Dec 30, 2010

Sepak Bola Gol! Bhg 2.

Sorry lambat balas jejak , dan sorry kalau tak balas jejak semalam.  Penat wooo belajar kereta.

Dalam entry INI, saya dah pun cakap bahawa harap-harap inilah kali terahir saya cakap tentang bola.  Tetapi!  itu semua dusta! nista! huh!  Cakap lebih je si Ain ni.  Semalam saya tengok bola lagi.......






Percaya tak percaya saya tengok sampai habis walaupun adalah  masa second round terlepas beberapa minit.  adik kacau suruh tolak motor keluar rumah.  Tolak motor pun nak suruh kakak dia yang tak reti bawak motor ni tolak kan.  Hampesss!  Disebab kan dia baru pertama kali nak bawak motor sorang-sorang, saya koyak kertas, tulis nombor telefon rumah, dan sedikit pesanan " 03-89XXX , tolong telefon nombor ini kalau saya terjatuh " .  Kakak jenis apakah saya ni?  Macam minta adik sendiri terjatuh je. T_T


Penat-penat ambil lesen pun saya tengok jugak tahu bola.  Haaaa angkat kening cekak pinggang senyum.







Haaa, nampak tak betapa setianya saya nak tengok  Malaysia lawan Indonesia.  Lagi-lagi nampak abang Khairul Fahmi a.k.a abang keeper rambut pacak tu.  Waaaa.  Serius lah, dia memang hebat tangkap bola.  Memang sangat layak jadi Keeper.  Memang tak kasi can langsung dekat pemain Indonesia masa 45minit yang pertama.  Membuatkan saya terleka dan ter ter ter dosa sebentar.  o.0


Perasan tak kamera selalu fokus dekat Irfan dan Gonzales.  Adakah sebab dia orang hemsem macam pelakon-pelakon Indonesia?  Nak kena tendang ke apa jurukamera tu?,  dan juga suka sangat fokus dekat artis-artis Indonesia, Luna Maya lah, lagi seorang bekas isteri siapa lah tak ingat namanya.  Mata wa tajam beb, semua wa boleh nampak.    Kesian gila dow dengan yang lain, tak dapat nak famous masuk TV.  Ada dia orang kisah?  Saya jugak yang kisah.











Tak sangka kan, Tahniah Malaysia  menjuarai AFF Piala Suzuki Swift ni , main bantai je saya ni, Bila dah berakhir semua ni,  tengok je sampai habis, Muka-muka orang gembira senyum tak hengat dunia.  Bila tengok muka K. Gurusamy ke S. kunanlan  pun  boleh jadi hemsem.  Hehehe.





Jadi, harap sangat Malaysia boleh terus mara dan menjadi juara pada masa-masa akan datang.  Sekali ngap!  semua gerun.  ececececeh.  Kononnya bersemangat lah ni.  Hiyyaaaakkkk!


Pengakhiran 2010 yang sangat cantik.  Tak sia-sialah tengok bola.



Orite, ini last post pasal bola T_T.

57 komens:

ღ TeRU²bOzUღ said...

abg keeper dah ade gf. isk isk =(

Papepon, Congrats Malaysia!

go go go #HarimauMalaya! Aummm Aummm =)

Farra Ya said...

hahaha.. cunla ain pakai jersi Malaysia tu.. tp ape2x pown.. KITE MENANGGG!!! yeayyy!!

Mizz Dayana said...

hahhahhahahha. comel. :)

Yann Mazian said...

yann pun harap gitu jugak sis. mudah-mudahan pasukan Malaysia akan terus mara pada masa akan dtg. hehe.
semua org dok sibuk bercerita pasal Khairul fahmi sekarang nih. seronok baca. hehe. :D

-telordibasuh- said...

hahha ni pon same si kaki stalker fahmi hahhaa..

ecah said...

suzuki swift.?ahaha..mcm2 lah ko ni ain..

