buat macam tunggul sudah.  Jangan nak nangis-nangis kumpul air  mata 1 tangki.


Kalau awak rasa awak betul dan benar.  Diam kan saja.  Orang mengata ke, orang mengutuk ke, diamkan saja.  Selagi awak melayan akan menampakkan diri awak yang sebenarnya lagi lah sedih jadinya tahu tidak?  Faham tidak?  Hahahaha 


 google [ buruk betul muka ]

Tak baik dowh dengki-dengki kat orang.  Nanti Tuhan balas perbuatan kau balik baru kau tahu.  Betul aku cakap ni.  Doa orang teraniaya lagi Allah makbulkan.  Lagi-lagi kalau hang tu pompuan, daripada elok muka manis, dah tak manis dah macam dekat atas ni.  Sayang you know.


 google


1 je perkataan untuk orang perangai tikam belakang iaitu " Jealous "


Actually entry ni berdasarkan pengalaman saya sendiri dan juga bila lalu lalang kat blog orang tadi terbaca pasal tak suka tuttt tak suka tutttt membazir masa je guna blog kalau nak attack orang dowh.  Adios . Salam Jumaat.

update : hahahaha ini bukan entry saya nak marah orang tau huhahuha .  Saya cuma nak bagi tahu apa kita perlu buat dan kenapa orang macam ni wujud dekat sekeliling kita.  Haiyooo tu lah tak baca sampai habis. Hahaha kantoiiiii  okey takpe Salam.

47 komens:

Ujang9897 said...

biasa la tue..,yg penting pikir positif jer...hee

syufaa said...

right! tapi slalu gak jadikan belog sbg tmpt utk attack org..hehe..

:PPP

Cik Tqah said...

huhuhu.. almost all the time Cik Tqah kene cmni la..huhu.. Cik Tqah gaduh ngn almost of my bestfren sbb Cik Tqah jenis suke tolong orang.. then diorg pijak pala.. sian kan :(

Izzat Aziz said...

Orang yang jeles ni bagaikan dia rasa Tuhan ni tak adil.. sebab tu bahaya nak jeles.. kalau kita beriman yang Tuhan tu adil, kita yakin yang walaupun orang tu dapat lebih kerana usaha dia.. kalau kita usaha gak nanti Tuhan bagi gak kat kita.

Fariq said...

sedih btul cite ni,, heheh,
xmo la erk gune blog utk attack org,,
xsyok la kan org nak bace blog tu,,

Jom Update Status FB

Muhammad Farid said...

Salam Jumaat juga. hehe... cara kamu menulis santai tetapi lucu... i love ur blog. ahahahaha :-p

ejulz said...

mmg ramai org camni.. waktu senang xde ingt ngn kite.. waktu perlu baru terhegeh2 carik kite.. hampeh!!(emo laa plak.. hehe)

Cik Gallus Gallus said...

betul tu bukan semua orang suke dekat kite ;D

Cikbelog said...

sakit dowh bila kena tikam dari belakang.Mau tak leh tido sebulan sebab luka parah..miahahahaaa..


Selalunya orang yang tikam dari belakang ni teringin nk jadik macam kita tapi dia tak leh jadik sebab kita sebagai manusia hanya leh jadik diri sendiri..eh eh..asal ayat aku belit2 nieh..eh..er err...tata..haha ;p

shahjiehan said...

bahaya klo main tikam2 blkg..

Shaofie said...

tapi kita kena byk besabar. mulut orang, biarlah! xkesah pun. hahaha.

The Nurul said...

tak penah jumpa lagi blog yang kutuk kutuk orang rasanya. teringin nak baca. hakhak

Puteri Iqa Izyan said...

ain...da cek result? heee..

btw, kalau cpt penas, cpt je nk buat entri kutuk2 org.
tp kne sdr yg blog ni public..sntiase kne behave ;)

twinkle twinkle said...

betul betul :)
jauhi la perasaan hasad dengki dan pelbagai yg xelok ;)

-telordibasuh- said...

hahaahaa...telor xsuke booooool...

Dee Zahari said...

skg ni rmai y suka jeles2 dekat org..

xtau nape pdahal kte xde nk kcau org pn..

just ignore the **** people..

what the female la!

evagebob vid said...

gebob pom pena kena cmni..kemain gebob pcyekan dia..kt dpan mcam angel..kt blkng Tuhan je yg tau :(

HZQH said...

kak ain, dia tikam belakang sebab taknak tikam depan aa, censored :D HAHAHAH

Ain Zulaikha said...

ujang : hahaha bukan fikir positif la, yg penting buat tak tahu je..

syufaa : tak elok tu tau.. jangan attack orang tau.. haha

cik tqah : kesian gila, sabar eh cik tiwah, doa je banyak2 k..

izzat : agree.. so apa yang penting? usaha.

fariq : haha tau takpe..

farid : hahaha lucu ka? mcm biasa je.. huhu

ejulz : cool bro! cool.. haha mcm2 orang sebenarnya kita boleh jumpe..

cik gallus : :) so kalau kita rasa kita perfect sangat, tak elok la

cikbelog : betul jugak ya..

shah : apo bondo pulak eih?

shaofie : hahaha tau takpe, mulut orang tak leh tutup ..