Malaysia Juara Piala AFF Suzuki Cup 2010 | Penutup Tahun 2010 Yang Cukup Bermakna

areteacar said...

kak ain. keeper malaysia dh de makwe la. :p

miss hunnybunny said...

yeah..hidup malaysia..semoga dapat dikekalkan kemenagan ini..yeah!!!

ANATI SOKI said...

yeay!!!! puas hati tgk game mlm td!! ain.. khairul fhmi dah ada gf!!!
http://jejariruncing.blogspot.com/

bukak blog tuh.. ngeeee

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

abg keeper dah ada awek kan?

hehehehe

bukan photographer said...

ni ntah org keberapa dah post pasal khairul fahmi..rata2 pompuan je yang post..hehe

suffer8zine said...

nk no talipon ea? meh sini, hehhe

Terkini : Perjalanan Malaysia Sebagai Juara Piala AFF Suzuki 2010 | Senarai Juara Piala AFF Suzuki Terdahulu

... said...

as salam..
entri bola :D
eh.eh.yang "ter-ter-ter dosa tu, macam dapat agak apa ia.

:D

jangan leka sangat oo..tapi saya pun leka juga.tengok samapi tertido.kiranya tak tengok sampai habis.tau je terjaga, dah masuk pemain2 indo berbaris menyanyi lagu kot.adoi..

Puteri Iqa Izyan said...

hehehe...
tak penah lagi kot tgk kakak buat mcm tuh.huhu..

eyh.hebat betul fahmi tangkap bola smlm :P

rossoneri said...

hahahaha ain jangan sebut ni last entry bola! hahahahah...
cameraman mmg gatal asyik focus kat minah lawa je..gonzales/irfan hensem???ohhh tidakkkkkk...

mulut kita membebel spanjang match,sampai ayah kita suh tukar hahahaha,pastu kt tgk dia dah tido kt bukak balik hahah

nazirulhazwan~ said...

adek kebetolan ni best la, gmbr tu lukis gune ape??:)

ciknabil-a said...

suke tgk picx kat blog akk nie.
buat nabila trsenyum sorg2 sbb comel sgt! hehe..

papn pasukan bola malaysia mmg hebatlah! nabila pn x lps peluang tgk bola smlm. :)

|AiNa| said...

hahahaha..sngat comey awak nie!!!
sy xnk la fahmi..rmai sgt dok rebut..byk pesaing...sy nak k.rajagopal!!!!yeahhhhhhh...
hahahaha.. :P

Solihin Zubir said...

ahahaha... awk mmg klakar la ain!
kartun2 yg awk lukis buat sy gelak guling2.. hehe..

paling tak bley blah part tulis no kt kertas kasi kt adik tu..

i loikeeeee.... :D

HonEyBuNNy said...

yeahhh..Malaysia mng..hehehh

saya ALIA SYAZA :) said...

hoho.. bangga sih malaysia menang! and tau xpe kita yang memang xminat bolA tetiba semalam dok melekat depan tv tgok bola.. haha..
and, goal keeper tu hensem!!! neway, comel kartun kamu tu! HEEEE :D

Chaoi said...

biase la kalau menang semua player yang tak ensem jadi kacak..thanks to abg cameraman sebab candid gmbar cewek2 cantek..haha

mySheiRa said...

ouhhh..keeper terbek tuh..huhuhuhu :)

~hAKim ZaiLAn~ said...

ahahhah..jersi terbaek..hahhahha...

ak1 said...

awak comel la.......heheheh...ntah pape ntah..comel sangat2...

Robot | Sakti said...

bangga jadi rakyat Malaysia.

:)

tak tahan nak gelak time gambar nk mintak no hp tu.
keh keh keh

shida saje said...

sweet giler thumbsup!..kartun ain hehee..eh kalo dapat no.abg keeper jgn lupa share taw.. =P

Ujang9897 said...

comelnya kartun...hehe...

Nordin said...

Haha.. cik ain dah kemaruk dekat penjaga gol.. hehe.. org nya indonesia lo gak minat ya? hehe

my name is nyna said...

haha . best la post kak ain zulaikha nie . syook bace . :)

HZQH said...

mintak mintak yang last ye kak ain :D
lepas ni banyak lagi.hehe

Sophia Rani said...

hahahahha... jatuh cinta byk sgt nih.. hahahaha... tapi mereka mmg terer kan.. best tgk diorg

nurulnazihah said...

hahaha. sangat comel kartun nie. haha. btw, i like to read yr post ;)

Cik Yana said...

Cik Yana nak tengok smlm, tp lupa astro umah kene sambar petir hari tu,,
kalau tak boleh mengusha same :P

Amna.Qadeeja said...

ahahah wek tuk ain ! lastla sgt heheh
ain pn xreti bwk moto ke?ngahaha
tahniah,tuk abg2 kacak malaysia i loikkee hi3 :D

Amalina Jo said...

haha comel je kartun last tu , buncit XD

anishamzah said...

hehehe minat GK malaysia ek? kantoi...huhu malaysia boleh ! wehuu.. :D

MiszMaryaNe said...

hensem kan khairul fahmi tu ain,
akk pun cam tersuke mase tngok die,
aiseeeyyy..huhu

nora said...

nk no tepon dia ke???

bayar arrr

2 singgit

Fariq said...

Gurusamy?? kahkahkah..
ntah sape2 la tu..
player kat india pon segan nak guna nama tu tau..

-[miracle]- said...

hahaa. hemsemkachakbergaya kan abg goal keeper.
die sgt hebat !
kene laser pon die chill je..
sukasuka :D

MIMIE AIZA said...

nak no pon abg keeper yea .. mintak dekat jejari runcing dulu. hihihi :)

burnkelana said...

huhuhu.. kreatif sungguh..

cik.shabah said...

haha!tak bole blah,siap mintak no fon tu ;p

Miss Yaty said...

hihi..comeynye..

memang abg keeper hensem..kalo dpt no dia sharelah ngn yaty jugak..hihi ;p

TunTeja said...

hehehe.lepas ni cite pasal bola2 api lak :p

h A n Y S said...

tp abg keeper dah ade yg punyeee~ wuwuuuu~ and gf die pon ada blog yu~
trus melonjak naik followers die since femes sbb gf apek tu..takpe2, kite2 jd scandal apek pon jd la ea?
teeheee...:D

Wan Gerrard said...

tahniah ye dpt tengok bola..^_^
Malaysia memang boleh

Cikbelog said...

ain, dah dapat nombor si Fahmi tu, pass kat cikbelog ya.haha ;p

syufaa said...

haha..sgt bgus malaysia ni..just sit back do nothing bout org2 endon yg dok kutuk2 malaysia nihh..haihhh

shahjiehan said...

comel katun2 ain..camne buat?ajar le...

nk sgt fahmi?mai sini...

http://shahjiehan.blogspot.com/2010/12/sapa-minat-khairul-fahmi-che-mat-dia.html

ak1 said...

cameraman indon tu sngja je nak tunjuk yg indon ada org ensem2 cantik2..tp cameraman tu xnak plak fokus kat domestic indon..muka biase2 je..or muka indon2 buruh binaan,pembantu rumah..xnak plak..ish2 ntah pape ntah dorg kan?

Zuratul Ain said...

Siapa tak minat dan kagum dengan Khairul Fahmi terbukti tak tengok bola.haha.

Sukanya Abe Fahmiiii.hihihi

Botak said...

ade ke piala suzuki swift..
sepatutnyer suzuki smash 110cc..
hahahahaha.. :))

ENTRI TERKINI:
2011, DUNIA SAMBUT TAHUN BARU!
PIALA SUZUKI AFF 2010 (INDONESIA VS MALAYSIA)

n i k l i s a said...

yeah! suke suke. bangga bangga! :)

wunny said...

hehe saya yang tak minat bola pon boleh jadi penyokong setia time tuu! bravooo! ^^

Pembawa_Wacana said...

katun ni...cute..haha i loike..