the nurul : thats y tak letak link dia orang, kesian nanti malu pulak kan?

iqa : yes, behave saje :)

twinkle : :) betul

telor : ni lagi sorang dengki dengan bool, kasihanilah bool.. dia hensem lagi dari telor.. haha

dee : hehehe bukan female saje, male pun kekadang lagi busuk mulut dari perempuan.. ngiahahaha

gebob : hahah doa je banyak2, nnt dia orang terkena balik

hzqh : hahahaha ape lah hzqh ni..

rossoneri said...

hmm kalau kita xsuka dgn orang tu pon,kita diam je..kalau kita cakap kita xsuka org tu dan complain mcm2 pasal dia,kita akan lg bertambah benci kat org tu...perasaan benci kat orang ni membebankan sebenarnya.. kalau kita,malas nak pikir..

Amirrah Zawani said...

macam2 perangai org sekarang ni..
kita kena pandai pilih kawan la :)

hamzah ian said...

gua stuju ngan lu

diANA kiRANA said...

ain pernah kena kan dulu time kt uitm?

iffah imani said...

Rambut sama hitam hati lain-lain, susah kita nak faham orang ni...Dah sah penyakit cemburukan,..anyway just "make do'no" jer lah ya...

Ain Zulaikha said...

rosso : ye betul2

amirrah : kalau kita pandai pilih kawan , dan kawan tu yang tak pandai pilih kita? cmne? ngaiahahaha

hamzah : wa tau tu

diana : haah pernah, dan jugak kat dekat tmpt baru pn selalu kena.. ape la nasib

iffah : ya :)

fyna said...

ape yg org ckp tentang kite..buat xtau je..kebenaran akan keluar jugak.neway org yang bersunguh-sunguh nak cerita buruk pasal kita selalunya nak menutup kesalahan dia..maybe..ape-ape pun xyh la bls balik apa yg diorg buat..maafkan je...yg lain tu antara dia dengan tuhan=)

Zana :) said...

betul tu ! sokong sesokong sokong sokong akak :D

wunny said...

yeah betol tu. tak semua manusia boleh tengok org lain senang. penuh dgn hasad dengki. =.=

EzzEddin said...

positive2...
:)

Sarah mohd saleh said...

ciannyer awak..de jugak eh manusia macam tuh..xpe2 awak kawan dgn saya awak selamat..heee

shahjiehan said...

mai jenguk blog saya wahai cik ain dan blogger2 sekalian~ jemput2

hiro said...

ok. gua setuju.


boleh x antara blogger ini berkawan. berkenalan antara satu sama lain. ini fokus BW saja. gua cuba pecahkan tradisi BW ne..keh2..

cikBEE said...

ehh.. ain.. jangan salah paham pula.. kita tak jealous kat ain pon.. tadi gurau2 jelah.. jangan amik hati eh.. (-_______-'')

sya hassan said...

btol2.. cik gebu pn penah gak kene.. tpi cik gebu wat donno.. lame2 ilang la bnde 2.. tpi law smpai pijak2 kite.. elok kite bertindakk.. :D

Solihin Zubir said...

sy pun pernah dpt membe camtu..
depan kita, kuat betol bodek..
belakang, kutok mcm2.. dengki n cemburu.. adeyhh..
manusia2..

Yanie J said...

sah2 kes jeles ni..awk pkir positif je cik ain zulaikha :)

Fenixz said...

mcm mana pulak kalau kte rasa org yang kte paling sayang tikam belakang kte?

dia wat donno je kat kte... mcm kte x wujud?

ape kah rasa org tu n rasa org yang di tikam itu?

kesian awak kan kena minyak kat mata...

saya pun kena kena, tapi saya buat kat diri sendi....

Amna.Qadeeja said...

huhu taw xpe pntang btol owg wt blog semata2 nak attack owg ! laen org laen perangai kan?kan? keslahan sndiri xnmpk,tahu cri salah owg je ! *emo plak huuu* ^^

mie said...

lumrah manusia...
ada saja yg xkena..

Linglung said...

jgn benci bilang fitnah!

E.d.Y said...

ramai blogger yg suka tikam belakang ni...depan2 kemain baik, tp dalam hati meluat

Tertanya-tanya said...

nak tanya sikit. Ini ain zulaikha ke?

http://twitter.com/#!/aiqa90

Ain Zulaikha said...

tertanya-tanya : Hai, bukan. saya tak pernah ada twitter :) hahaha saya Ain Zulaikha yang lain. huhu ramai nya nama Ain Zulaikha.

Raji berkata said...

huhu btol gak nih x.x"
kdg2 aku slalu (selalu ke kdg2?)
dop kutuk mmber bila dia sempurna =.="

oh teruk btol..

tapi wat depan2 jer
perli lagi elok dari tikam belakang
atleast dia xmati kan o_O"

ANATI SOKI said...

biasala tuh.. manusia.. rambut sama hitam.. hati lain2 :)

afiqah said...

Ain, lama tak melawat kan kan? busy -,- Cess, hm, mmg bukan smue suke kite. kite ni sape je. tp kite suke Ain :)

Top Niaga Mall said...

dah selalu kena dengan jenis tikam belakang ni . . hmm